Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

През март обявяват търг за 20 места за строителство на къщи в кварталите „Лозенец“ и „Кольо Ганчев“

Община Стара Загора предстои да обяви през март търг за 20 места, на които ще бъде предложено отстъпено право на строеж. Една част от терените се намират в ромския квартал „Лозенец“, а другата в „Кольо Ганчев“. Това разкри на среща с журналисти Ганчо Илиева от сдружение „Свят без граници“. През последните 4 години има закупени три терена, на които вече са изградени къщи, но проблемът е с комуникациите, посочи Илиев. Той заяви още, че Община Стара Загора има ясна визия как да се справи с проблемите с незаконното строителство. Ганчо Илиев подчерта, че жилищният въпрос е един от най-големите проблеми пред компактните ромски общности у нас.

Ганчо Илиев коментира, че един от методите за справяне с жилищния проблем, засягащ компактното ромско население у нас, е при събаряне на незаконна постройка потърпевшите да получават достъп до социални жилища.


Още от категорията

Стара Загора отбеляза Деня на Независимостта на България

В цялата страна днес се честват 112 години от обявяване Независимостта на България.  В Стара Загора годишнината бе отбелязана с поднасяне на венци и цветя на  мемориал-паметника на загиналите във войните старозагорци „Св. Георги Победоносец“ в..

публикувано на 22.09.20 в 12:10

Станислав Дечев: Независимостта на България е постижение на обединения български народ

Хасково празнува 112 години от обявяването на независимостта на България с тържествена церемония и концерт. В знак на признателност към политиците, дипломатите и всички българи, работили за независима България цветя и венци на признателност поднесоха..

публикувано на 22.09.20 в 12:08
Снимката е илюстративна

Двама ученици от "Ромен Ролан" са диагностицирани с коронавирус

Двама ученици от Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора са заразени с COVID-19. Случаите са потвърдени вечерта на 21 септември. Едното момче е в 11 а клас , който беше поставен под 14-дневна карантина на 16 септември. Второто момче е в 10 з..

публикувано на 22.09.20 в 11:18

Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката

Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и..

публикувано на 22.09.20 в 10:21
Румен Радев

Румен Радев: Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност

Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения. Рядък миг, в който граждани и управници..

публикувано на 22.09.20 в 09:51

Галина Стоянова: Трябва да сме горди с историческото дело на нашите предци

ПОЗДРАВ НА КМЕТА ГАЛИНА СТОЯНОВА ЗА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ В дни като днешния трябва да сме горди с историческото дело на нашите предци. Техният пример за обич към Родината и единство ни сочат посоката, по която трябва да продължим да..

публикувано на 22.09.20 в 08:45

Честваме 112 г. от обявяването на Независимостта на България!

В Стара Загора 112 години от обявяването на Независимостта на България  ще бъдат отбелязани с п однасяне на венци и цветя от  10.30 ч. в Парк „Александър   Стамболийски“. В програмата е включен и п разничен концерт на детски фолклорен ансамбъл..

публикувано на 22.09.20 в 08:15

Последна група бели щъркели ще бъде пусната на свобода от Зелени Балкани

Днес в 10:45 в посетителката част на спасителния на Зелени балкани сборният пункт за всички, които искат да се включат в пускането на свобода на група бели щъркели.  От там в 11 часа присъстващите ще отпътуват за язовира на село Опан, където птиците ще..

публикувано на 22.09.20 в 08:05

Чирпан чества 100 годишнината на проф. Петър Михайлов с изложба

Изложба, посветена на 100 годишнината от рождението на проф. Петър Михайлов се открива днес от 10 часа в Изложбена зала „Георги Данчов –Зографина“в Чирпан . Организатори на културното събитие са община Чирпан, Исторически музей Чирпан, Художествената..

публикувано на 22.09.20 в 07:05

Удължават срока за подаване на заявки за участие в "Писта Стара Загора"

Крайният срок за подаване на заявки за участие в автомобилното състезание „Писта Стара Загора“ ще бъде удължен до сряда. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Илия Бояджиев председател на Автомобилен Спортен Клуб – Стара Загора. Клубът, заедно с..

публикувано на 21.09.20 в 16:37