Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в ОбС-Стара Загора

Николай Николов: Това е възможният бюджет за Стара Загора

"За хората може би бюджет в размер на близо 148 милиона лева може да изглежда много. За нас това е възможният бюджет. Направен е с ясни критерии, с добра финансова политика, с добър баланс на приходи и разходи. Ще харчим само това, с което разполагаме и нищо повече. Разчетите са направени така, че тези средства да могат да покрият всички изисквания и инвестиционната програма, която следва кметът Живко Тодоров и неговият екип да бъде изпълнена по възможно най-добрият начин". Това заяви в интервю за Радио Стара Загора председателят на Постоянната комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет на Стара Загора Николай Николов.

"Несъмнено това, че трябваше да покрием сумата от 1,4 милиона лева по отношение на чистота бе голяма пречка. Успяхме да го направим, за да може бюджетът да бъде изпълнен. Мисля че малко се преекспонираха нещата там. Много от нашите колеги не разбраха и може би не се обясни достатъчно на хората, че тези пари щяха да ни позволят да реализираме още повече неща. Сега ще се опитаме да привличаме още средства от инвестиционни програми, от Европейския съюз и да си направим добре разчетите, за да не спрем нито ремонтите, нито нещо от планираното", допълни Николай Николов.

Основните параметри на финансовата рамка на общината за 2020 г. бяха представени по време на общественото обсъждане, което се състоя в средата на тази седмица. За предстоящата година Стара Загора ще разполага с малко над 22 милиона лева повече в сравнение с 2019 г. Близо 82 милиона лева са предвидените приходи от страна на държавата, 66 милиона лева са собствените приходи. Разликата между миналогодишния бюджет и средствата за тази година идва от по-големите приходи, които общината ще получи за държавно делегираните си дейности, обясни Николай Николов.

Още за приходите в бюджета на община Стара Загора, за проектите, които ще бъдат изпълнени през 2020 г., за разходите чуйте в прикачения звуков файл

Още от категорията

Задържан е един от издирваните за нападението над 15-годишно момиче в Димитровград

Задържан е един от мъжете издирвани в Димитровград за нападението над 15-годишно момиче снощи в кв. Марийно, съобщава кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.  Бащата на момичето е сигнализирал снощи, че момичето е било отвлечено. Той е обяснил,..

публикувано на 22.02.20 в 15:29

В Казанлък наградиха наследниците на Дечко Узунов

Областният управител Гергана Микова връчи днес специални награди на победители от Националния конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“ . Събитието се провежда за 13-и пореден път в Казанлък и е под патронажа на областния управител на..

публикувано на 22.02.20 в 14:12

И военни се включват в издирването на мъртви диви прасета в Сливенския Балкан

Районът на природен парк „Сините камъни“ предстои да бъде обходен за установяване на диви мъртви прасета и дезинфекция на местата, реши Областната епизоотична комисия в Сливен. В операцията ще бъдат включени горски служители, планински спасители и..

публикувано на 22.02.20 в 13:17

Продължава обновяването на спортната база в община Сливен

Ремонтът на спортна зала „Асеновец“ в Сливен е приключил и предстои докладът на строителния контрол, за да бъде въведен обектът е експлоатация. Това отчете кметът Стефан Радев във връзка с реновирането на спортната база в града. Зала „Асеновец“ не е..

публикувано на 22.02.20 в 10:57

„Болница за плюшени мечета“ организират в село Калитиново

В събота (22 февруари) от 10:30 до 12:30 часа в Къщата на семейството и общността в село Калитиново ще се проведе  поредното събитие с любопитното заглавие „Болница за плюшени мечета“ . Събитието се организира от Сдружение „Самаряни“ в..

обновено на 22.02.20 в 10:27

В Сливен почитат 102 години от смъртта на войводата Панайот Хитов

По повод 102 години от смъртта на войводата Панайот Хитов в Сливен ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя и заупокойна молитва.  Поклонението ще започне в 12.00 часа пред паметника на войводата в квартал „Ново село“.  Организатори са..

публикувано на 22.02.20 в 09:54

Премиера на „Дядовата ръкавичка“ в Ямбол

Премиерното представление на „Дядовата ръкавичка“ ще се играе днес в ямболския куклен театър „Георги Митев”. Началният час е 11.00. Познатата на всички приказка на Елин Пелин е представена по нов начин с активното участие на децата в спектакъла,..

публикувано на 22.02.20 в 09:52

Допълнителни автобуси се движат заради Задушница

Днес, в съботата преди празника Месни заговезни православните християни отбелязват Голяма Задушница - един от трите дни в годината, в които отдаваме почит на мъртвите. Във всички храмове се отслужват заупокойна света литургия и обща панихида. За..

публикувано на 22.02.20 в 09:48

Освобождават от поста управителя на болницата в Раднево

Д-р Мая Узунова ще бъде освободена от поста управител на общинската болница през следващата седмица, заяви в интервю за Радио Стара Загора председателят на Общинския съвет в Раднево д-р Румен Йовчев. Той уточни, че до момента тя не е депозирала..

публикувано на 21.02.20 в 18:37

Министър Вълчев: Има повишено търсене на педагогическата професия

Мерките, които предприемаме, дават резултат и вече има повишено търсене на педагогическата професия, заяви днес в Раднево министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му това се дължи на увеличеното заплащане на учителите,..

публикувано на 21.02.20 в 18:10