Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талантите от "Берое" 2011 с нов трофей, спечелиха и Купа "София"

"Берое" 2011 стана вторият отбор от Академията на „зелено-белите”, който спечели трофей по време на зимната подготовка. След като преди десетина дни "Берое" 2006 триумфира като победител в международния турнир „Пирин Къп”, в неделя "Берое" 2011 спечели отличието в надпреварата за Купа „София”. Тимът, воден от Трифон Панев стигна до първото място след като записа три победи в групата си, спечели полуфинала и финала. Силното представяне на Академията в турнира допълниха сребърните медали на "Берое" 2008 и "Берое" 2009 и бронзовите отличия на "Берое" 2007 и "Берое" 2012, както и шестте индвидуални награди.

За "Берое" 2011 това е четвърти трофей под ръководството на Трифон Панев. Младият наставник пое тима през лятото на 2019 г., през август „зелено-белите” спечелиха турнира „Евима Къп” в Банско,през октомври надпреварата в Чанаккале в Турция, а през ноември - "Кронос Къп" в Пловдив. „Първо искам да благодаря на директора на Академията Атанас Рибарски за това, че ми даде възможността да водя този набор. От както аз водя отбора това беше най-силният турнир, в който участваме. Във всеки набор имаше по 16 отбора, разделени в два поток. В първия бяха най-добрите тимове, а във втория – състави, които леко изостават на този етап. В първия поток, в който бяхме и ние всеки отбор можеше да победи всеки, имаше много добри и подготвени състави. Затова съм много щастлив от успеха, който постигнахме”, заяви в интервю за Радио Стара Загора наставникът на Берое 2011 Трифон Панев.

„И в груповата фаза, и на полуфинала ние се изправихме срещу отбори, които срещу нас опитваха различни неща, различни схеми. Един опитваше с директни топки, друг да ни пресира. Докато ние не се съобразихме с никого, изглеждахме по един и същи начин. И това е нещото, което търсим. А  и може би самочувствието на децата вече е съвсем друго. Доказателство е фактът, че от 17-те гола, които отбелязахме на този турнир 14 паднаха през второто полувреме. Т.е при нас има надмощие от началото до края на срещата, което много ме радва. Разбира се, имаше и малки периоди, в които отстъпвахме, може би за по две-три минути, но като цяло във всяка една от срещите доминирахме”, сподели още наставникът на "Берое" 2011.

„Може би двубоя с Левски в груповата фаза беше най-трудният ни мач от турнира. До последно не се знаеше кой ще победи, третият гол, с който спечелихме падна минутка преди края. Това даде много голямо психологическо предимство за финала на децата. Още по настроението им в хотела преди финала виждах, че сме шампиони. Докато преди мача в групата, макар че вече бяхме на полуфинал и им казах, че искам да играят освободено, усещах някакъв респект от самото име Левски. И то въпреки че в Габрово, където беше един от най-неуспешните турнири за нас, защото беше в зала и не успяхме да се адаптираме към настилката, при загубата от Левски с 1:2 на Футбол 5 им казах, че ние сме по-добрия отбор и още на следващия турнир ще го покажем. Затова съм щастлив, че месец по-късно успяхме да го направим, при това в два мача”, заяви Трифон Панев.

„Със сигурност при съперниците ни вече има и някакъв респект. Те знаят кой е Берое, знаят с какви деца разполагаме, начина по който играем. Ние имаме изисквания и принципи, които търсим във всяка една среща и рядко се съобразяваме с противника.Да, в определени периоди от срещата може да се наложи да се приберем, но като цяло учим децата да играят с топка по земята, агресивни, с висока преса. В същото време, примерно отбора на Левски, когото на този турнир победихме два пъти за два дни, в груповата фаза изглеждаше по един начин, а на финала – по съвсем друг”, допълни още треньора на „зелено-белите”.

След победите е доста по-лесно децата да бъдат мотивирани. Чудесно впечатление ми прави факта, че още със завършването на един турнир, те вече питат кога е следващият. Те не се задоволяват с този успех. Щастливи са когато го постигнат, но го приемат като нещо, което са заслужили, защото са го търсили. Когато мача например на полувремето е 0:0 противника става все по-предпазлив и търси равенството, внимава да не сбърка, докато нашият отбор няма търпение, защото знае че всеки момент гола ще падне. Децата знаят, че са по-добрия отбор и от началото до края на мача търсят да го покажат”, категоричен бе Трифон Панев.

В края на март тимът ще поднови участие в първенството в зона Пловдив, но на формат Футбол 7. „През есента взехме решение да участваме в шампионата на Футбол 5 в тази зона, за да имаме повече конкуренция. Децата обаче се адаптираха към това е започна да им става лесно. Затова искам отново да вдигна летвата. Смятам, че децата са готови да се справят с това предизвикателство. Всички контролни срещи, които изиграхме са в този формат, турнирът в София също. Ще продължим в Пловдив обаче защото първенството в този формат тук е за деца, родени 2009. Не ме притесняват двете години разлика, а това че може да се получи някоя контузия”

Цялото интервю с наставника на "Берое" 2011 Трифон Панев чуйте в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40