Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Направиха първа копка на депо за отпадъци край Свиленград

Снимка: БГНЕС

Първа копка на компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци бе направена днес край Свиленград. Изграждането й е по проект на Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност 3 млн. 565 хил. лв. Европейският фонд за регионално развитие ще предостави около 2 млн. 280 хил. лв , а националното съфинсиране е в размер на 403 хил. лв. 

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, а целта е намаляването на количеството депонирани отпадъци в община Свиленград чрез осигуряване на допълнителен капацитет за разделно събиране, информира сътрудникът ни Елена Митева.Още от категорията

Засаждат нови дръвчета в парк „Митрополит Методий Кусев“

С нови 240 дръвчета обогатяват парк „Митрополит Методий Кусев“.  Започна подмяна на дръвчетата, които не успяха да се прихванат успешно по време на цялостната реконструкция на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) в Стара Загора, съобщиха от..

публикувано на 19.02.20 в 16:34

Стотици хора се преклониха в памет на Васил Левски

Ивайловград отбелязва днес 147 години от гибелта на Васил Левски. Венци и цветя на признателност бяха поднесени пред паметника на Апостола до общината, съобщи за Радио Стара Загора  кметът Диана Овчарова. Сливен  отбеляза 147-годишнина..

публикувано на 19.02.20 в 16:17

Бюджетът на Харманли е 25 млн. лева

В бюджета  на община Харманли за 2020 година  от  почти 25 млн.лв. са заложени 12 млн. лв. собствени приходи. Размерът на местните данъци остава непроменен, а 14 775 000лв. са предвидени за строителната инвестиционна програма на общината, заяви..

публикувано на 19.02.20 в 16:07

Сливенски полицаи заловиха извършител на въоръжен грабеж

Извършителят на въоръжен грабеж в арестуван от сливенските полицаи за около 40 минути след извършване на престъплението. Това съобщи директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Величков. Престъплението е извършено малко преди полунощ.  Старши..

публикувано на 19.02.20 в 15:57

Започва ремонт на участък от пътя Димитровград - Стара Загора

В началото на април т. г. ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград - Стара Загора в участъка от моста на река Марица до границите на общината с област Стара Загора. Това е съобщил пред общинския пресцентър кметът на община Димитровград Иво Димов след..

публикувано на 19.02.20 в 15:33

Окръжна прокуратура-Стара Загора проверява болницата в Раднево, общинските съветници обсъждат проблема на извънредна сесия

Извънредна сесия на Общинския съвет в Раднево ще се проведе утре. На нея ще бъде разгледано тежкото финансово състояние на общинската болница „Д-р Димитър Чакмаков“. Над 1 млн. лв. са задълженията на лечебното заведение като повече от половината от..

публикувано на 19.02.20 в 14:53

Казанлъчани почетоха 147-та годишнина от трагичната гибел на Васил Левски

Историческо слово за живота, делото и героичната смърт на Васил Иванов Кунчев пред множеството на бюст-паметника на Левски в едноименния парк изнесе Анна Кожухарова, директор на Общинска библиотека „Искра“, председател на Постоянната комисия по култура,..

публикувано на 19.02.20 в 14:13

Намериха телата на издирваните в Стара планина мъже от Стара Загора

Телата на двамата мъже от Стара Загора, които се изгубиха под връх Ботев в Стара планина, бяха открити в малко дере  над местността Паниците.  В момента тече операция по сваляне на телата. Очаква се да пристигне и съдебна медицина.

публикувано на 19.02.20 в 13:29

Стара Загора е домакин на епархийска конференция

След дългогодишно прекъсване, Стара Загора е домакин на обща епархийска конференция на всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия. Форумът под надслов „Актуални административни, финансови и енорийски..

публикувано на 19.02.20 в 12:50

Приключи III издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“

Приключи III издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ - Стара Загора. Тази година най-голям интерес от страна на учениците имаше в категория рисунки...

публикувано на 19.02.20 в 12:00