Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спортни прояви ще радват жителите на Нова Загора за празника на града

Нова Загора
Снимка: Фейсбук

Няколко спортни прояви по повод празника на Нова Загора –Петковден са подготвили в съботния ден от общината.  Едната от тях е турнир по свободна борба „Новозагорска слава“. Ще се проведе и финал на традиционния футболен турнир за купата на кмета между малките населени места.

Ретро парад на автомобили ще премине през централните улици на града. Началото му е в 10,30 часа, а вечерта петте фолклорни школи на града ще поздравят с концерт съгражданите си, съобщи Светла Стоянова, вр.и.д. кмет на община Нова Загора.

„Панаир на занаятите“ вече  е разположен по централната улица в Нова Загора.  В него участват майстори на художествени занаяти от страната. В града е представено и изложение на винарски изби от региона.Още от категорията

Казанлък ще бъде домакин на кампанията "Бъди войник"

За първи път Казанлък ще бъде домакин на националната информационна кампания "Бъди войник" утре, съобщиха от Министерството на отбраната. Следобед на паркинга до училище "Екзарх Антим Първи" ще бъде разположена информационна борса, в която ще участват..

публикувано на 28.09.20 в 15:14
Снимка: Община Хасково

Състезание с тротинетки за деца от 2 до 14 години ще се проведе в Хасково

Община Хасково организира първото Състезание с тротинетки за деца от 2 до 14 години.  То ще се проведе на 3 октомври 2020 година от 11 часа на алеята в парк Кенана. Състезанието се организира по идея на децата от Хасково. Участниците ще се..

публикувано на 28.09.20 в 13:57
Снимка: Държавна опера-Стара Загора

Звездата на Балета на Виенската държавна опера Денис Черевичко открива новия балетен сезон на Старозагорската опера на 1 октомври

Балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора е в усилена подготовка за официалното откриване на балетния сезон на 1 октомври от 19.00 часа със спектакъла на балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. Уникалният спектакъл по хореография и режисура на..

публикувано на 28.09.20 в 11:32
Снимка: Община Димитровград

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация Спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и..

публикувано на 28.09.20 в 08:26
Снимка: Книжарница в куфар

Акустична поезия vol.1 с Димана Йорданова ще озвучи Къщата на архитекта

В Нощта на Изкуствата Книжарница в Куфар гостува на Къщата на Архитекта с новия си формат Акустична поезия. Писателката Димана Йорданова ще чете от двете си стихосбирки от двете си стихосбирки „Жената и мъжете, които бях” и „По гръбнака”, а на сцената..

публикувано на 25.09.20 в 12:52

24-тата Нощ на прилепите ще се проведе в Стара Загора тази вечер

Зелени Балкани, къща музей "Гео Милев" и Международен младежки център град Стара Загора ще отбележат тази вечер 24-тата Нощ на прилепите. Тази година инициативата ще се проведе в двора на къщата музей "Гео Милев" в Стара Загора от 17:00 часа до 21:00..

публикувано на 25.09.20 в 09:20

С „Оживяла изложба“ на 24 септември отбелязваме Международния ден на Зеления пояс

Екипът на проект „Живот за белошипата ветрушка“ на Зелени Балкани и Исторически музей - Свиленград ще организират изложба под надслов „Оживялата изложба“. Официалното й откриване ще е днес в  11,00 часа в Историческия музей в Свиленград. Изложбата е..

публикувано на 24.09.20 в 09:10

Хилда Казасян и Плевенската филхармония ще представят музика от българското кино на сцена „Дамасцена“ на 14 септември

На 14 септември на сцена „Дамасцена“ в Казанлък от 19,30 часа   Хилда Казасян заедно с Плевенската филхармония ще представят концерт-спектакълът с най-популярната българска музика „Да послушаме кино“. Доста време ми отне този подбор, толкова..

публикувано на 13.09.20 в 11:00

Отслужват водосвет в храм “Рождество Богородично” в Старозагорските минерални бани

По случай християнския празник Рождество на Пресвета Богородица от 12:00 часа, в храм “Рождество Богородично”, местност “Богородична стъпка” в курорта Старозагорски минерални бани, ще бъде отслужен водосвет.  След това  ще се прочете молитва за..

публикувано на 08.09.20 в 07:19

Представиха Празничната програма на община Хасково за 8 септември

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и екипът му представиха днес Празничната програма на община Хасково по повод 8 септември- Ден на Хасково. „ Искаше ни се програмата да бъде богата, мащабна и различна, но заради епидемичната обстановка сме..

публикувано на 01.09.20 в 16:28