Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Димитровград е подготвила празнична програма за 24 май

Община Димитровград е подготвила празнична програма по повод на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, с която да поздрави своите жители, съобщиха от местната администрация.
От 10.30 ч. Забавно-духовият оркестър ще изнесе тематичен концерт с музика само от български автори. От сцената на площад "Поезия" музикантите ще изпълнят познати и любими произведения от различни жанрове.
Концертът ще започне с химна на българската просвета "Върви, народе възродени". Специален поздрав към зрелостниците ще бъде изпълнението с нов аранжимент за духов оркестър на "Един неразделен клас".
Традиционната изложба "Ние се гордеем с тях" на ученици с отличия, награди и постижения от димитровградските училища ще бъде разположена на площад "България", пред общината, в празничния ден. Екземпляр от последното издание на книгата "Аз, глас и съвест на епохата", издадена по повод на 90-годишнината от рождението на Пеньо Пенев, ще получи всяка училищна и читалищна библиотека в община Димитровград, допълват оттам.
Поздравителни адреси до всички заети в сферата на образованието и културата ще отправи кметът Иво Димов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Един ранен при пътен инцидент в Стара Загора

Катастрофа между лек автомобил и мотопед стана около 15.00 часа на бул. "Никола Петков" в Стара Загора. Мотопедистът е пострадал, оказва му се медицинска помощ. Тестовете на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Няма затруднения в движението.

публикувано на 07.08.24 в 16:47

ГТП - мисия възможна

От 22 юли до 4 август през пунктовете за годишен технически преглед са преминали 127 085 автомобила, 181 от колите не са допуснати на пътя или под 1% от автомобилите не успяват да преминат годишния технически преглед след дигитализацията на процеса,..

публикувано на 07.08.24 в 16:14

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление..

публикувано на 07.08.24 в 16:05

Международен арт пленер „Безгранично изкуство“ събира творци в Стара Загора

На 23 август /петък/ ще се състои откриването на 8-мия Международен арт пленер „Безгранично изкуство“. То ще бъде във фоайето на Община Стара Загора, с начален час от 17.00 часа, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Експозицията ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:26

Приключи ремонтът на централния булевард в Свиленград

Община Свиленград приключи рехабилитацията на централния градски булевард „България”. Ремонтираният участък е с  дължина 725 м, широк е 9 м. Ремонтните дейности включваха полагане на два пласта асфалт и подмяна на бордюри. На новото платно са монтирани..

публикувано на 07.08.24 в 15:06
Снимката е илюстративна

Повдигнаха обвинения на мъжа, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 49 -годишен мъж за телефонна измама за 15 450 лева. Потърпевша е 83-годишна жена от Гълъбово. Престъплението е извършено вчера.  Непознат мъж, неустановен по делото, се свързал..

публикувано на 07.08.24 в 14:30

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в..

публикувано на 07.08.24 в 13:56

Собственици на изгорели пасища в Сакар ще бъдат обезщетени

Щетите за горския фонд са около 6000 декара, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов на брифинг на пътен възел „Голямата звезда" в близост до огнището на пожара в Сакар планина. Огънят, който пламна вчера и стана причина да..

публикувано на 07.08.24 в 13:37

Доброволци и пожарникари в битка с огъня край Хрищени

Огнеборците от Стара Загора потушиха пожар , възникнал в късните часове на вторник в землището на старозагорското село Хрищени . Сигнал за горящи сухи треви и храсти, източно от гробищния парк на населеното място, е получен малко след..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

Криминалисти задържаха ало измамник, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

82-годишна стана жертва на телефонна измама в Гълъбово , съобщиха от полицията. Сигналът е подаден вчера в  местното полицейско управление. Органите на реда установяват, че потърпевшата е станала жертва по схемата "съдействие на полицията" и е оставила под..

публикувано на 07.08.24 в 11:25