Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорското СУ "Христо Смирненски" започна дистанционната форма на обучение

От неделя започна дистанционното обучение в старозагорското Средно училище „Христо Смирненски“. Голяма част от учениците са от ромски семейства. 

„Използваме всички възможни варианти на комуникация, защото при нас техническите средства са ограничени“, съобщи директорът на учебното заведение Пенка Трандева. Тя добави, че връзка с учениците се осъществява по интернет или по телефон, използват се активно и приложенията на смартфоните.

Пенка Трандева каза още, че ефектът от дистанционната форма на обучение ще стане ясен едва след подновяването на учебните занятия. На първо време у учениците се долавя ентусиазъм, но е важен и директния контакт с учителя, допълни тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

24 престъпления са регистрирани при специализираната полицейска операция в Старозагорско, шестима души са задържани

Общо 24 престъпления са регистрирани до момента в хода на специализираната полицейска операция, която се извършва днес на територията на Област Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на полицията. Шестима души са задържани за срок до 24 часа...

публикувано на 11.10.24 в 19:21

Радио Стара Загора събира таланти за XXV фолклорен конкурс "Славейче"

Радио Стара Загора организира 25-то издание на национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“. Конкурсът ще се проведе на 12 и 13 октомври в сградата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ на бул, „Руски“..

публикувано на 11.10.24 в 17:00

Експерти ще дискутират как регионалната икономика ще се справи с енергийната трансформация

„Разговори за енергийната трансформация“ е темата на събитие, насрочено за 15 октомври 2024 г., вторник, в Стара Загора. Началото е от 15.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Организатори са посолството на Федерална република Германия в..

публикувано на 11.10.24 в 16:44
Д-р Руско Петров и Борис Каменов Гецов

Д-р Руско Петров отличен с награда за всеотдайната си работа в Спасителен център за диви животни на “Зелени Балкани”

Гл. ас. д-р Руско Петров от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет беше отличен в Годишните награди за биоразнообразие и климат 2024 на Българска Фондация Биоразнообразие . Д-р Петров получи "Наградата на публиката" за..

публикувано на 11.10.24 в 16:37

Връчиха сертификат за приоритетен инвеститор на проекта за завод за соларни панели край Стара Загора

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект „Завод за производство на соларни панели и клетки“ на „Смарт Солар Технолоджис“ АД, информират от пресцентъра на министерството...

публикувано на 11.10.24 в 16:21

Зам.-кметът Надежда Чакърова откри техническа академия за успешни бизнес практики за ученици

Техническата академия за успешни бизнес практики за ученици в Стара Загора откри днес зам.-кметът по образование и младежки дейности Надежда Чакърова. Образователната инициатива е насочена към ученици от 10 и 11 клас, които се интересуват от IT и..

публикувано на 11.10.24 в 16:05

Нова Загора събира любители на кръшните хора на фестивала „Фолклорна омая“

За втора поредна година любителите на кръшните български хора се събират в Нова Загора за колоритния фестивал „Фолклорна омая“. Той ще се проведе в съботния ден, като началото му ще бъде поставено от 10:00 часа в Градски парк. Събитието е част..

публикувано на 11.10.24 в 16:00

Скринингова кампания за рак на маточната шийка провежда Диагностично-консултативен център-1 в Ямбол

До края на годината в Диагностично консултативен център-1 в Ямбол ще се провежда безплатна скринингова кампания за рак на маточната шийка. Ще се извършват гинекологични прегледи за ранно откриване на заболяването, в т.ч. вземане на цитонамазка, на жени..

публикувано на 11.10.24 в 15:57

Автобус помете каруца в Сливен

И петъчния ден не мина без жертва на войната на пътя. Мъж на 64 години е загина тази сутрин около 7.00 часа при тежко пътно произшествие между сливенските села Малко Чочовени и Гавраилово. Автобус на градския транспорт удари каруца, следствие на..

публикувано на 11.10.24 в 15:23

Митничари на Капитан Андреево хванаха турски гражданин с 13 кг кокаин в гащите

Митническите служители откриха 13,028 кг кокаин, укрит по тялото на мъж, който пътувал като втори шофьор на товарен автомобил, излизащ от страната през митнически пункт Капитан Андреево. Случаят е от 9 октомври, когато на МП „Капитан Андреево“ пристига..

публикувано на 11.10.24 в 15:09