Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С препълна зала и много награди Академията на "Берое" закри годината

С препълнена зала и много наградени тази вечер Академията на "Берое" закри 2019 година. Стилното тържество, което се проведе в обновената зала на Синдикалния дом бе уважено от заместник кмета на община Стара Загора Красимира Чахова, общинските съветници Диян Димитров, Николай Диков, Никола Чакалов, Николай Николов, Илия Илиев от Министерството на младежта и спорта, изпълнителният директор на ПФК "Берое" Илко Русев, членът на Борда на директорите на ПФК Берое" Красимир Ончев, директора на Академията Атанас Рибарски, легендите на "зелените" Петко Петков, Ивко Ганчев, стотици родители, преподаватели и децата и треньорите от школата. 

"Искам да ви благодаря за присъствието ви на тази церемония. Правим го за втора поредна година и се надявам то да продължи и за в бъдеще като една добра традиция. Радвам се, че виждам толкова мащабно присъствие - на младите спортисти от Академията, на родителите, на всички гости, които са тук. Специални благодарности на всички деца от школата, които полагат старание и показват желание, и преследват докрай мечтите си да станат футболисти, надявам се професионални. Благодарности и на треньорите, и на всички, които работят в Академията. Защото те дават всичко от себе си да обучават тези деца, да ги развиват като хора. Надявам се в бъдеще те да постигнат и още по-добри резултати. Искам да ви пожелая една успешна 2020 година, да сте много здрави и да сме по-усмихнати през следващата година. Всички, които са наградени - това е някаква признателност за труда, който са положили. Искрено вярвам, че тези, които са отличени заслужават най-малкото уважението на всички нас. Затова ги поздравявам", обърна се към присъстващите изпълнителният директор на "Берое" Илко Русев. 

"Искам да ви благодаря, че днес всички вие намерихте време да дойдете, за да изпратим една пълноценна и ползотворна година. Година изпълнена с много емоции и с много успехи. Скъпи състезатели обръщам се най-вече към вас. Едва ли тези награди, които получавате ще бъдат достатъчни за усилията и труда, които сте положили през изминалата година. Но се надяваме да сте получили нещо доста по-голямо. Нещо, което ние вашите треньори всеки ден ни кара да се усмихваме. Това са спомените, които всеки един ден ни карат да бъдем по-добри. Спомените, които един ден може би, излизайки на доста по-високо ниво, ще ви накарат да се сещате за приятели и за приятелства, които сте създали именно благодарение на този клуб, на тази 100-годишна история, на тази емблема и на този град. 

Спомени, които надали ще бъдат продиктувани от победите. Те бяха много през изминалата година. Но имаше също и неуспех, няма какво да се заблуждаваме. Но не това е нещото, на което искаме да ви научим и нещото, в което искаме да ви възпитаваме. Това, което искаме да ви предадем и да научите е една единствена победа. И това е победата над самите себе си. Победата всеки ден, всеки час да бъдете по-добри от предходния ден. Само тогава ще разберете, че няма да има значение срещу кой противник излизаме в събота или неделя, откъде е, как се казва и каква фланелка носи. И един съвет. Не винаги побеждава най-силния или най-мощния. Побеждава най-издръжливия и този, който преследва мечтите си докрай. Затова ви го пожелавам и през предстоящата 2020 година. Весело посрещане на празниците и разумното такова на Новата година", заяви директорът на школата Атанас Рибарски. 

Раздадени бяха общо 22 отличия като във всеки набор бяха наградени реализатор номер 1 и най-полезният състезател. При най-малките - родени 2012 г. 

наградата за голмайстор взе Никола Мартинов, отличието за най-полезен спечели Ноа Иванов. 

В "Берое" 2011, които приключиха годината с цели 4 купи и 10 победи от 10 мача в първенството за реализатор бе отличен Габи Василев, най-полезен стана Марти Бойчев. Отличията в "Берое" 2010 взеха Мартин Реджебов (голмайстор),  Александър Делчев (най-полезен). В "Берое" 2009 бяха отличени - за реализатор Тодор Иванов, за най-полезен - Петър Петров.  При "Берое" 2008 наградата за реализатор отиде при Борис Тодев, а тази за най-полезен при Светослав Венков. 

В състава на "Берое" 2007 наградата за реализатор спечели Живодар Жеков, отличието за най-полезен отиде при Стилиян Шатов. Отличието за голмайстор в състава на "Берое" 2006 отиде в ръцете на Валентин Желязков, това за най-полезен получи Давид Тодоров. Призът за реализатор в състава на "Берое" 2004 спечели Васил Димитров., а наградата за най-полезен - Пламен Спасов. 

В тима на "Берое" U15 реализатор номер 1 стана Сали Садъков, а най-полезен Дейвид Михалев. В състава на "Берое" U17 за голмайстор бе определен Пламен Андрей Апостолов, а за най-полезен - Петър Рахнев. При най-големите - "Берое" U19 отличието за голмайстор получи Никола Маринов, а за най-полезен Стоян Вергиев. 

