Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна анкетата на НСИ в област Стара Загора:

37 населени места от областта са включени в изледването на доходите и условия на живот през 2020г.

436 домакинства на територията на област Стара Загора ще бъдат посетени от специално обучени за целта анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника в периода май - юни 2020 г.  Въпросниците са  за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години. 37 населени места от областта влизат в обхвата на изследването, каза за радио Стара Загора Милена Караиванова, началник на отдел „Статистически изследвания - Стара Загора“, Териториално статистическо бюро – Югоизток.

Резултатите от настоящето изследване ще бъдат готови през първото тримесечие на следващата година. По данни на същото проучване, проведено през 2019 г., в област Стара Загора размерът на линията на бедност е 459.17 лв. средномесечно на лице от домакинство, като под прага на тази линия е живяло 26.9% от населението на областта.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ростислав Рашев: Без подкрепа от държавата сектор пчеларство е обречен

Проблемите в сектор пчеларство продължават да не са решени и е все по-трудно оцеляването на стопанствата . Това заяви в ефира на Радио Стара Загора Ростислав Рашев, председател на пчеларско дружество „Липа“. Той изтъкна повишената социална тежест..

публикувано на 23.04.24 в 16:53

Нов образователен проект учи деца как да реагират при симптоми на инсулт

Нов образователен проект, който ще обхване 3000 деца на възраст от 6 до 10 години, стартира в Община Стара Загора. Здравното обучение на тема: "Симптоми на инсулта и каква е правилната реакция при толкова стресиращо събитие", което се провежда днес в..

публикувано на 23.04.24 в 16:53

Не се очаква промяна в цената на яйцата за празниците

Българското промишлено птицевъдство е пред криза. Около 40% от кокошките носачки у нас са засегнати от птичи грип. Заболяването се регистрира и при стопанства за отглеждане на бройлери, което не се беше случвало от години, алармира Даниел Божанков,..

публикувано на 23.04.24 в 16:23

Лекоатлети от СКЛА „Берое" се включиха в Маратона на четенето с тематична книга

По повод 23 април - Световен ден на книгата и авторското право Емилия Драгиева заместник-председател на СКЛА „Берое" и Габриела Петкова помощник-треньор бяха на гости на ДГ№10 „Светлина". Те се включиха в Маратона на четенето, организиран от библиотека..

публикувано на 23.04.24 в 14:29
Хасково

Президентът насрочи изборите в Хасково за 23 юни

Президентът насрочи със свой указ изборите за общински съветници в Хасково. Вотът ще бъде на 23 юни.  Изборите от миналата есен бяха касирани от съда. В петък в Хасково ще заседава Общинският съвет от предишния мандат 2019-2023 година.

публикувано на 23.04.24 в 14:25

Обвиниха Динко Вълев за участие в организирана престъпна група

Ямболската окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу Динко Вълев, известен като Ловецът на бежанци и още двама мъже от за участие в организирана престъпна група. В момента Вълев е в бургаска болница и се очаква неговото изписване, за да бъде..

публикувано на 23.04.24 в 14:11

Обновяват водопроводната мрежа на град Шипка с проект за 2.6 милиона лева

2 милиона и 600 хиляди лева е стойността на проекта за реконструкция и поетапна подмяна на водопроводната мрежа в град  Шипка, съобщи кметът Василка Панайотова. Основната част от средствата са по програма от Предприятието за управление на околната среда,..

публикувано на 23.04.24 в 12:56

Проверка в РУ-Казанлък заради скочилия от сградата мъж

Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Красимир Христов е започнала проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък. Припомянме, че вчера мъж скочи от втория етаж на сградата на Районното управление..

публикувано на 23.04.24 в 12:41
Станимир Георгиев, председател на сдружение

Инсталация, а не затвяране искат енергетиците от ТЕЦ "Марица Изток 2"

Енергетици и миньори от ТЕЦ "Марица Изток 2" внесоха в Народното събрание декларация с настояване за изграждане на инсталация за улавяне на въглеродния диоксид. Предложението е възможност да се спре затварянето на енергомощностите и поставянето в..

публикувано на 23.04.24 в 12:23

Стара Загора може да е част от проектите за обновяване на Украйна

Надявам се Стара Загора да прояви интерес към участие в големия украинско-български бизнес форум, който се провежда на 25 април в София едновременно присъствено и онлайн . Поканата отправи в Община Стара Загора заместник-посланикът на Украйна у нас Анна..

публикувано на 23.04.24 в 12:04