Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От полунощ подновяват достъпа до село Паничерево

Със заповед на министъра на здравеопазването от 00.00 часа на 29.04.2020 се отменя пълната изолация за гурковското село Паничерево. На 14 април населеното място бе обявено за епидемиологично огнище на зараза с COVID -19, а достъпът до него бе ограничен за две седмици.

Забраната за влизане и излизане в населеното място бе наложена след като пациент с доказана корона инфекция избяга от инфекциозната клиника на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора и се прибра с такси до дома си. Мъжът вече е излекуван и в момента е под домашна карантина.

От полунощ достъпът до село Паничерево се подновява. Остават останалите противоепидемични мерки като изискванията за носене на маски на обществени места, спазването на дистанция и забраната за събирания на големи групи от хора на едно място.

През 14-дневната карантина в населеното място с 1200 жители бяха установени 15 заразени с Covid-19, от които три деца. По-голяма част от тях бяха хоспитализирани в Университетската болница.  В селото продължава масовото тестване с бързи кръвни тестове. Вчера и днес са взети 142 проби. Десет са изпратени на PCR-тест за допълнителна проверка и потвърждение като по последна информация 3 са отрицателни, а останалите се очаква да станат ясни утре .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Променя се организацията на движение по централен старозагорски булевард за 3 дни

От 10 август до 12 август 2024 г., включително, ще се спре движението на личен, договориран и обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка в западното платно за движение по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора. Временната..

публикувано на 09.08.24 в 16:28

Европа остава зад "зелената сделка", ще очакват от нас повече ток от биомаса и газ

"Непроменена остава позицията на Европа по отношение на така наречената "зелена сделка"- цели се закриване на целия добив на въглища и закриване максимално много на тецовете които работят с въглища като местен ресурс".  Това е мнението на..

публикувано на 09.08.24 в 16:27

Община Свиленград получи над 2 млн. лв.от държавния бюджет

Община Свиленград е подписала 4 споразумения с МРРБ за финансиране на ВиК обекти и асфалтиране на улици с подменена водопреносна и канализацонна мрежа на стойност 2 156 00 лв.  0т тях почти 436 000 лв са за подмяната на ВиК мрежата на основната улица в..

публикувано на 09.08.24 в 15:19
Снимката е илюстративна

Затруднено е движението по пътя Гранитово-Лесово заради пожар

Поради задимяване на пътя, временно е затруднено движението в участъка Гранитово-Лесово. Движението се регулира от полицейски служители. По-рано днес е получен сигнал за възникнал пожар е района. Горят сухи треви, храсти и изоставени лозя.  Към момента..

публикувано на 09.08.24 в 15:02
Снимката е илюстративна

19 училища от областта с нови кабинети по национална програма

19 училища и един Център за специална образователна подкрепа от Стара Загора и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден...

публикувано на 09.08.24 в 14:50

35-годишен мъж е задържан за палеж на вила край Крън

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишен мъж за това, че на 07.08.2024 г.  в гр. Крън, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, е запалил сграда – вилна постройка, със значителна стойност собственост на другиго – на неговия баща –..

публикувано на 09.08.24 в 11:56

Криминалисти от Казанлък иззеха около 100 растения от рода на конопа

На 08.08.2024г., полицейски служители от РУ-Казанлък са извършили проверка в местност в землището на гр.Казанлък, където са установени замаскирани подходи към изоставена вилна постройка. Там служителите на реда открили воден резервоар с прикачени към него..

публикувано на 09.08.24 в 11:49
воден режим

Жителите на старозагорското село Михайлово се отнасят с разбиране към въведения воден режим

От близо месец жителите на старозагорското село Михайлово живеят при въведен воден режим. Въпреки трудностите, хората се отнасят с разбиране към проблема. От ВиК са обяснили, че предстои проучване на района и евентуален сондаж с цел подобряване на..

публикувано на 09.08.24 в 11:23

Въвеждат се временни промени в движението на МПС и градския транспорт в Стара Загора

За да се осигури безопасното организиране и изпълнение на проект „Реконструкция на водопроводна мрежа по бул. „Цар Симеон Велики" – от бул. „Св. Патриарх Евтимий" до ул. „Стефан Сливков" в Стара Загора, се въвеждат временни промени, съобщават от..

публикувано на 09.08.24 в 10:11