Връчени бяха и четири специални награди. Те бяха раздадени от Общност за фентъзи футбол 042/Zarata като отборното отличие отиде при тима на "Берое" 2006, воден от Боян Стоянов. Индивидуалната награда при "Берое" U15 стана притежание на Денислав Петков, при "Берое" U17 на Христомир Иванов, а при "Берое" U19 на Радостин Георгиев. Тримата получиха купи и ваучери за пазаруване в спортен магазин. 

"Много е приятно, че има толкова много атмосфера в залата. Децата се вълнуват наистина много, тук са и техните родители. Затова искам да ви кажа нещо в аванс. Много инвестиции направи "ТЕЦ Марица Изток 2" в спортната база през годините, това за което не ни стигнаха към момента усилията е да изградим общежитие за детско-юношеската школа, заедно с фитнес. И ви обещавам, че тази година ще има такова предложение към Общинския съвет. Надявам се то да бъде прието. Защото това е част от  развитието на футболния клуб и на всички школи. Надявам се догодина да започнем неговото изграждане", заяви общинският съветник Диян Димитров. 

"Вие сте големи щастливци. Защото сте част от едно голямо семейство - това на "Берое". Аз съм почти всеки ден на стадиона - на тренировки и мачове и виждам какво е отношението на ръководството на клуба към всички вас, които сте бъдещето на клуба. Адмирации и поздравления за това", заяви заместник кметът на община Стара Загора Красимира Чахова преди да пожелае на децата, родителите и треньорите светли и топли празнични дни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Берое" - "Лудогорец" пряко по Радио Стара Загора и "Хоризонт"

"Берое" приема шампиона "Лудогорец" в среща от седмия кръг на футболното първенство. Двубоят започва в 21:15 ч. на стадиона под "Аязмото" и ще бъде излъчван пряко в ефира на Радио Стара Загора и програма "Хоризонт" на Българското национално радио...

публикувано на 25.08.24 в 14:32

Емил Ангелов: Изиграхме много слаб мач и не съм доволен от това

"Изиграхме слаб мач и не съм доволен от моите играчи в срещата. Според мен това не е нещо ново за страната ни. Често след две поредни победи има отпускане и нещата в следващия мач не се получават. Така стана и на нашия мач в село Милево вчера. Загубата..

публикувано на 25.08.24 в 14:26

Атанас Апостолов: Доволен съм от старанието на играчите и спечелената купа

Сборен тим на Югоизточната В футболна група водена от триото треньори - Атанас Апостолов, Георги Каменов и Иван Чергев победи на финала днес тима  на Северозападната В група с 2:0 и спечели трофея под егидата на БФС на базата в Бояна на който..

публикувано на 25.08.24 в 13:57

Трима стрелци от „Августа 1992“ продължават лагера с юношеския национален отбор

На 15 август в столицата започна двуседмичен тренировъчен лагер на националния отбор по спортна стрелба за юноши и девойки. В него участват трима представители на старозагорския клуб „Августа 1992“. „Мария Атанасова и Моника Петрова са на..

публикувано на 23.08.24 в 14:04

Бероец с повиквателна за националния си отбор

Нападателят на "Берое" Хуан Карлос Пинеда получи повиквателна за двубоите на Доминиканската република в КОНКАКАФ Лига на нациите. Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. На 7 септември Доминиканската република се изправя срещу..

публикувано на 23.08.24 в 11:42

Смаил Алимов: Казанлък има големи традиции в колоезденето

Смаил Алимов е председател на колоездачен клуб "Лястовица 1905" - Казанлък. Градът има големи традиции в този спорт и неслучайно тази година, започващата утре 71-ва колоездачна обиколка на България ще премине и през Казанлък. Вторият етап ще бъде от..

публикувано на 23.08.24 в 10:47

Даниел Петров: Целите ни са да бъдем в челото на класирането

"Изиграхме контрола на малки вратички с ФК на ТЕЦ-2. Имаше интерес от страна на хората в града ни, а междувременно контролата ни с "Марица" Симеоновград е под въпрос. Летен сезон е, ние сме аматьори и голяма част от играчите сега не са на работа и това..

публикувано на 23.08.24 в 06:57

Нов американец в баскетболния "Берое"

Дейлън Риджнъл е поредното ново име в баскетболния "Берое ". Той е на 23 години и "Берое" ще е първият му професионален отбор след завършването на университет в САЩ, съобщават от клуба. През последния сезон американецът играе за "Уичита Стейт" в..

публикувано на 22.08.24 в 18:42

Николета Бойчева ще играе във „Фарул“

Доскорошният играещ треньор на женския футболен „Локомотив“ и капитан на националния отбор Николета Бойчева преминава в румънския „Фарул“ Констанца. Договорът е за две години. „Последните месеци в България бяха предизвикателни за мен, бях..

публикувано на 22.08.24 в 16:17

Атанас Апостолов: Заслужено отиваме напред за купата на страната

"Изиграхме добър мач като гости срещу тима на "Овощник" и победихме с 1:0. Първото полувреме домакините са защитаваха добре, а и терена не ни позволи да играем нашата игра. След почивката променихме тактиката си и така се стигна до попадението след..

публикувано на 22.08.24 в 13:01