Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Министър Николина Ангелкова ще посети Павел баня

Снимка: БГНЕС

Община Павел баня участва за първи път в Международно туристическо изложение. Представянето на борсата „Ваканция и СПА Експо” в София е преминало при голям успех, а кметът на Павел баня Иса Бесоолу е получил уверение, че министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети Павел баня в края на тази седмица, за да се запознае по-добре с възможностите за развитието на туризма в общината, известна с лечебните минерални извори, разказа заместник-кметът Йордана Енева. По думите й балнео и лечебният център в Павел баня е много познат в България и това се е доказало на туристическото изложение, но общината ще работи за разширяване на легловата база и подобряване на инфраструктурата.

„За нас беше приятна изненада, че имаше засилен интерес към щанда на община Павел баня. Оттук нататък ни трябва добра инфраструктура, по която екипът на кмета започва да работи, както и атракции, по които не сме спирали да работим. И най-вече е необходимо увеличение на леглова база. Сега имаме леглова база за около 3 хиляди души“, информира Енева.

Тя уточни, че общината вече работи усилено по подобряване на инфраструктурата в района. Започна и строителството на най-големия воден проект, който се е правил последните 50 години.

През този месец бе даден старт на проектът за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Горно Сахране и  Долно Сахране, който е на стойност 6 064 465 лева. Така в село Долно Сахране изцяло ще се подмени близо 90-годишната водопроводна мрежа, чиято дължина е 14 800 метра. Това е и населеното място в община Павел баня с най-тежки аварии. В Горно Сахране дължината на водопроводната мрежа в 11 км., която ще бъде подменена. След приключване на проекта категорично ще се подобри качеството на питейната вода в целия източен район на община Павел баня, както и ще бъдат сведени до минимум загубите и, коментира Йордана Енева. 


Още от категорията

Снимката е илюстративна

Вертолет от МО се включи за овладяване на пожара край Твърдица

Военен хеликоптер от авиобаза Крумово се включи в гасенето на пожар, пламнал в борова гора в района на община Твърдица, област Сливен. Огънят се е разпространил в труднодостъпна местност и се налага гасене по въздух, обясниха от Министерство на..

обновено на 27.07.21 в 19:19

70 процента събираемост на местните данъци и такси в община Стара Загора за първото полугодие

На сесията на общинския съвет Стара Загора в четвъртък ще бъде внесено предложение за актуализация на бюджета. Предложението е „Промяна по бюджета на община Стара Загора,  вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и промяна в разчета..

публикувано на 27.07.21 в 18:05

ГЕРБ: Бойко Рашков е пряко отговорен за увеличения мигрантски поток в България през последния един месец

Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец а капацитетът на центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това стана ясно при посещението на народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър..

публикувано на 27.07.21 в 16:57

Децата на Димитровград ще правят макет на града си за неговия празник

От днес до 27-ми август децата и младите хора в Дмитровград ще могат да изработят макет на своя град с най-интересните и любими за всички димитровградчани места, паметници и забележителности. „Това ще бъде подаръкът им  към техните съграждани по повод..

публикувано на 27.07.21 в 16:33

Ремонтът на Зоопарка в Стара Загора на финалната права

До края на септември се очаква да приключи ремонтът по обновяването на Зоопарка в Стара Загора. Това заяви за Радио Стара Загора Цанка Ганева, ръководител на проекта и главен финансист на общината. Ремонтът на зоопарка започна през Октомври..

публикувано на 27.07.21 в 16:14

Две фирми искат концесия за минералната вода в Стефан Караджово

Две фирми - столична и варненска, са подали заявления за започване на инициатива за предоставяне на концесия за добив на минерална вода на два сондажа от находище „Стефан Караджово“, информират от Министерството на околната среда и водите в писма до..

публикувано на 27.07.21 в 15:24

Заличават животновъдни обекти в Медвен заради сигнали за безстопанствени животни

Животновъдни обекти в котленското село Медвен са в процедура на заличаване, а удостоверенията за регистрацията им ще бъдат обезсилени заради груби нарушения на ветеринарномедицинската дейност. Това информира зам. - министърът на земеделието доц. д-р Крум..

публикувано на 27.07.21 в 15:17

Нова наредба ще предпазва от набези земеделската продукция в общината

Нова Наредба за охрана и опазване на земеделските имоти и селскостопанската продукция в Община Стара Загора ще бъде обсъдена на първо четене на предстоящата в четвъртък редовна сесия на Общинския съвет.  Проектът е внесен от групата общински..

публикувано на 27.07.21 в 14:00

При опасно високи температури се въвеждат мерки за минимизиране на риска при работа

Температури между 35 и 40 градуса по Целзий се очакват до края на седмицата в почти всички области на страната.  Работата при високи температури, освен че намалява работоспособността и създава риск за инфаркти и инсулти, е предпоставка и за тежки..

публикувано на 27.07.21 в 13:47

Археолози направиха нови разкрития край село Хухла

Втори  площад откриха археолозите при разкопките на крепостта в местността „Балък дере“ в землището на ивайловградското село Хухла.  Археологически проучвания на обекта се извършват от 2007 година от екипа на Ивайло Кънев, главен уредник в..

публикувано на 27.07.21 в 13:37