Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 години отбелязва днес Драматичен театър „Невена Коканова"

"70 години хора, спектакли, история и бъдеще" се казва спектакълът посветен на  годишнината на театъра и той се състои от две части, съобщи директорът Михаил Лазаров. Първата част е своеобразна ретроспекция, прави пътуване назад във времето през изминалите 7 десетилетия, за които ще бъде разказано със средствата на театър на сенките и пр. Във втората част ще бъде показан авторският филм на Георги Тошев “Пътуване” за патрона на ямболския театър Невена Коканова. От  театъра подготвят книга за последните пет години от творческата работа на културния институт, в която ще бъде включен и фотолетопис за изминалите 70 години. В програмата за честването са включени изложби, концерти и спектакли. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Осъдиха мъж, извършил непристойни действия и произвел изстрел по лек автомобил

Наказание четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години, получи 58-годишният М. М. С одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение обвиняемият е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство..

публикувано на 24.04.24 в 10:36

Компания в областта на машиностроенето в Стара Загора увеличава персонала си с още 50 души

10 милиона лева са инвестирани в завод за механообработка на заготовки за нуждите на машиностроенето, съобщи Славин Янакиев, изпълнителен директор на една от най-големите компании у нас в тази сфера. Почти 100 процента от продукцията на..

публикувано на 24.04.24 в 08:35

БАБХ започва проверки преди Великден

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)  тръгва на проверки  преди Великденските празници. Инспекторите  ще следят за качеството  на всичко, което бихме сложили на великденската трапеза -  от агнешко месо, яйца, козунаци до пресни..

публикувано на 24.04.24 в 08:29
Радослав Рибарски

Радослав Рибарски: Забавената либерализация на тока не решава проблемите

Народното събрание ще обсъжда на второ четене днес промените в Закона за енергетиката, с които се  отлага либерализацията на пазара на електроенергия на едро с година.  Така мащабната реформа в сектора се очаква да бъде забавена до 1 юли 2025..

публикувано на 24.04.24 в 08:00

Започва работата по проекти от инициативата "С Тунджа в сърцето"

В 14 села на община Тунджа започва осъществяването на проекти по гражданската платформа „С Тунджа в сърцето“. Предстои кандидатстването и по втория етап на инициативата през юни.   За реализацията на проектите са заделени 30 хиляди лева от общинския..

публикувано на 24.04.24 в 06:14

Ростислав Рашев: Без подкрепа от държавата сектор пчеларство е обречен

Проблемите в сектор пчеларство продължават да не са решени и е все по-трудно оцеляването на стопанствата . Това заяви в ефира на Радио Стара Загора Ростислав Рашев, председател на пчеларско дружество „Липа“. Той изтъкна повишената социална тежест..

публикувано на 23.04.24 в 16:53

Нов образователен проект учи деца как да реагират при симптоми на инсулт

Нов образователен проект, който ще обхване 3000 деца на възраст от 6 до 10 години, стартира в Община Стара Загора. Здравното обучение на тема: "Симптоми на инсулта и каква е правилната реакция при толкова стресиращо събитие", което се провежда днес в..

публикувано на 23.04.24 в 16:53

Не се очаква промяна в цената на яйцата за празниците

Българското промишлено птицевъдство е пред криза. Около 40% от кокошките носачки у нас са засегнати от птичи грип. Заболяването се регистрира и при стопанства за отглеждане на бройлери, което не се беше случвало от години, алармира Даниел Божанков,..

публикувано на 23.04.24 в 16:23

Лекоатлети от СКЛА „Берое" се включиха в Маратона на четенето с тематична книга

По повод 23 април - Световен ден на книгата и авторското право Емилия Драгиева заместник-председател на СКЛА „Берое" и Габриела Петкова помощник-треньор бяха на гости на ДГ№10 „Светлина". Те се включиха в Маратона на четенето, организиран от библиотека..

публикувано на 23.04.24 в 14:29
Хасково

Президентът насрочи изборите в Хасково за 23 юни

Президентът насрочи със свой указ изборите за общински съветници в Хасково. Вотът ще бъде на 23 юни.  Изборите от миналата есен бяха касирани от съда. В петък в Хасково ще заседава Общинският съвет от предишния мандат 2019-2023 година.

публикувано на 23.04.24 в 14:25