Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спират увеличаването на часовете за кормуване

Снимка: архив

Автоинструктури от цялата страна днес излязоха на протест в столицата с основно искане да бъде отменена наредбата, която въвежда нова система за контрол на обучението на водачите и увеличаване на броя на часовете за подготовка. Шествието премина първо пред Министерството на образованието, където се проведе среща с министър Красимир Вълчев, а в момента се водят преговори и с министъра на транспорта Росен Желязков.

„Постигнахме успех с министъра на образованието, който обеща да спре заповедта, с която се увеличава броя на часовете и да се създаде работна група от инструктори, за да бъде изработена нова учебна програма и документация“, коментира за Радио Стара Загора автоинструктурът инженер Митко Трайков, който участва в протеста.

Митко Трайков допълни, че протестиращите настояват да преминат под контрола на образователното министерство и, че автоинструктурите планират да се обединят в изцяло нова организация. 


Още от категорията

Пътищата в региона са проходими при зимни условия

Пътищата в област Стара Загора са проходими при зимни условия, пътната настилка на магистралите Тракия и Марица е заснежена. Проходите Шипка и на Републиката са отворени, но шофьорите трябва да имат предвид, че и на двата вали обилен сняг. Заради това..

публикувано на 27.01.21 в 07:11

Собственици на заведения в Стара Загора се включват в потеста "Марш към свободата"

Собственици на заведения и ресторанти в Стара Загора също ще се включат в днешния  национален протест „Марш към свободата“ , който ще се проведе пред Мин. съвет в 12 часа. Организатори на протеста са Българска асоциация на заведенията в България и..

публикувано на 27.01.21 в 07:00

827 случая на коронавирус при 15 656 теста

827  са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 5,3% от направените 15 656 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 169, следват Пловдив - с..

публикувано на 27.01.21 в 06:10

До момента не е установен случай на коронавирус при тестовете в старозагорските училище

Екипи на РЗИ – Стара Загора проведоха на 26 януари изследване с бързи антигенни тестове за COVID-19 на 133 души педагогически и непедагогически персонал в 11 учебни заведения в област Стара Загора. Всички резултати са отрицателни. От 22 до 26 януари са..

публикувано на 26.01.21 в 17:44

ВМРО настоява за възможно най-бързо изграждане на новата спортна зала в Стара Загора

„Стара Загора трябва да направи всичко възможно проектът за многофункционална зала да бъде реализиран възможно най-бързо“. Тази позиция по темата с проекта за спортното съоръжение в ефира на Радио Стара Загора заяви общинският съветник на ВМРО Антон..

публикувано на 26.01.21 в 17:20

Заради случаи на "син език" в Старозагорско, започва ваксинация на животни в област Хасково

Днес областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова проведе регулярно заседание на Областната епизоотична комисия. На срещата, която се проведе онлайн, директорът на ОДБХ-Хасково д-р Георги Илиев докладва пред Областния управител заяви, че..

публикувано на 26.01.21 в 17:19

"Демократична България" със серия от въпроси до здравния министър по повод АГ-комплекса

„Частни интереси стоят в основата на нереализираната сделка, при която Община Стара Загора трябваше да придобие сградата на АГ-  комплекса“. Това заяви за Радио Стара Загора общинският съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев. От..

публикувано на 26.01.21 в 17:09
Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен -

Започва ремонт на детска градина "Звездица" в Сливен

Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен - "Звездица". Близо 1 млн. лв. ще вложи община Сливен в ремонта на детското заведение. Цялостен ремонт не е правен от построяването на сградата през 1975 година.  Кметът..

публикувано на 26.01.21 в 16:32

Над 2 000 деца от Стара Загора се включват в инициативата "Засаждаме бъдеще с Гората.бг"

Над 2 хиляди комплекта за засаждане на дърво получиха децата от старозагорски детски градини и училища.  Безвъзмездното дарение е на фондация „77“, чиято национална инициатива се казва „Засаждаме бъдеще с Гората.бг“. За логистиката, не за..

публикувано на 26.01.21 в 15:59
Сградата на Дома за деца

Бивш Дом за деца ще приюти хора с психични проблеми в Стара Загора

В Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с увреждания ще бъде преобразуван досегашният Дом за деца лишени от родителски грижи „Теофано Попова“ в Стара Загора . Това съобщи Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и..

публикувано на 26.01.21 в 13:20