Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампанията „Експертите говорят - отговори на въпроси за четенето“

В рамките на тази кампания ще бъдат представени серия от видеа в социалните мрежи и сайта Detskiknigi.com, представляващи отговори на въпроси на родители.

Идеята на организаторите е да улеснят родителите в отглеждането на четящи деца, а отговори на въпросите ще дават експерти с богат опит по темата. 

Всяка седмица ще се избират въпроси, на които представители на екипа ще отговарят чрез абсолютно безплатен видео материал, достъпен за всички заинтересовани, каза за Радио Стара Загора Валентина Стоева от Фондация Детски книги.

"Ако не избираме правилните книги за децата си, може по-късно, когато те могат да четат сами, да не иска да го правят. Няма универсална рецепта. Всеки родител трябва да слуша детето си и да следва неговите специфични нужди, но все пак има някакви общоприети насоки, с които ние можем да сме полезни на родителите."

Ако и вие искате да се включите с въпрос, можете да го направите като използвате формуляра на този линк: bit.ly/dkndbkqa

Цялото интервю на Елена Енчева с Валентина Стоева от Фондация Детски книги чуйте в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

valentin_donchevski

"Графика" нова самостоятелна изложба на Валентин Дончевски

Днес, от 18.00 часа, в зала "Лубор Байер" дружеството на Съюза на българските художници в Стара Загора представя самостоятелната изложба "Графика" на Валентин Дончевски. Художникът с китара и поетично перо е подредил 81 творби, създадени през последната..

публикувано на 10.05.24 в 15:33

Детски интеракатвин център в реновираната къща-музей "Хаджи Димитър"

Детски интерактивен център очаква малките посетители в реставрираната къща-музей "Хаджи Димитър", в Сливен. Официалното откриване е тази вечер, от 17 ч., а събитието е част от програмата, посветена на 184 годишнината от рождението на воеводата...

публикувано на 10.05.24 в 14:04

Мащерката - герой в картините и стиховете на Антон Антонов

Днес, от 18.00 часа, в залата за временни експозиции на Художествена галерия - Стара Загора представят самостоятелната изложба "Мащерка" на Антон Антонов. 39 са включените живописни творби, които почитателите на изобразителното изкуство и гостите на Стара..

публикувано на 09.05.24 в 16:55

На разходка в Античността и Средновековието канят в Стара Загора през май

На 18 и на 19 май  граждани и гости на Стара Загора ще имат уникалния шанс да надзърнат във времената, в които градът ни е носел името Августа Траяна и да се разходят и в средновековния Боруй.   Жители и гости на Града на липите ще имат възможност да..

публикувано на 08.05.24 в 09:15

Изложбата “Изкуство в книга - ARS IN LIBRO“ днес гостува в Общинска библиотека „Искра”

По покана на Общинска библиотека „Искра”, гр. Казанлък днес на разположение на посетителите на културната институция е изложбата „ARS IN LIBRO – ИЗКУСТВО В КНИГА“. Тя е реализирана по проект “Ars In Libro – изкуство в книга – от планината Рила през..

публикувано на 07.05.24 в 13:07

Публиката ще оценява най-добрия филм от фестивала "Златната липа"

Международният филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа“ 2024 ще бъде открит в Деня на детето – 1 юни със стилна церемония в присъствието на десетки известни артисти от България и от различни европейски страни. Те ще се съберат, както..

публикувано на 07.05.24 в 10:56

Чели ли сте най-продаваната книга от деня на раждането си?

Идеята за създаване на тематични витрини в библиотеките e вдъхновена от успешни практики по света се превръща в реалност и в област Стара Загора. Методистът от РБ „Захарий Княжевски" - Емил Гиргинов в ефира на Радио Стара Загора сподели за..

публикувано на 04.05.24 в 10:08

Пролетният литературен салон в Стара Загора е в памет на Таньо Клисуров

В трепетен, разчувстващ спомен за поета Таньо Клисуров, на когото не достигнаха само 2 месеца, за да отбележи 80-ия си рожден ден, ще се превърне тазгодишният пролетен литературен салон. Организатори на събитието са Община Стара Загора и Дружеството на..

публикувано на 02.05.24 в 14:58
Община Стара Загора

Културните събития в Стара Загора през следващата седмица

Културен афиш 7 май – 12 май 2024 г. на Община Стара Загора Тревненска школа. Интериорен дизайн, дърворезба, иконопис. Представителна изложба на Национална гимназия за приложни изкуства. 07.05.2024 г.,18.00 ч., камерна зала, Художествена галерия..

публикувано на 02.05.24 в 14:13

В училище "Веселин Ханчев" сбъдват детски мечти

Днес, в 18.00 часа, в Културен център - Стара Загора започва благотворителен концерт-спектакъл на възпитаници от Девето основно училище „Веселин Ханчев“. Мотото на събитието е „Сбъдваме заедно“ . По време на проявата ще бъде представен проект на стая..

публикувано на 30.04.24 в 16:20