Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Румяна Друмева: „На Казанлък е нужен нов модел на управление“

„Структурата на БСП в Казанлък имаше за задача да намери човек, който е дисциплиниран, с чувство за ред и справедливост и да умее да обединява хората в изпълнението на различни каузи. Смятам, че в лицето на нашия кандидат за кмет-инж. Стоян Петров, намерихме точно такава фигура“, това заяви по повод кандидата за кмет на левицата в Града на розите председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева. Тя подчерта, че общината се нуждае от открито, достъпно и отговорно управление. Друмева обясни мотивите, подтикнали структурата на партията да подкрепи безпартиен кандидат в лицето на капитана от резерва инж. Стоян Петров.

Румяна Друмева, която освен общински председател на БСП-Казанлък е и втора в листата с кандидати на левицата за местния парламент, заяви още, че управлението на града трябва да обърне сериозно внимание на демографския проблем. По повод кандидатската листа Друмева посочи, че в нея близо една трета от хората са без партийна обвързаност. 


Още от категорията

Остава седмица до началото на Кукерландия'2020

Малко повече от седмица остава до 21 издание на Международния маскараден фестивал Кукерландия‘2020.  Пищният празник на цветовете и звуците започва на 27 февруари и ще продължи до 1 март. Тази година след едногодишно прекъсване отново организатори..

публикувано на 20.02.20 в 10:55

Три училища от хасковска област са одобрени за финансиране по национална образователна програма

Три училища в хасковска област са одобрени за финансиране от бюджета на националната програма „ИТ бизнесът преподава“ на образователното министерство. Целта е повишаване качеството на преподаване и формиране на знания и умения в сферата на..

публикувано на 20.02.20 в 10:10

Първа копка на проект „RETAIL PARK YAMBOL“

На 20 февруари, четвъртък, на улица „Битоля“ №37 в Ямбол ще бъде направена първа копка по проекта „RETAIL PARK YAMBOL". Началният час на церемонията е 11:00 ч. Водосвет за освещаване на мястото ще бъде отслужен от Сливенския митрополит Негово..

публикувано на 20.02.20 в 09:50

Остава висок рискът от птичи грип в област Хасково

Рискът  от птичи грип за област Хасково, където се отглеждат 200 000 патици и бройлери, остава висок.  Най-застрашени от разпространението  на заболяването са общините Димитровград и Хасково. “Стриктно ще следим за превоза на птици да става само..

публикувано на 20.02.20 в 09:39

Състезание по български език ще се проведе в Шесто основно училище

Състезание под надслов „Българският език е лесен и интересен“ ще се проведе в старозагорското Шесто основно училище днес от 13,00 ч. На него могат да се явяват ученици от 4-ти до 7-ми клас в две възрастови групи, за да спелуват думи, които имат..

публикувано на 20.02.20 в 09:08

Не е ясно дали ОВОС за всяко горене на отпадъци ще засегне и централите, които досега го правят

Природозащитните организации Грийнпийс и „За земята“ излязоха с апел към обществеността до 27 февруари да изпращат до Изпълнителната агенция по околна среда и води възражения, в които да настояват в ТЕЦ „Брикел“ да не бъдат изгаряни отпадъци. Целта е..

публикувано на 20.02.20 в 08:20

До 50 метра е намалена видимостта на прохода "Шипка"

Намалена до 50 метра е видимостта на прохода "Шипка" тази сутрин. До 100 метра поради мъгла е намалена видимостта и в района на град Шипка, а до 200 метра  при градовете Павел баня и Мъглиж. В останалата част от Старозагорска област видимостта..

публикувано на 20.02.20 в 06:39

Засаждат нови дръвчета в парк „Митрополит Методий Кусев“

С нови 240 дръвчета обогатяват парк „Митрополит Методий Кусев“.  Започна подмяна на дръвчетата, които не успяха да се прихванат успешно по време на цялостната реконструкция на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) в Стара Загора, съобщиха от..

публикувано на 19.02.20 в 16:34

Стотици хора се преклониха в памет на Васил Левски

Ивайловград отбелязва днес 147 години от гибелта на Васил Левски. Венци и цветя на признателност бяха поднесени пред паметника на Апостола до общината, съобщи за Радио Стара Загора  кметът Диана Овчарова. Сливен  отбеляза 147-годишнина..

публикувано на 19.02.20 в 16:17

Бюджетът на Харманли е 25 млн. лева

В бюджета  на община Харманли за 2020 година  от  почти 25 млн.лв. са заложени 12 млн. лв. собствени приходи. Размерът на местните данъци остава непроменен, а 14 775 000лв. са предвидени за строителната инвестиционна програма на общината, заяви..

публикувано на 19.02.20 в 16:07