Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С облачно време и мокри пътни настилки в старозагорска област започва 21 февруари

С облачно време и предимно мокри пътни настилки започва днешния 21 февруари на територията на старозагорска област. На прохода Шипка пътната настилка е заснежена и обработена, а на прохода Република настилката е частично заледена и обработена. Видимостта е добра и движението е без ограничение, но водачите на моторни превозни средства да се съобразяват с пътната обстановка, апелира дежурният в Областно пътно управление Стара Загора Иван Иванов.


Още от категорията

До края на април ще кандидатстваме за чакалнята на еврозоната

До края на април България ще кандидатства за приемане в чакалнята на еврозоната, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Хасково . "Ние не сме се отказали, но решихме да бъдем по-бавни, за да убедим хората в..

публикувано на 10.04.20 в 13:52

Румяна Чергеланова, началник на Автогара Стара Загора: Слаб е пътникопотокът и автобусите са редуцирани

Слаб е пътникопотокът в първите няколко дни от възстановяването на дейността, съобщи  Румяна Чергеланова, началник на Автогара Стара Загора. Редуцирани са автобусите във всички големи направления. Въпреки ограниченото часово разписание, към населените..

публикувано на 10.04.20 в 13:49

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ финансира социални проекти до 10 000 лв.

Проекти на стойност до 10 хиляди лева ще финансира новосъздадения фонд „Обединени срещу COVID-19“. За тях до 16 април могат да кандидатстват лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия, които работят в подкрепа на..

публикувано на 10.04.20 в 13:41

Засечена е фалшива страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук

Министерството на труда и социалната политика апелира гражданите да използват единствено официална страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук. Тя се нарича "Агенция по заетостта" . (@EmploymentAgencyBulgaria), администрира се от самата институция и..

публикувано на 10.04.20 в 12:41

Община Свиленград предлага възможност за плащане на данъци и такси чрез дигитален портфейл

Във връзка с обявеното извънредно положение и следвайки политиката си за улесняване на гражданите чрез въвеждането на електронни услуги, от 9 април Община Свиленград предлага на всички физически лица възможност за плащане на данък върху превозно..

публикувано на 10.04.20 в 12:24

Излъчват онлайн литургиите в Димитровград

След проведена среща между кмета на община Димитровград Иво Димов, Директора на РУ на МВР - Димитровград Тенчо Георгиев и архиерейски наместник отец Георги Тодев и съобразно обявените решения вчера след среща на министър-председателя със Светия синод,..

публикувано на 10.04.20 в 12:18

Пред завършване са новите социални жилища в бившата Метрология в Стара Загора

Изграждането на нови социални жилища в Стара Загора е в напреднал етап. Цялостната реконструкция  на 4-етажната сграда на бившата Метрология, на ул. „Мусала”№26, е почти завършена. Това съобщиха от Отдел „Устройство на територията” на Община Стара..

публикувано на 10.04.20 в 11:38

Случаите на домашно насилие не са рядкост и в Хасковска област

В условията на изолация може да ескалира и домашното насилие, предупреждават специалисти. Случаите на агресия в дома не са рядкост и в Хасковска област. Ежедневно сигналите са по 3-4 в региона, съобщи психологът Петя Петкова от фондация „Джендър..

публикувано на 10.04.20 в 11:34

Червеният кръст в Стара Загора ще предостави днес 100 пакета с хранителни продукти

Областният съвет на Червения кръст ще предостави днес 100 пакета със 7 хранителни продукта на благотворителната кампания, обявена от Община Стара Загора и Сдружение „Брат за брата“. Дарението е на стойност 1 000 лв., съобщи за Радио Стара Загора Стефка..

публикувано на 10.04.20 в 10:53

Неясна е ситуацията с набирането на работна ръка и прибиране на реколтата

Българските производители на плодове и зеленчуци да имат възможност за продажба на повече стоки в търговски вериги у нас-  за това настояват в Отворено писмо до правителството и от Националния съюз на градинарите. Земеделският министър..

публикувано на 10.04.20 в 10:03