Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинският съвет на Хасково отново избра за председател Таня Захариева /галерия/

Своето първо редовно заседание проведе днес и новият Общински съвет на Хасково. Клетва да работят за доброто управление и развитие на общината положиха кметът на Хасково Станислав Дечев, новоизбраните 41 общински съветници и 26 кметове на населени места в общината. 

Първата сесия на новия ОбС на Хасково се състоя в едноименната общинска зала. Заседанието откри назначената в сряда за областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Председателят на ОИК Пламен Лечев връчи удостоверенията за встъпване в длъжност на новите общински съветници, кмет на общината и кметове на населени места, след което те положиха клетва да защитават интересите на жителите на общината.

"Ще работя за Хасково, ще работя за всеки един от вас, ще работя открито!", обеща на съгражданите си новият кмет Станислав Дечев след като пое от доскорошния кмет на община Хасково Добри Беливанов кметските символи – огърлица и ключа на града. 

След това бе сформирана 7-членна комисия за избор на председател на Общинския съвет. Само едно предложение бе направено за поста – на юристката Таня Захариева от групата на ГЕРБ, която бе председател на Общинския съвет и в предишния мандат. При проведеното тайно гласуване нейната номинация бе подкрепена от 30 гласа "за",  "против" гласуваха 8 души, а 2 от бюлетините се оказаха невалидни.  

В новия местен парламент на Хасково представителство имат 7 политически формации. Най-много съветници -16 има ПП ГЕРБ, следвани от ДПС – 8, БСП – 6, Демократична България – 4. По 3-ма представители имат местната коалиция Движение ЗАЕДНО за промяна и Национална политическа партия Българе. С един представител е Съюзът на свободните демократи. Най-възрастният общински съветник на Хасково е доскорошният кмет 73-годишният Добри Беливанов, а най-младият е 24-годишният Богдан Кирилов. 

Молебен за здраве и успех на новите управници на Хасково отслужи Знеполският и викарен епископ на Пловдивската митрополия Арсений.   

Репортаж от първата сесия на Общински съвет - Хасково можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Започва дарителска кампания за спасение на мозайките на Бузлуджа

Следващата крачка от Плана за опазване и управление на Паметника на връх Бузлуджа е изграждането на навес над външните мозайки, за да могат те да бъдат спасени от метеорологичните условия през следващите години. За тази цел в следващите дни ще бъде..

публикувано на 29.09.20 в 16:42

Красимир Георгиев с втори мандат като председател на Окръжен съд-Стара Загора

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 10 гласа „за“ Красимир Георгиев за втори мандат административен ръководител – председател на Окръжен съд – Стара Загора. Той има над 23 години юридически стаж в органите на..

публикувано на 29.09.20 в 16:18
Чирпан

Нова наредба за устройството и управлението на гробищните паркове, обредните зали и параклиси в тях гласува ОбС-Чирпан

Нова наредба за устройството и управлението на гробищните паркове, обредните зали и параклиси в тях на територията на община Чирпан ще гласува Общинският съвет в града на Яворов. Текстовете й ще бъдат разгледани утре, 30 септември, на редовната..

публикувано на 29.09.20 в 16:08

Подмяната на отоплението в община Димитровград ще продължи и след 5 октомври

Хората от селата в община Димитровград също ще имат право да поискат да подменят отоплението в домовете си по програма на кметството за по-чист атмосферен въздух и за тях това да е напълно безплатно. Това съобщи днес кметът Иво Димов.  „От 5..

публикувано на 29.09.20 в 16:02

В Стара Загора дискутираха законодателството и изискванията за личните предпазни средства в условията на COVID-19

В търговската мрежа, аптеките и онлайн платформите масово се декларират и се предлагат продукти като лични предпазни средства, без да са преминали съответните изпитания. Това показват проверките на Главна дирекция „Надзор на пазара“ към Държавната..

публикувано на 29.09.20 в 15:15
Община Стара Загора

Пети национален конкурс „Моят празник” организират в Стара Загора

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР)обявяват Пети национален конкурс за детска рисунка „Моят празник“. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2020/2021 г...

публикувано на 29.09.20 в 14:43

Обсъждат до 19 октомври Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти

До 19 октомври е срокът за обществено обсъждане на Проект на Постановление на Министерския съвет за приемане на Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. В предложението се определят  специфичните изисквания към млечните продукти;..

публикувано на 29.09.20 в 14:01

Кардиолози изследват последиците от коронавирусната инфекция

Национална кампания за изследване и лечение на последиците при излекуваните от КОВИД-19 започват от днес кардиолозите от Българския кардиологичен институт. Денят 29-ти септември е избран, защото тази дата е обявена за Световен ден на сърцето...

публикувано на 29.09.20 в 11:52

Превантивен ремонт се извършва на 2,3-километров участък от магистрала "Марица"

Превантивен ремонт се извършва в участъка от 99 до 101 километър на магистрала "Марица", съобщиха от областната администрация в Хасково. Областният управител д-р Стефка Здравкова е инспектирала строителните работи. Ремонтът се извършва чрез полагане на..

публикувано на 29.09.20 в 09:36
Костадин Костадинов и студиото на Радио Стара Загора

Костадин Костадинов: Законната сеч е причината за маловодието в България

Причината за маловодието не реките и язовирите в страната е законната сеч, която е превърната в държавна политика и унищожава горите, а по този начин и водите. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора председателя на партия „Възраждане“ Костадин..

публикувано на 29.09.20 в 09:29