Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фотоизложба на деца и младежи от семейни центрове откриват в Казанлък

Фотоизложба " Открий ме"

„ Открий ме“ е името на фотоизложбата , която ще бъде открита днес от 16 часа в Културно- информационния център в Казанлък. На нея ще бъдат показани фотографии на децата и младежите от центровете от семеен тип в града, управляван от фондация „Сийдър“. Изложбата се осъществява по проект „Открий ме. Виж ме. Подкрепи ме.“ , финансиран от Европейски социален фонд на ЕС по ОП „ Развитие на човешките ресурси“. Целта е към насърчаване на социалното включване на младежите от центровете от семеен тип за повишаване на техните умения за самостоятелен живот и подкрепа на личностното им развитие, заяви за Радио Стара Загора Александрина Иванова изпълнителен директор на фондация „Сийдър“.


Още от категорията

В Стара Загора стартира системата за автоматичното таксуване в градския транспорт

От днес в тролейбусния и автобусен транспорт на Стара Загора заработи автоматична система за таксуване на пътниците. Тя е изградена по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“, финансиран от Оперативна..

публикувано на 01.10.20 в 10:45

Откриват Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“ в Стара Загора

Днес  в 11 часа официално ще бъде открит новият Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“. Той се помещава в сградата на бул. „Митрополит Методий Кусев“ 20 в центъра на града. Тя бе дарена на Община Стара Загора от сестрата на професора..

публикувано на 01.10.20 в 06:53

Допускат зрители на спортни състезания в зала от днес

Във връзка с удължената до 30 ноември извънредна епидемична обстановка, здравният министър разпореди от 1 октомври спортните състезания на закрито да могат да се провеждат с публика при заетост на местата не повече от 50% от капацитета на спортното..

публикувано на 01.10.20 в 06:24

Окръжен съд – Стара Загора постанови определение по искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на шестима обвиняеми

Окръжен съд – Стара Загора постанови определение, с което остави без уважение искането на Окръжна прокуратура – Стара Загора за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на шестима мъже, задържани по обвинение..

публикувано на 30.09.20 в 18:39

Засилени противоепидемични мерки и контрол в териториалните звена на област Ямбол

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов проведе работна среща с ръководителите на териториални звена от областта във връзка със спазването на противоепидемичните мерки в институциите по отношение на COVID 19. „Разпространението на вируса..

публикувано на 30.09.20 в 18:35

Двама педагози от Сливен са диагностицирани с Covid-19

Двама педагози от Сливен са диагностицирани с Covid-19, съобщават от Областния кризисен щаб. Не се съобщава в кои учебни заведения работят. Третият установен случай за деня в областта е на пациент от Котел.  През последното денонощие са излекувани..

публикувано на 30.09.20 в 16:48

Близо 700 000 лева дължи ВиК - Сливен за доставка на електроенергия

Близо 700 хил. лева дължи ВиК - Сливен на "ЧЕЗ трейд България" за доставка на електроенергия. Това потвърди управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев. Причината за натрупването на сметката е включването на електрическите помпи от сондажите..

публикувано на 30.09.20 в 16:12

Старозагорска област на осмо място по равнище на безработица

Област Стара Загора е на 8-мо място по равнище на безработица в страната , съобщи директорът на Бюрото по труда Любен Георгиев. 6,8 % e нивото на безработица в областта срещу 7,5% - за страната. Новорегистрираните безработни през месец..

публикувано на 30.09.20 в 15:08

Й.Йорданов: Кризата не влоши като цяло спазването на трудовите правоотношения

Старозагорска област е първенец по еднодневните трудови договори. 31 027 са те от началото на годината към 30 септември 2020г. Най-много са сключените такива договори за винени лозя- 14 525, а 8 373 броя са били сключени по време на розобера..

публикувано на 30.09.20 в 14:53

Две погребални ями и 24 християнски гроба проучват археолозите в Стара Загора

Последният археологически обект, разработен в края на лятото от старозагорските археолози, е на път да докаже, че Стара Загора е един от малкото световни градове, в които животът не е прекъсвал от късния неолит до днес. Доказателствата за това се крият..

публикувано на 30.09.20 в 14:45