Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с важна победа над "Локо" Пловдив

| обновено на 28.02.20 в 19:20

"Берое" постигна четвърти пореден успех в българското първенство. В първия двубой от 23-ия кръг от шампионата беройци надделяха като домакин над "Локомотив" Пловдив с 2:0. Точни за домакините бяха Гаюс Макута и Мартин Камбуров от дузпа. По този начин старозагорският тим се доближи още повече до влизане в Първата шестица на efbet лига и намали изоставането си от топ 4 на 6 точки.

Димитър Димитров отново заложи на обичайната си схема 3-4-1-2 с Душан Перниш на вратата, триото в отбрана Георги Ангелов, Теди Мезаг и Ахмед Туба, и халф-бековете Стив Фуртадо и Крум Стоянов. Като опорни полузащитници действаха Александър Цветков и Гаюс Макута, а зад двамата централни нападатели Алиун Фал и Мартин Камбуров игра Ибрахима Конте.

Мачът започна равностойно. Първата по-сериозна ситуация пред една от двете врати се откри пред гостите. В деветата минута Момчил Цветанов изведе своя капитан Димитър Илиев, който обаче бе пресрещнат от стража на беройци Душан Перниш и не успя да промуши топката под плонжа му. Домакините отговориха с точен далечен изстрел на Макута, отразен без проблеми от Илко Пиргов. В 16-та минута от щаба на "Берое" имаха бурни претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Момчил Цветанов в наказателното поле. Главният съдия Драгомир Драганов обаче прецени, че ръката на Цветанов е била плътно прилепена до тялото му и не отсъди наказателен удар. Три минути по-късно старозагорци можеха да излязат напред в резултата. След центриране на Александър Цветков, Алиун Фал засече топката с глава, но със сетни усилия Илко Пиргов изби.

Съдията Драганов отново стана главно действащо лице в средата на полувремето, когато на два пъти отново отсъди спорните ситуации във вреда на "Берое". Първо в 24-та минута Фал излезе сам срещу Пиргов след грешка на Лукас Салинас, вратарят на пловдивчани излезе извън наказателното си поле и игра с ръка, но не последва сигнал за нарушение и червен картон за стража на гостите. Малко след това Камбуров напредна с топката на скорост в половината на гостите, изведе Фал в чиста ситуация, бранител на "Локомотив" го спря в пеналта, от скамейката на "Берое" отново имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени, което изнерви до краен предел както Димитър Димитров и неговия щаб, така и беройската публика. Нямаше кой да спаси пловдивския тим в 36-та минута, когато Макута със страховит шут от около 25 метра изстреля снаряд, който рикошира в напречната греда и влетя в мрежата за 1:0! Буквално две минути след това Драгомир Драганов най-накрая отсъди дузпа за "Берое". Бирсент Карагерен върна слабо топката към Илко Пиргов, Алиун Фал изпревари вратаря, който го фаулира за 11-метров наказателен удар. Зад топката нямаше как да не застане легендарният Мартин Камбуров, който с хубав удар в горния ляв ъгъл наказа отбора на сърцето си за 2:0!

Второто полувреме започна с нов добър шанс за гол пред домакините. Алиун Фал пробяга цялата половина на локомотивци, пусна хубав пас към нахлуващия отдясно Стив Фуртадо, но неговият удар премина над вратата. След това положение устремът в атаката на "Берое" логично намаля с оглед на резултата. Гостите се опитваха да намерят път към беройската врата, но така и не го намираха. До най-сериозна ситуация се стигна в 64-та минута, когато Динис Алмейда свали с глава едно центриране в наказателното поле към Димитър Илиев, който обаче бе изпреварен и блокиран от вездесъщия Перниш. До края на срещата не се случи нищо интересно и закономерно "зелено-белите" се поздравиха с успеха.

С тази победа "Берое" събира вече 37 точки, с които излиза на петото място във временното класиране. В следващия кръг на 7 март, събота, от 17:30 часа беройци гостуват на ЦСКА-София.

"Берое" - "Локомотив" Пловдив 2:0 Гаюс Макута 36 мин., Мартин Камбуров - дузпа 40 мин.

