Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна анкетата на НСИ в област Стара Загора:

37 населени места от областта са включени в изледването на доходите и условия на живот през 2020г.

436 домакинства на територията на област Стара Загора ще бъдат посетени от специално обучени за целта анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника в периода май - юни 2020 г.  Въпросниците са  за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години. 37 населени места от областта влизат в обхвата на изследването, каза за радио Стара Загора Милена Караиванова, началник на отдел „Статистически изследвания - Стара Загора“, Териториално статистическо бюро – Югоизток.

Резултатите от настоящето изследване ще бъдат готови през първото тримесечие на следващата година. По данни на същото проучване, проведено през 2019 г., в област Стара Загора размерът на линията на бедност е 459.17 лв. средномесечно на лице от домакинство, като под прага на тази линия е живяло 26.9% от населението на областта.Още от категорията

Около 50 малки населени места и махали остават без ток в Югоизточна България

Около 50 малки населени места и махали остават без ток  в Югоизточна България, съобщи за БНР Петър Костадинов от EVN.  „Тежка обстановка остава в област Хасково и в планинските части на област Кърджали. В част от населените места сме осигурили..

публикувано на 27.01.21 в 18:31

Правителството отпусна средства за реконструкцията на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи

Правителството отпусна 613 316 лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020 - 2022 година, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Това са средства, които се отпускат за..

публикувано на 27.01.21 в 17:51

Автомагистрала „Тракия" в сливенския участък е отворена и почистена

Отворен е пътя от изхода на Сливен до разклона на с. Тополчане, който временно бе затворен. Няма затворени други пътни участъци в областта. Автомагистрала „Тракия" в сливенския участък е отворена и почистена. Републиканските пътища в област Сливен..

публикувано на 27.01.21 в 17:38

Д-р Георги Господинов: Стара Загора има нужда от голяма спортна зала

Единствения вариант да се забави процеса по изграждане на нова многофункционална спортна зала в Стара Загора е победителят от конкурса за идеен проект, който бе анулиран от Комисията за защита на конкуренцията заради конфликт на интереси, да реши да..

публикувано на 27.01.21 в 17:32

Пет километра е колоната от тежкотоварни автомобили на граничен пункт Лесово

Около пет километра продължава да е колоната от тежкотоварни автомобили на граничен пункт Лесово. Служители на пътната полиция препоръчват на шофьорите да изчакат на паркингите от Петолъчката до Елхово. Пътят към граничен пункт Лесово е..

публикувано на 27.01.21 в 17:31

Без ток и вода са села в област Хасково

Обстановката в област Хасково е спокойна. По данни на оперативните дежурни по общини към 16:00 ч., ситуацията в област Хасково се нормализира. Без ток все още са над 30 села, като при някои върви довършителна процедура и се очаква електроподаването да..

публикувано на 27.01.21 в 17:24

10 села все още са без ток в област Стара Загора

Подчертано зимна остава обстановката в област Стара Загора в следобедните часове. И на двата прохода – Шипка и Република вали сняг.  Близо 10 села в общините Гълъбово, Опан и Раднево и към момента са с прекъснато електрозахранването, съобщи в..

публикувано на 27.01.21 в 16:52
Така би трябвало да изглежда бъдещият войнишки мемориал в казанлъшкото село Ясеново.

Събират дарения за войнишки мемориал в казанлъшкото село Ясеново

На предстоящата сесия на Общински съвет-Казанлък, ще бъде подложено на гласуване предложението за изграждане на паметник на загиналите във войните жители на село Ясеново. Инициативен комитет оглавяван от Христо Ангелов от туристическо дружество..

публикувано на 27.01.21 в 16:49
Снимката е илюстративна

Автобусите от градските линии в Ямбол от понеделник тръгват по обичайното си разписание

От 1 февруари, понеделник, автобусите от вътрешноградския автобусен транспорт в Ямбол ще се движат по разписанието, одобрено на редовното заседание на Общински съвет – Ямбол от 13 август 2020 година. Припомняме, че от 3 ноември 2020 година до..

публикувано на 27.01.21 в 16:05

Качествено онлайн обучение утвърждават в старозагорско училище

В условията на обучение от разстояние на учениците от 5, 6 и 7. клас от Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора, преподавателите залагат изключително много на качеството, чрез непрекъснато усъвършенстване на онлайн обучението. Всички..

публикувано на 27.01.21 в 16:01