Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" громи в дебюта на Херо(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

16
Автор: Живко Иванов - Радио Стара Загора

 "Берое" разби с категоричното 4:0 тима "Ботев"(Враца). Среща бе дебют за новия старши треньор на старозагорци Димитър Димитров. Около 250 зрители станаха свидетели на изразителната победа, която зарадва всички свързани тима на "зелените". С успеха "Берое" се върна на победния път, след като в последните няколко кръга записа поредица от негативни резултати.

Новият наставник на "Берое" Димитър Димитров - Херо имаше проблеми с окомплектоването на състава за дебюта си. Извън групата поради контузии останаха важни играчи като Иван Бандаловски, Виктор Генев и Карлос Охене. В тяхно отсъствие беройци стартираха в състав Душан Перниш на вратата, в отбрана Милен Желев, Ерол Алкан, Ахмед Тоуба и Александър Василев, Александър Цветков, Иван Минчев и Ибрахима Конте в средата на терената и триото в атака Вандерсон Виана, Педро Еуженио и Мартин Камбуров.

Още от първите секунди играчите в зелено показаха желание да се докажат пред новия си треньор и да заличат негативните си изяви от началото на сезона. Иван Минчев стреля опасно от фаул в първата минута, но сантиметри го разделиха от целта. В четвъртата минута "Берое" поведе в резултата след огромна грешка на бранителя на гостите Апостол Попов. Защитникът се опита да върне топката към своя вратар Красимир Костов, пасът обаче се оказа твърде слаб, Ибрахима Конте овладя кълбото, финтира Костов и на празна врата донесе преднина за беройци.


След попадението домакините продължиха да търсят втори гол. В 13-та минута Апостол Попов допусна нова грешка при изнасянето на топката. Отново Конте му отне, напредна дясно по атаката, върна към Иван Минчев, той стреля от границата на пеналта, Костов отби в краката на Камбуров, нападателят вкара в опразнената врата, но голът бе отменен поради засада. Последваха по-спокойни минути, в които играта се водеше предимно в средата на терена. В 31-та минута многоходова акция на старозагорци завърши с неточен удар на Александър Цветков. В 38-та пък дойде първият точен удар за врачани, който обаче бе не създаде проблеми за Душан Перниш. Това бе всичко по-интересно през първата част. 

Ударно начало за Берое след почивката. По-малко от 90 секунди след подновяването на играта Ибрахима Конте отбеляза второто си попадение в двубоя. След прецизно центриране на Иван Минчев защитата на врачани остави непокрити в наказателното поле Камбуров и Конте. Коженото кълбо прехвърли капитана на старозагорци, но попадна на крака на играча от Гвинея, който с лекота порази за втори път вратата на "Ботев". 2:0 за "Берое" в 46-та минута. 


Домакините продължиха с доминацията си на терена. Гостите от Враца трудно успяваха дори да се задържат в половината на старозагорци. Същевременно крилата на тима създаваха сериозни проблеми на бековете на врачани, които не успяваха по никакъв начин да участват в нападението на своя отбор. В 53-та минута опасна атака на "Берое" отдясно завърши с нарушение. Иван Минчев избра директната стрелба и бе много близо до попадение. За щастие на гостите топката удари напречната града, а след това защитник на "Ботев" изчисти. 

3:0 за "Берое" в 66-та минута. Мартин Камбуров реализира третото попадение във вратата на врачани от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение срещу самия него от страна на Илия Миланов, на когото главният съдия показа втори жълт и червен картон. След гола капитанът на старозагорци отстъпи своето място на Зоран Йосипович. Видимо примирени със случващото се на терена, а и останали с човек по-малко, гостите се групираха до края на срещата в своята половина, изчаквайки действията на старозагорци. От своя страна домакините също намалиха темпото. Това не попречи на "зелените" да се поздравят с четвърто попадение в самия край на двубоя. Зоран Йосипович записа името си сред голмайсторите в 86-та минута.

"Берое" - "Ботев" Враца 1:0 Ибрахима Конте 4 мин.; 2:0 Ибрахима Конте 46 мин.; 3:0 Мартин Камбуров 66 мин.; 4:0 Зоран Йосипович 87мин.

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Ахмед Тоуба, Александър Василев, Александър Цветков, Иван Минчев, Ибрахима Конте, Вандерсон Виана(60 Рубен Бриджидо), Педро Еуженио(77-Яя Меледже), Мартин Камбуров(70-Зоран Йосипович) - капитан; старши треньор: Димитър Димитров

"Ботев" Враца: Красимир Костов, Андреас Васев - 41 мин. жълт картон, Апостол Попов, Венцислав Керчев, Илия Миланов - 41 мин. жълт картон(червен картон), Георги Вълчев, Даниел Гаджев, Ивайло Михайлов(60-Доминик Янков), Валери Домовчийски - капитан, Валери Божинов(70-Симеон Мечев), Мирослав Будинов; старши треньор: Сашо Ангелов

Главен съдия: Георги Давидов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32