Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" отново се провали срещу "Арда"

"Берое" записа втора загуба през сезона от "Арда" Кърджали и общо девета от едва 16 мача в първенството. Гостите победиха с 1:0 с гол от дузпа на Радослав Василев. Мартин Камбуров пропусна наказателен удар в края на срещата, което означава осма позиция във временното класиране за тима от Стара Загора.

Старши треньорът на "Берое" Димитър Димитров не можеше да разчита на контузените Виктор Генев, Карлос Охене и Зоран Йосипович. Още един от лекуващите травми в последните седмици Иван Бандаловски пък остана на резервната скамейка. В тяхно отсъствие Душан Перниш застана традиционно под рамката на вратата, в отбрана действаха отдясно наляво Милен Желев, Ерол Алкан, Ахмед Тоуба и Александър Василев, в средата на терена Александър Цветков и Иван Минчев, пред тях атакуащото трио Рубен Бриджидо, Ибрахима Конте и Педро Еуженио и на върха на нападението капитанът Мартин Камбуров. В състава на гостите личаха имената на бившите играчи на "Берое" Иван Караджов, Пламен Крумов, Матеус Леони и Иван Коконов.

Двубоят започна равностойно с игра предимно в средата на терена. И двата тима не успяваха да развият качествено атаките си. Все пак в 17-та минута беройци стигнаха до попадение, което обаче бе отменено от страничния съдия поради засада. След центриране от фаул на Еуженио Камбуров отклони топката към вратата, като Ахмед Тоуба посегна към нея, но бе в положение на засада и голът не бе зачетен. Малко по-късно на два пъти беройският страж Душан Перниш действаше като класен централен защитник и се справяше умело с излезлите срещу него нападатели на гостите. Между тези ситуации пък вратарят на "Арда" Иван Караджов отрази опасен удар на Рубен Бриджидо от близко разстояние. Малко по-късно Караджов не се намеси добре при далечен шут на Педро, но имаше късмет, че изпуснатата от ръцете му топка излезе в корнер, от който обаче не последва опасност. Именно в заключителните минути на първото полувреме в главно действащо лице на терена се превърна главният рефер Владимир Вълков, който подмина няколко нарушения срещу играчи на "Берое", включително и секунди преди да отсъди дузпа за нарушение на Александър Василев срещу Деян Лозев. От 11-метровата наказателна точка Радослав Василев бе точен и откри резултата - 0:1.

В началото на второто полувреме треньорът на "Берое" Димитър Димитров извърши офанзивна смяна. На мястото на десния бек Милен Желев в игра влезе крилото Вандерсон Виана. По този начин Педро Еуженио бе върнат на бека, където игра при първия си престой в "Берое" преди 6 години. Идеята на Херо бе по десния фланг беройци да атакуват с двама играчи с афинитет към гола. Най-интересното през началните минути бяха наглите изпълнения на вратаря на кърджалийци Караджов, който започна да бави играта още от 50-та минута. Чак след няколко подобни изпълнения Владимир Вълков се сети да му вдигне жълт картон. Съотборниците на Караджов в синьо продължаваха с грубите влизания, което допълнително изнерви обстановката на стадиона под "Аязмото". 

Най-опасният футболист на старозагорци след почивката бе Вандерсон. На няколко пъти бразилецът осъществи опасни пробиви по десния фланг, навлизаше към центъра и стреляше с левия крак, но шутовете му излизаха на сантиметри извън целта. Мартин Камбуров също отправи опасен удар по земя от фаул в 60-та минута, но Караджов внимаваше и изби. В 77-та минута хубав индивидуален пробив на Ибрахима Конте завърши с удар в горния ляв ъгъл, но отново на сантиметри от вратата. В 80-та минута Камбуров получи мек пас в наказателното поле, овладя топката, финтира противник, но бе фаулиран и арбитърът отсъди дузпа. За съжаление на всички беройци Камбуров стреля в аут от наказателния удар. Отното "деветката" на заралии си отвори сам коридор за шут в 90-та минута, но топката срещна ръката на Караджов. Малко по-късно Тоуба надскочи всички при едно центриране, но топката отново не пожела да влезе в мрежата. В последната атака в мача "Арда" пропусна да отбележи второ попадение чрез Илиша Сам, който преодоля Перниш, но бранител в "зелено" съумя да избие. 

Тази загуба означава излиза от топ 6 за "Берое" именно за сметка на "Арда". Тимът от Кърджали вече е пети с 22 точки, с 21 на шеста позиция е "Черно море", а "Берое" остава осми също с 21.

В българския футболен календар следва пауза за мачове на националните отбори, след която на 24 ноември, неделя, от 15:15 ч. "Берое" гостува на "Дунав" в Русе.

"Берое" - "Арда" 0:1 42 мин. Радослав Василев от дузпа

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев( 45 мин. - Вандерсон), Ерол Алкан, Ахмед Тоуба, Александър Василев, Александър Цветков, Иван Минчев, Рубен Бриджидо, Ибрахима Конте, Педро Еуженио( 66 мин. - Юлиян Ненов), Мартин Камбуров - капитан; старши треньор: Димитър Димитров

"Арда": Иван Караджов, Пламен Крумов - капитан, Илиас Хасани - 45 мин. жълт картон, Матеус Леони - 22 мин. жълт картон, Атанас Кръстев, Александър Георгиев( 61 мин. - Лукас Мартинс), Иван Коконов( 83 мин. - Конър Рандал), Дарен Сидоел, Емил Мартинов, Деян Лозев, Радослав Василев( 76 мин. - Илиша Сам); старши треньор: Стамен Белчев

Главен съдия: Владимир Вълков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32