Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ректорът на Тракийския университет обещава нови специалности

Прием по нови специалности от следващата академична година планира новоизбраният ректор на Тракийския университет доц. Добри Ярков. Те ще бъдат съобразени с потребностите на бизнеса, местната и централната власт, както и неправителствения сектор. Това заяви ученият в своята първа медийна изява след избора му вчера. В предаването „Репортер“ доц. Добри Ярков лансира своите предложения.

Той благодари за гласуваното му доверие и увери, че ще работи за лидерството и авторитета на Тракийския университет в публичното пространство. 

„Ние ще продължим да работим с Общината и с общинското ръководство в  посока Тракийският университет да има финансова стабилност, инвестиционни проекти за довършване на материалната база, да постигнем висока рейтингова позиция“, отбеляза доц. Ярков. 

Днес предстои първа работна среща на доц. Добри Ярков с кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Чуйте подробности от разговора на Нели Ангелова с доц. Добри Ярков в приложения звуков файл.


Още от категорията

"Червеният пират" вероятно е от Сливен. Заплашвал е кметове и съветници

В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. "Червен пират",..

публикувано на 28.02.24 в 16:58

Извършват укрепителни дейности по фасадата на бившия АГ-комплекс

УМБАЛ „Киркович“ ще извърши дейности по укрепване на фасадата на сградата на акушеро-гинекологичния комплекс в центъра на Стара Загора. Такива предстои да бъдат реализирани на 4 март, разкри директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. От 3..

публикувано на 28.02.24 в 16:55

От средата на март стартира изплащането на още 150 лева еднократна помощ за учениците

Изплащането на втората половина от отпуснатите еднократни помощи за учениците от първи, втори, трети, четвърти и осми клас ще стартира на 15 март. Това съобщи Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стара Загора. Сумата..

публикувано на 28.02.24 в 16:30

Да внимаваме при избора на мартеници, съветват от "Ние, потребителите"

Само ден остава до 1 март, когато всички ще закичим или ще сложим на ръцете си червено-бели мартеници. И тази година търговците и майсторите на мартеници са се постарали да задоволят с голямо разнообразие всеки вкус на клиентите. Предлагат се не само..

публикувано на 28.02.24 в 16:26

Земеделци и пчелари отварят вратите на стопанствата си за гости в инициативата "На гости на Тунджа"

Земеделци и пчелари в община Тунджа отварят вратите на стопанствата си за посетители от всякаква възраст. Това е част от инициативата наречена "На гости на Тунджа", а целта на проекта е посетителите не просто да наблюдават и разглеждат, а и да..

публикувано на 28.02.24 в 16:12

Област Стара Загора е на трето място по равнище на безработица

Общо 337 безработни лица са постъпили на работа през месец януари в област Стара Загора. Това съобщи Любен Георгиев от Бюрото по труда. От тях 101 лица са с работнически професии, 180 от групата на специалистите, а останалите са без квалификация,..

публикувано на 28.02.24 в 15:53
Георги Георгиев

Делото "Дебора" пак отива в Пловдив, внесоха новия обвинителен акт

Районната прокуратура на Стара Загора изпълни указанията и внесе в пловдивския Районен съд коригирания обвинителен акт срещу Георги Георгиев за причиняване на телесна повреда, принуда и закани с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова...

публикувано на 28.02.24 в 14:37

Създават Взаимоспомагателен фонд като част инструментите срещу риска в земеделието

Земеделският министър Кирил Вътев и представители на пет браншови организации подписаха Споразумение от 12 точки за подпомагане и развитие на  сектор Земеделие.  „Държим това да е стратегически документ, който да продължи и след ротацията. Защото..

публикувано на 28.02.24 в 14:25

Мартенички с кауза

С онлайн търг на мартеница събират средства за лечението на 42-годишната Ксения Шопова от Стара Загора. Жената е с тежка диагноза и след операция в Германия се нуждае от пари за химиотерапии и последващи интервенции. Инициативата за..

публикувано на 28.02.24 в 14:21

Работна “Закуска в розово” организираха от сдружение "Самаряни"

„В свят, в който можеш да бъдеш какъвто поискаш,... бъди МИЛ!“ гласи мотото на Международния ден на розовата фланелка (28.02.2024 г.), посветен на борбата с тормоза в училище,  който сдружение “Самаряни“ отбеляза за 9 – та година. От сдружението..

публикувано на 28.02.24 в 12:54