Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живи елхички за благородна кауза продават в горското стопанство на Стара Загора

Коледа елхи
Снимка: БГНЕС

За трета година Държавно горско стопанство Стара Загора се включва в благотворителната кампанията на Министерството на земеделието, храните и горите под надслов „Посади надежда“, която се провежда в партньорство с Фондация „Искам бебе“. По време на кампанията се продават живи елхички, а средствата тази година ще бъдат насочени към семействата с репродуктивни проблеми, съобщи за Радио Стара Загора управителят на ДГС инж. Иван Чергеланов.

Продажбата на елхичките вече започна и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември. В Стара Загора елхичките, които се предлагат, са в два размера – 80 см и 1,2 м, уточни Иван Чергеланов.  По-малките са на цена от 30 лв, а по-големите са по 40 лева. По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъде дарена за каузата.

В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят общо над 10 000 елхички.

Всеки гражданин, който пожелае да се включи в инициативата и да си закупи живо коледно дръвче ще има възможност да го направи на 38 места в страната, които са публикувани на официалната интернет страница на Министерството. За Стара Загора продажбата им се извършва в административната сграда на ДГС на ул. „12-ти пехотен полк“ №22. Работното време е от 8 до 17 часа. 

А как да се съхранява закупена жива елха в домашни условия, чуйте в прикачения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Сливен

48 деца се натровиха в детска градина в Сливен

48 деца от детска градина „Елица" в Сливен са установени с хранително отравяне. Едно от децата е в Инфекциозно отделение, на вливки, но в стабилно състояние , съобщи директорът на детската градина Надя Стоянова. Информaцията е на коресподента ни Стоян..

публикувано на 10.05.24 в 19:07

Унищожиха стара граната в старозагорското село Памукчии

Стара ръчна граната е обезвредена в старозагорското село Памукчии, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната. Специализиран екип от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора е..

публикувано на 10.05.24 в 16:35
ГПЧЕ

Национално състезание по френски език с първо издание в Стара Загора

Първото национално състезание по френски език – Франсиада , ще се проведе на 11-и май в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. За участие са се записали 25 ученици от пет града , разпределени в три възрастови категории.  Самият изпит е в две части –..

публикувано на 10.05.24 в 16:19

"Крушата Рагаца" на Станислав Стратиев

Малките актьори в една от най – младите школи по актьорско майсторство в Стара Загора, DoT Theatre,  имат своите не една, а две премиери – на 12-и май от 17 и от 19 часа в Кукления театър . Постановката се нарича „Крушата Рагаца“, по повестта на..

публикувано на 10.05.24 в 16:10
Трудова борса срещна за втори път работодатели с енергетици в Стара Загора

Заплати между 2500 - 3500 лв. очакват съкратените енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3"

Заплащане между 2500 лв и 3500 лв. месечно очакват да получават първите съкратени енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3". Подобни нагласи засегнатите от енергийния преход са изразили в допитване, проведено от синдикалните организации. Това..

публикувано на 10.05.24 в 16:07

Защо има недостиг на кадри в туризма?

Необходими са законодателни промени и повече усилия от страна на туристическия бранш у нас, за да се задържат кадрите и да работят по специалността си. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора Антони Илиев, директор на Професионална гимназия..

публикувано на 10.05.24 в 16:00

Отборът на СУ "Железник" спечели общинския кръг на състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на СУ „Железник“ стана победител в общинския кръг на традиционното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Стара Загора. Надпреварата, която се проведе на лекоатлетическата писта над стадион „Берое“ беше белязана от..

публикувано на 10.05.24 в 15:02
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

В училища с имена на старозагорски поети и писатели отбелязват 11 май

Ученици от пет старозагорски училище ще се включат в своеобразен поход по случай 11-и май - денят, в който православната църква почита Св. Св. Кирил и Методий. Учебните заведения носят имената на поети и писатели, родени в града. Изявени възпитаници..

публикувано на 10.05.24 в 15:01

Четиридневна работна седмица: експеримент или тренд

Все повече западният свят възприема модела на четиридневна работна седмица. Смята се, че подобна промяна води до по-добър баланс между заетостта в офиса и личния живот. На този фон обаче се чуват и противоречиви мнения, доколкото експерименталната мярка..

обновено на 10.05.24 в 13:44

Жена е с опасност за живота след катастрофа край село Могила

54-годишна жена е с опасност за живота след вчерашната катастрофа край старозагорското село Могила.  По първоначална информация инцидентът е възникнал между 2 леки автомобила около 15:15 часа на 9 май, управлявани от 55-годишен мъж и 32-годишен мъж...

публикувано на 10.05.24 в 13:36