Кметът Валентин Ревански се срещна с граждани на Ямбол

В петък се проведе вторият приемен ден на кмета на община Ямбол Валентин Ревански, по време на който жители споделиха свои проблеми. Кметът бе запознат с лични проблеми на гражданите, както и с трудности, създадени от предното ръководство на община Ямбол, информират от администрацията.

"Личните срещи с гражданите на Ямбол са задължителни. Проблемите, които споделят хората са наистина много, особено когато кабинетите на администрацията са били затворени за тях в продължение на 12 години. Извиняваме се на всички, на които се налага да чакат.“, каза кметът на община Ямбол Валентин Ревански. 

Приемни дни ще имат и заместник-кметовете Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, както и секретарят на община Ямбол Кольо Колев.

Приемните дни на кмета са всеки втори и четвърти петък на месеца.

При непредвидени обстоятелства, подалите заявление за прием се уведомяват предварително.

- Записването става в Центъра за услуги и информация в Община Ямбол. 

- Тези, които не могат да бъдат записани в рамките на един приемен ден,  ще бъдат записани за следващия.

- При записване гражданите трябва да съобщават въпроса, който искат да поставят и да предоставят писмени документи по проблема, ако е необходимо и/или разполагат с такива.

- Кметът може да прецени, че поставеният въпрос е от компетентността на неговите заместници и да насочи гражданите за среща със съответния заместник-кмет или директор на дирекция.

- Записването във връзка с назначаване на работа не се препоръчва. Всички свободни работни места в общинска администрация се обявяват на интернет страницата на община Ямбол.

- Граждани, които вече са получили отговор от кмета на поставен от тях въпрос, не следва да бъдат записвани за приемен ден на кмета по същия въпрос.

Още от категорията

И БСДП са против по-висока такса смет в Стара Загора

И групата на БСДП в общинския съвет на Стара Загора е категорично против предлаганото от кмета увеличение на такса смет, съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на групата Дамян Георгиев. Самият алгоритъм за събиране на налога е..

публикувано на 13.12.19 в 12:57

Педагозите в ТрУ с нов декан, проф. Борисова оглави факултета

Проф. Таня Борисова бе избрана за декан на Педагогическия факултет в Тракийския университет на проведеното вчера общо събрание. Два поредни мандата проф. Борисова беше заместник-декан на факултета, част от чийто академичен състав е от самото му..

публикувано на 13.12.19 в 10:41

Над 47 хил. лева събра Обществен дарителски фонд на благотворителна вечер

47 560 лева само за два часа събра Обществен дарителски фонд в Стара Загора на проведената снощи дарителска вечер „Коледна трапеза на обединена Европа“. Това съобщи за Радио Стара Загора Даниела Димитрова, председател на Фонда. С набраните..

публикувано на 13.12.19 в 10:36

Нова Загора няма да вдига такса смет и влиза в 2020 г. с 2 млн. лв. преходен остатък

Община Нова Загора реализира успешно цялата си капиталова програма за отиващата си година, съобщи в интервю за Радио Стара Загора кметът Николай Грозев, на когото местните хора гласуваха доверие за четвърти мандат. От администрацията..

публикувано на 13.12.19 в 09:57
Коледа елхи

Живи елхички за благородна кауза продават в горското стопанство на Стара Загора

За трета година Държавно горско стопанство Стара Загора се включва в благотворителната кампанията на Министерството на земеделието, храните и горите под надслов „Посади надежда“, която се провежда в партньорство с Фондация „Искам бебе“. По време на..

публикувано на 13.12.19 в 09:00

Сливат общински предприятия в Ямбол?

Общинските предприятия в Ямбол да бъдат намалени, предлага кметът на Ямбол Валентин Ревански на вниманието на общинските съветници по време на днешното заседание на Общинския съвет. Целта е да бъде упражняван по-ефективен контрол и управление,..

публикувано на 13.12.19 в 08:40

Автобусните превозвачи започват предупредителна стачка

Автобусните превозвачи започват предупредителни стачни действия. Те настояват да бъдат освободени от тол такси и искат поправки в Закона за автомобилните превози. В бранша очакват от държавата ефективна борба с нерегламентирания превоз, а ако..

публикувано на 13.12.19 в 08:30

Пистолети, пушка, патрони и портфейли с пари са открити сред тоновете боклуци в ез. Загорка

Десетки гуми, пистолети, пушка и множество патрони са само малка част от извадените тонове боклуци от езерото Загорка, съобщи в интервю за радио Стара Загора секретарят на Спортния клуб по риболов в Стара Загора Александър Мечев. При..

публикувано на 13.12.19 в 08:27

За внимателно шофиране поради частично заледени и опесъчени пътни настилки призовават от Областно пътно упралвение - Стара Загора

Заледени, но опесъчени са пътните настилки тази сутрин на прохода Шипка, където времето е облачно, а видимостта е ограничена до 50 метра поради мъгла. На прохода Република пътните настилки са влажни, видимостта е добра, а движението е без..

публикувано на 13.12.19 в 07:40

Лайънс даряват конструктори и книжки на старозагорските детски градини (СНИМКИ)

Лайънс клуб Стара Загора-Августа, Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб София Капитал ще дарят на 27-те детски градини в община Стара Загора над 8000 броя конструктори и книжки за оцветяване под мотото „Играй с приятели офлайн и конструктори „Magic..

публикувано на 12.12.19 в 17:14