"Берое": Душан Перниш, Георги Ангелов, Теди Мезаг, Ахмед Туба, Александър Цветков, Гаюс Макута( 93 мин. - Яя Меледже), Стив Фуртадо, Крум Стоянов, Ибрахима Конте - 43 мин. жълт картон( 63 мин. - Октавио), Алиун Фал( 89 мин. - Пиер Фонкю), Мартин Камбуров - капитан; старши треньор: Димитър Димитров

"Локомотив" Пловдив: Илко Пиргов - 39 мин. жълт картон, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана( 76 мин. - Йосип Томашевич), Динис Алмейда, Парвиз Умарбаев( 46 мин. - Миховил Клапан), Момчил Цветанов, Бирсент Карагерен( 41 мин. - Николай Николаев), Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев - капитан

Главен съдия: Драгомир Драганов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боксьори от клуб „Стара Загора“ с купа и много отличия

Купа за трето място в отборното класиране и много медали извоюваха възпитаници на боксов клуб „Стара Загора“ при участието си в турнир за Купата на Бургас. Състезатели от девет български клуба, от които четири от Бургас, излязоха на ринга пред..

публикувано на 20.05.24 в 15:53

Възпитаници на клуба по борба с изяви в европейски първенства

През тази седмица трима възпитаници на клуб по борба „Берое“ ще участват в Европейското първенство за юноши и девойки до 23 години. Надпреварата стартира през тази седмица в столицата на Азърбайджан Баку. Диян Динчев е треньорът за тази възраст в..

публикувано на 20.05.24 в 14:49

Сашо Петрунов: "Не бива да има разделение на отделните клубове"

"На пресконференция днес, посветена на плувния спорт в Стара Загора говори Сашо Петрунов. Той е председател на СК "Верея". Петрунов сподели, че има неравнопоставеност между отделните клубове, които използват басейна в Стара Загора и че от известно време..

публикувано на 20.05.24 в 12:46

"Берое" с трета поредна победа в плейофите

"Берое" записа трети пореден успех в плейаутната група на българския футболен елит. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари се наложиха с 1:0 като гост на "Хебър" в Пазарджик и сложиха край на серията неубедителни резултати срещу този съперник. Въпреки че мачът..

публикувано на 17.05.24 в 23:53

Казанлъшкият параатлет Ружди Ружди отново е световен шампион

Ружди Ружди донесе първи успех за България от Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в японския град Кобе. Казанлъшкият състезател отново е световен шампион. Ружди, който се състезава в клас F55 за спортисти с двигателни..

публикувано на 17.05.24 в 16:57

Зумба денс фестивал завладява Стара Загора за трета поредна година

𝐙𝐮𝐦𝐛𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐜𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ще се проведе на 18.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐4 г. от 𝟏𝟖:0𝟎 ч. на обособената сцена пред Общината. Фестивалът и тази година ще даде среща на близо  30   атрактивни, утвърдени и най-важното лицензирани инструктори за България , преминали..

публикувано на 17.05.24 в 15:06

670 грации участват в турнира „Фея под липите“

От днес до неделя старозагорският клуб по художествена гимнастика „Елит“ е домакин на 18-тото издание на турнира „Фея под липите“. В спортна зала „Иван Вазов“ ще се изявят 670 гимнастички, представящи 23 български клуба, както и гостенки от Израел,..

публикувано на 17.05.24 в 15:05
Парк

Спортен празник утре в парк „Артилерийски“

По повод 17 май - Международния ден на предизвикателството и спорта, Ротари клуб Стара Загора - Берое с ъс съдействието на Община Стара Загора организира спортен празник под надслов „Мисия здрави деца“. Състезателните спортни игри започват в 14.00 часа..

публикувано на 16.05.24 в 15:42

Две титли и куп медали извоюваха малки бойци от „Аскен“

Във Велико Търново бе проведено Държавното първенство по киокушин карате за деца до 8 и до 10 години. „Състезанието премина много добре, участвахме с 13 състезатели, от тях пет деца играха финал, имаме две шампионски титли и най-техничен състезател..

публикувано на 16.05.24 в 10:21

16 медала извоюваха бадминтонисти в Свиленград

В събота и неделя в столицата ще бъде проведен турнир по бадминтон от веригата „Млади таланти“. В същото време в Хърватия предстои детски турнир, в който ще се изяви старозагорката Елица Божилова. Свиленград е домакин на три състезания по..

публикувано на 15.05.24 в 14:29