Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На прохода Шипка продължава да вали сняг

Снимка: Архив

Обилен снеговалеж, добра видимост и температура от -5 градуса е характерна за прохода Шипка тази сутрин. Очаква се до обяд интензивният снеговалеж да спре. Пътните настилки се обработват. Проходът се преминава при зимни условия. На Прохода на Републиката няма снеговалеж, времето е облачно, а температурата е -3 градуса. И на АМ „Тракия“ времето е облачно и има слаб снеговалеж.

Времето над цялата област Стара Загора е облачно тази сутрин. Пътните настилки са мокри, заснежени и се обработват, а температурите варират от -1 до +1 градуса, информират от Областно пътно управление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ограничават движението на МПС над 3,5 тона по пътя Габрово - Шипка заради събора на Бузлуджа

Утре - 27 юли, от 8 ч. до 14:30 ч., ще бъде ограничено движението на автомобили над 3,5 тона по участък от път I-5 Габрово – Шипка за провеждането на събор в местността „Историческа поляна“ на връх Бузлуджа. Трафикът се спира в отсечката от..

публикувано на 26.07.24 в 14:29
Снимка: община Стара Загора

Кметът на Стара Загора определи кои служители ще работят със системата Bg-Alert

Двама служители на Община Стара Загора ще работят пряко със системата Bg-Alert, те са упълномощени със заповед на кмета Живко Тодоров. Това съобщи Делян Иванов, директор на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване", информират..

публикувано на 26.07.24 в 14:28

„Мини Марица-изток“ е натрупала загуба за 237 млн. лв.

237млн.лв. е отчетената в баланса на „Мини Марица-изток“ загуба към 31 май. Това стана ясно при изслушването на служебния енергиен министър Владимир Малинов в парламента, инициирано от „Възраждане“. Той уточни, че само за периода от 1 януари до 31..

обновено на 26.07.24 в 14:01

Общинският съвет в Казанлък гласува против волтаичната централа в Черганово

Общинският съвет в Казанлък отхвърли  с 29 гласа „против“ и 2 гласа „въздържал се“,  изграждането на фотоволтаична централа край Черганово. Преди това кметицата Славка Костадинова бе внесла двукратен отказ за предоставянето на 826 дка  от землището на..

публикувано на 26.07.24 в 13:06

Кметът и общинските съветници на Болярово даряват месечните си възнаграждения на пострадалите от пожарите

Съветниците на община Болярово даряват своите месечни възнаграждения на пострадалите от огнената стихия в селата Воден и Крайново. На проведеното днес заседание на Общинския съвет на Болярово кметът Христо Христов съобщи пред съветниците, че дарява своята..

публикувано на 26.07.24 в 12:27

Над 5 хиляди участници очакват на мотосъбора на Старозагорските бани

За поредна година клуб „Волните ездачи“ организират национален мотосъбор край езерото на Старозагорски минерални бани. Събитието започва в петък и ще продължи до неделя. Ще се проведе и традиционния поход на мотористите от Стара Загора до..

публикувано на 26.07.24 в 10:00

БСП се готви за събора на Бузлуджа

133 години организирано социалистическо движение ще отбележи в събота БСП на историческата поляна под връх Бузлуджа. До тук записаните социалисти, които са заявили желание да се включат в събитието надхвърлят в пъти заявките от предходни години. 15..

публикувано на 26.07.24 в 09:45
Петя Чакърова

1800 са подали документи за еднократна помощ за ученици в област Стара Загора

Продължава приема на документи за еднократна помощ в размер на 300 лв. за семействата с ученици от първи до осми клас, съобщи Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора. Тя уточни, че няма критерии за..

публикувано на 26.07.24 в 09:43

Какао и сладолед са поскъпнали с над 300%, кафето – със 100%

92лв. струва потребителската кошница тази седмица, ако закупим по единица от всички 30 продукта, които обхваща, съобщи за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. За сравнение миналата година е била с лев по-скъпа. Пазарът остава..

публикувано на 26.07.24 в 07:50

Кметът на Стара Загора е единственият поискал да бъде обучен за работа със системата " ВG-ALERT"

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров е единственият градоначалник, поискал да бъде обучен за работа със системата "BG-ALERT". Това стана ясно в Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. "Изключително съм горд, че единственият..

публикувано на 25.07.24 в 16:56