Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тополовград има проблеми с междуселищния транспорт

Панорамен изглед към Тополовград
Снимка: Уикипедия

Община Тополовград изпитва сериозни трудности за осигуряване на междуселищния транспорт с намаляването на държавната субсидия. В сравнение с 2014 г., когато малката община е получавала малко над 37 300 лв. за междуселищното транспортно обслужване, през тази година сумата е намалена повече от 20 пъти. 

„В трудна ситуация сме,въпреки, че отговаряме на всички условия за получаването на държавна субсидия като планинска и  погранична община, с много разпръснати села на голяма територия. Разстоянието между двете най-отдалечени селища е 70 км, а много от селата са с по няколко жители“ , коментира за Радио Стара Загора Хараламби Мочев, заместник-кмет по транспорта на община Тополовград. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба „Рисунки“ на Слави Славов представят в зала „Лубор Байер“

Днес, от 18.00 часа, откриват самостоятелната изложба „Рисунки“ на художника Слави Славов. Желаещите ще имат възможността да я разгледат в изложбена зала „Лубор Байер“ до 27 август, включително. „Самостоятелната експозиция на Слави Славов е..

публикувано на 09.08.24 в 17:40

В Стара Загора ще ревизират площадките за игра и спорт

В Стара Загора започва прецизна проверка на техническото състояние на площадките за игра, както и на спортните уреди и съоръжения на територията на града. Инициативата е на кмета на общината Живко Тодоров, с негова заповед е определена 5-членна комисия..

публикувано на 09.08.24 в 17:29

Зоопарк Стара Загора въведе още една опция за закупуване на билети

С цел по-голямо удобство на посетителите, в Зоопарк Стара Загора вече е наличен още един алтернативен метод за закупуване на билети за посещение. Това ще се случва чрез машина, която се намира непосредствено преди входа на зооградината и работи с банкови..

публикувано на 09.08.24 в 17:14

Променя се организацията на движение по централен старозагорски булевард за 3 дни

От 10 август до 12 август 2024 г., включително, ще се спре движението на личен, договориран и обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка в западното платно за движение по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора. Временната..

публикувано на 09.08.24 в 16:28

Европа остава зад "зелената сделка", ще очакват от нас повече ток от биомаса и газ

"Непроменена остава позицията на Европа по отношение на така наречената "зелена сделка"- цели се закриване на целия добив на въглища и закриване максимално много на тецовете които работят с въглища като местен ресурс".  Това е мнението на..

публикувано на 09.08.24 в 16:27

Община Свиленград получи над 2 млн. лв.от държавния бюджет

Община Свиленград е подписала 4 споразумения с МРРБ за финансиране на ВиК обекти и асфалтиране на улици с подменена водопреносна и канализацонна мрежа на стойност 2 156 00 лв.  0т тях почти 436 000 лв са за подмяната на ВиК мрежата на основната улица в..

публикувано на 09.08.24 в 15:19
Снимката е илюстративна

Затруднено е движението по пътя Гранитово-Лесово заради пожар

Поради задимяване на пътя, временно е затруднено движението в участъка Гранитово-Лесово. Движението се регулира от полицейски служители. По-рано днес е получен сигнал за възникнал пожар е района. Горят сухи треви, храсти и изоставени лозя.  Към момента..

публикувано на 09.08.24 в 15:02
Снимката е илюстративна

19 училища от областта с нови кабинети по национална програма

19 училища и един Център за специална образователна подкрепа от Стара Загора и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден...

публикувано на 09.08.24 в 14:50

35-годишен мъж е задържан за палеж на вила край Крън

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишен мъж за това, че на 07.08.2024 г.  в гр. Крън, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, е запалил сграда – вилна постройка, със значителна стойност собственост на другиго – на неговия баща –..

публикувано на 09.08.24 в 11:56

Криминалисти от Казанлък иззеха около 100 растения от рода на конопа

На 08.08.2024г., полицейски служители от РУ-Казанлък са извършили проверка в местност в землището на гр.Казанлък, където са установени замаскирани подходи към изоставена вилна постройка. Там служителите на реда открили воден резервоар с прикачени към него..

публикувано на 09.08.24 в 11:49