Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над 300 души са под карантина в област Стара Загора

Над 300 души на територията на Старозагорска област са под наблюдение за спазване на 14-дневна карантина, наложена от здравните власти. Само в 5 случая, които са докладвани на съответната районна прокуратура, лицата са нарушили забраната да излизат от дома си – 3 в Чирпан и по един в Раднево и Казанлък. Най-много хора се струпват в хранителните магазини. Обстановката в областта е спокойна. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР комисар Илиян Илиев.

Общинският оперативен щаб за превенция разпространението на Covid-19 в Стара Загора въведе вечерен час от вчера в ромския  кв. „Лозенец“. Строгият контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване, предвижда забрана да се излиза и движение в махалата от  20 ч. вечерта до 4 ч. сутринта и да се събират повече от две лица на обществени места. Служителите на МВР ще записват личните данни и причините за влизане или излизане на хората в квартала. Работещите ще показват служебни бележки с времето на заетост във фирмите, в които работят с  началото и края на работния ден. 

Хора без адресна регистрация в кв. „Лозенец“ няма да се допускат, останалите ще се движат с маски. Изключение за движение ще се прави за специализираните автомобили на органите на реда, пожарната и ЦСМП.

Още от категорията

проф. Наско Василев, областен управител на област Стара Загора

Към 200 места допълнително могат да се осигурят за украински бежанци в Старозагорско

Между 200 и 220 украински граждани има допълнително възможност да бъдат настанени в общински и държавни бази на територията на област Стара Загора. Това показват разчетите, които се изготвят във връзка с преместването на бежанците от хотелите след 31..

публикувано на 19.05.22 в 18:23

Над 200 са глобените велосипедисти в Старозагорска област от началото на годината

От началото на годината пътните инциденти, с участието на колоездачи в Стара Загора са 2. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора началникът на „Пътна полиция“- Стара Загора главен инспектор Бончо Славов. За сравнение през измината година за същия..

публикувано на 19.05.22 в 17:37

Пуснаха два белоглави лешояда на свобода в Сливенския Балкан

Два белоглави лешояда бяха пуснати на свобода в Сливенската планина от природозащитници от „Зелени балкани". Птиците са дарени от нидерландски зоопарк и желанието на дарителя е било те да бъдат върнати обратно в природата, каза Ивелин Иванов,..

публикувано на 19.05.22 в 16:52

С велосипед в града - какви опасности ни дебнат

Велоалеите в Стара Загора са добри, но не са достатъчни. Веломрежата трябва да се разшири и да стане по-безопасна за велосипедистите. Това заяви председателя на Колоездачен клуб „Берое“ Константин Атанасов. Той допълни, че колоездачите трябва да имат..

публикувано на 19.05.22 в 16:05

Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в Казанлък

Днес по обед започна електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2022/2023 година, съгласно утвърден със заповед на кмета на общината график на дейностите, информират от..

публикувано на 19.05.22 в 15:11

ТЕЦ „Марица 3“ ще търси отговорност от държавата заради нанесени вреди

ТЕЦ „Марица 3“ ще търси отговорност от държавата заради нанесени вреди. Това обяви юрисконсултът на предприятието Юлиян Семерджиев по време на изслушване в енергийната комисия на парламента.  Дискусията се проведе след като от 21 април предприятието е..

публикувано на 19.05.22 в 15:04

Актуализираха бюджета на Община Сливен

Общинският съвет в Сливен прие актуализацията на бюджета и гласува и бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Приети бяха годишните финансови отчети на общинските предприятия и на..

публикувано на 19.05.22 в 14:11

Майстор на карикатурата застава начело на международното жури на „Златната липа“

Проф. Анри Кулев ще оглави международното жури на филмовия фестивал „Златната липа“ в Стара Загора, съобщават организаторите.  Интересен сблъсък на характери и гледни точки предполага съставът на международното жури, което ще оценява качествата на..

публикувано на 19.05.22 в 13:21

Мерките срещу домашното насилие - в бъдеще време и само на хартия?

След поредния случай на домашно насилие, 39-годишна жена се озова в Университетската Многопрофилна болница за активно лечение в Стара Загора, с опасност за живота. Лекарите я спасиха, след седем-часова операция, но случаят отгвори отново..

публикувано на 19.05.22 в 13:06

Мажоретките и фанфарният оркестър на V-то ОУ в трескава подготовка за празника

От 2018 година Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора е със статут на Иновативно училище. В него обаче се пазят традиции, които вече са екзотика за повечето училища не само в областта, а и в страната. Още от създаването на V-то ОУ има..

публикувано на 19.05.22 в 12:46