Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Сливен спечели и пред ВКС делото за водния цикъл срещу испанска фирма

Община Сливен спечели окончателно делото по водния цикъл срещу застраховател на испанска фирма, строителен надзорник по проекта. Това съобщи кметът Стефан Радев. Така спечелените дела срещу застрахователите на надзорниците по водния цикъл станаха три – две срещу български компании и едно срещу испанската фирма. Информира кореспондентът на БНР Стоян Радев.

Община Сливен спечели около 4 милиона лева по дела срещу строителни надзорници по обекти от първия воден цикъл, каза още кметът Стефан Радев. Той обясни, че след решението на съда на втора инстанция испанската компания е превела 3,2 млн. лева в общинските сметки, но въпреки това отново е обжалвала и това е поставило под риск при друг развой парите да бъдат върнати.

 С определението на ВКС от тази седмица това дело приключи окончателно в полза на община Сливен т.е избягва се риска от преразглеждане на тази ситуация и евентуалната опасност общината да връща средствата, които получи- допълва кметът.

Към този момент остава един съдебен спор относно водния цикъл в Сливен. Той е за около 4 милиона лева, които Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ се опитва да получи от общината чрез Националната агенция по приходите /НАП/.


Още от категорията

Приключи електронният прием на първокласници в Казанлък

На 08 юли 2020 г. приключиха дейностите по електронния прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2020/2021 година, съобщават от пресцентъра на община Казанлък. Свободните места след..

публикувано на 09.07.20 в 17:09

Засега без допълнителни ограничения на областно ниво

Заседание на Областния медицински съвет се проведе този следобед в областната управа. На него беше обсъдена ситуацията около нарастващия брой случаи на регистрирани с коронавирус в страната и региона.  Заседанието бе свикано във връзка с новата заповед..

публикувано на 09.07.20 в 16:43
Чирпан

Избраха текст за химн на град Чирпан

Осем творци взеха участие в конкурс за написването на химн на Чирпан. Авторитетно жури избра стихотворението „Моят град“ на поетесата Виолета Христова, съобщи за радио Стара Загора зам.-кметът Мариана Кривошапкова. Комисията , която..

публикувано на 09.07.20 в 15:51

Реставрират паметника на Левски в Стара Загора

Приключва работата по реставрация и консервация на паметника на Васил Левски в Стара Загора, която се извършва в навечерието на 183-годишнината от рождението на Апостола на свободата. По монумента работи реставраторът Никола Стоянов. За Радио..

публикувано на 09.07.20 в 15:03

До 10 юли приемат документи за участие в класирането на четвъртокласници в ППМГ "Гео Милев"

До 17.00 часа на 10 юли ще се приемат документи за участие в класиране за ППМГ “Гео Милев“- Стара Загора след завършен четвърти клас. 52-ма ученици в две паралелки ще приемат за учебната 2020/2021г. в гимназията. Само преди дни излязоха..

публикувано на 09.07.20 в 14:49

Започна мащабно асфалтиране на улици в община Павел баня

Ремонтират улици в Павел баня и селата Александрово, Манолово и Оситеново и Турия, съобщи кметът на общината Иса Бесоолу за предаването „Час пик“. За реализацията на строителната програма са предвидени 2 млн. лева. Рехабилитацията на пътната..

публикувано на 09.07.20 в 13:46
Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Между 60-80 българи губят живота си при катастрофи през летните месеци

Традиционно летните месеци у нас са с най-висока концентрация на произшествия. Според статистиката между 60-80 българи губят живота си при катастрофи в този период, съобщи за Радио Стара Загора Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите..

публикувано на 09.07.20 в 13:05

Ананиев: Затваряме дискотеките, спортните прояви - без публика

"Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности и да може българските граждани да се върнат към нормалния начин на живот. Анализът, който направихме за..

публикувано на 09.07.20 в 12:15

Спецпрокуратурата и СДВР влязоха в сградата на Президентството

Засилено полицейско присъствие в района на Президентството. По информация на "Хоризонт" става въпрос за кординирани действия на Специализираната прокуратура и СДВР. Наши източници твърдят, че преди минути прокурори са влезли в сградата на..

публикувано на 09.07.20 в 10:13
Мариана Кукушева в студиото на програма

Ще поскъпне ли хлябът - ясно наесен

Ще има ли промяна в цената на хляба ще стане ясно най-рано през есента, когато зърното бъде прибрано в складовете. Потребителят плаща 40% от себестойността на хляба, но върху цената му оказват влияние стойността на електроенергията, водата, тол..

публикувано на 09.07.20 в 09:19