Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" отново победи с гол в края

За втора поредна седмица "Берое" стигна до драматична шампионатна победа с гол в последните минути на срещата. Старозагорци се наложиха с 2:1 като гост на "Витоша" Бистрица с попадения на новите попълнения Алиун Фал и Гаю Макута.

Димитър Димитров бе направил една промяна в сравнение с победата над "Етър" преди седмица. Алиун Фал започна като партньор на капитана Мартин Камбуров в атака на мястото на Ибрахима Конте. Беройци отново бяха в схема 3-5-2. На вратата традиционно застана Душан Перниш, пред него в отбрана действаха Теди Мезаг, Георги Ангелов и Ахмед Туба, по фланговете играха Стив Фуртадо отдясно и Крум Стоянов отляво, а в средата на терена оперираха националът Александър Цветков, Иван Минчев и Гаю Макута.

Двубоят започна с изненадващо попадение за домакините. Още в третата минута бистричани излязоха напред в резултата чрез Георги Амзин, който засече с глава центриране отляво на Атанас Кабов. Вина за попадението носят централните бранители на старозагорци, които оставиха Амзин да ги надиграе на границата на малкия пеналт.

Очаквано, "Берое" се опита веднага да реагира на лошото начало и постепенно установи натиск пред вратата на "Витоша". Цветков и Стоянов имаха добри възможности да застрашат стража на гостите Християн Василев, но ударите им не го затрудниха особено. Все пак в 24-та минута беройци изравниха. Стив Фуртадо отне топката в центъра на терена, напредна по десния фланг и с хубав пас намери непокрития в наказателното поле Алиун Фал. За нападателя остана само да открие головата си сметка за "Берое" - 1:1.

Заключителните минути на първата част предложиха на зрителите на стадиона в село Бистрица доста интересни ситуации и пред двете врати. Първо отново Фуртадо можеше да асистира на Фал за второ попадение, но сенегалецът бе изпреварен в последния момент преди да прати топката с глава в мрежата. В ответната атака "Витоша" стигна до втори гол, но попадението на Илия Димитров бе отменено поради засада, която бе трудна за преценка. Веднага след това беройци пък претендираха за дузпа за нарушение срещу Камбуров. Беройският таран не успя да засече прострелно центриране на метри пред вратата, като според него бе избутан от играч на тима от Бистрица. Съдийски сигнал обаче не последва.

Второто полувреме започна с по-активна игра на гостите. В 48-та минута Камбуров овладя елегантно топката с гръб към вратата в пеналта, осъществи ножично подаване към Фал, който стреля силно, но неточно за жалост на беройските фенове по трибуните. С течение на времето Димитър Димитров се опита със смени да засили атакуващата мощ на тима си. Октавио и Ибрахима Конте влязоха в игра на местата на Георги Ангелов и Иван Минчев, което промени схемата на заралии на 4-4-2. От бразилеца Октавио се очакваха идеи в изграждането на атаките, а Конте трябваше да подпомогне Камбуров и Фал в търсене на победното попадение. След тези смени беройци определено се настаниха трайно в половината на бистричани, но трудно стигаха до чисти ситуации за гол. Камбуров с глава след центриране от фаул и Октавио с хубаво воле след копване на Конте не успяха да отбележат. Победната минута за "Берое" обаче отново, както и срещу "Етър", се оказа 88-та, когато Макута донесе успеха. Камбуров центрира от левия фланг, Конте свали топката на Макута, който стреля и топката опъна мрежата, макар и след рикошет в играч на домакините.

"Берое" вече събира 34 точки, с които излиза на петото място в класирането. В петък, 28 февруари, от 17:30 часа на беройци предстои много важен мач у дома срещу пловдивския "Локомотив".

"Витоша" Бистрица - "Берое" 1:2 Георги Амзин 3 мин.; Алиун Фал 24 мин., Макута 88 мин.

"Витоша": Християн Василев, Богомил Дяков, Евгени Зюмбулев, Венцислав Бонев, Веселин Минев - 35 мин. жълт картон, Георги Сърмов( 77 мин. - Апостол Попов), Лъчезар Котев, Георги Амзин, Станислав Маламов( 72 мин. - Запро Динев), Атанас Кабов( 22 мин. - Четин Садула), Илия Димитров; старши треньор: Асен Букарев

"Берое": Душан Перниш, Теди Мезаг - 76 мин. жълт картон, Георги Ангелов( 64 мин. - Октавио), Ахмед Туба, Стив Фуртадо, Александър Цветков, Иван Минчев( 72 мин. - Ибрахима Конте), Гаю Макута - 55 мин. жълт картон, Крум Стоянов, Алиун Фал( 90 мин. - Пиер Фонкю), Мартин Камбуров - капитан; старши треньор: Димитър Димитров

Главен съдия: Петър Костадинов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 2:0 победи

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели и втория сблъсък от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Срещу „Монтана 2003“ домакините надделяха отново, този път с 90:83 точки. В първите 10 минути на срещата старозагорки..

публикувано на 19.04.24 в 22:20

Георги Каменов: В Карнобат играем трудно по традиция

"Победихме тима на "Атлетик" Куклен с 2:1. Имахме още възможности, но не реализирахме. Като цяло съм доволен от моите играчи. Имахме и още положения, но пропуснахме пред вратата на съперника. Сега имаме гостуване в Карнобат на местния едноименен..

публикувано на 19.04.24 в 13:22

Мирослав Миндев: Трудно е с късата ни резервна скамейка да играем през три дни

"Загубихме домакинството от "Розова долина" с 1:2. Умората си казва думата. За съжаление имам по 2-3 резерви на мач, а и повечето ми играчи са опитни, но на над 30 години. Няма как при този сгъстен цикъл на срещи да бъде друго освен това, което при..

публикувано на 19.04.24 в 12:32

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СК - „Класическа борба“ Берое Стара Загора. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52