Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две казанлъшки села ще могат сами да си изберат кметски наместници

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще даде възможност на жителите на селата Голямо Дряново и Горно Изворово сами да предложат за назначаване кметски наместник на селото, информират от общинската пресслужба.

Това ще стане на организирани общи събрания в двете села.

Общите събрания, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и  местното самоуправление ще се проведат както следва:

- 21 януари 2020 г., вторник, 17.00 часа в с. Голямо Дряново в читалището

- 22 януари 2020 г., сряда, 17.00 часа в с. Горно Изворово в кметството.

През октомври миналата година жителите на двете села не избираха кмет на кметство, поради изискването на Изборния кодекс за населени места с по-малко от 350 жители да не се провеждат избори за кмет, а да се назначи кметски наместник от Кмета на Общината. Галина Стоянова дава това право на жителите на двете населени места сами да направят този избор. Тя посочи срок до 13 януари 2020 г. кандидатите за тази длъжност да подадат заявление-декларация в съответствие с чл.397 от Изборния кодекс.

Заявилите кандидатури за кметски наместник са:

- за с. Голямо Дряново  - Миглена Петканова и Петьо Апостолов

- за с. Горно Изворово – Бойка Боянова, Васил Корцанов и Теодора Рабошева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Подреждат изложба в село Остра Могила

НЧ „Пробуда“ в старозагорското село Остра Могила за първи път представят изложба на творци живеещи или свързани със селото. Картини, приложно изкуство и дърворезба представят в експозицията. Събитието ще започне с водосвет в 19.00 часа сподели..

публикувано на 26.04.24 в 09:27

Градушката удари и село Шивачево

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд вчера следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

Щети след градушката и в старозагоркото село Калояновец

Щети нанесе снощната градушка и в старозагорското село Калояновец. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Радостина Калчев, кмет на селото. Сигнали са подадени за унищожени овошки, картофи и ягоди. Направен е обход само на селото, а..

публикувано на 26.04.24 в 08:41

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева от днес . Очаква се да бъдат  налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по..

публикувано на 26.04.24 в 08:26

Цена на агнешкото над 28лв не е нормална, от производител излиза 10-12лв.

Продължават да падат цените на зеленчуците и плодовете, най-сериозно при краставиците. Те ще и продължат да поевтиняват. Това каза за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Потребителската кошница тази седмица е точно толкова,..

публикувано на 26.04.24 в 08:20

Предимно слънчево време ни очаква в последния работен ден

През деня ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми . Ще духа слаб предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. В планините ще..

публикувано на 26.04.24 в 05:00

Градушката нанесе щети над земеделски площи и в село Баня

Силна градушка удари новозагорското село Баня вчера следобед. Късовете са с големината на яйца. Нанесени са изключително тежки поражения. Напълно унищожена е реколтата от пшеница, картофи и рози.  Земеделецът Генчо Колев сподели, че загубите от..

публикувано на 26.04.24 в 04:54

Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път край Николаево

Временно движението по Подбалканския път в участъка между град Николаево и село Ветрен се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП и се регулира от пътна полиция, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По първоначална информация два..

публикувано на 25.04.24 в 19:31

Порой и ситна градушка и в Стара Загора

Пороен дъжд и ситна градушка се изляха над Стара Загора малко след 18.30 ч. За секунди част от улиците побеляха от ледени парчета с размера на грах. Улиците в централната част на града се наводниха. Зам.-кметът на Стара Загора Радостин Танев съобщи, че..

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Министри обещаха да осигурят средства за довършването на ямболската болница

След срещата през февруари в Ямбол между ръководството на община Ямбол и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, по повод изграждането на нова военна инфраструктура в с. Кабиле, днес в Народното събрание беше организирана втора среща по темата с..

публикувано на 25.04.24 в 18:39