Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 15 юни отпадат всички мерки, остават само социалните, каза премиерът Борисов

Снимка: boykoborissov.bg

На 15 юни изтича извънредната епидемична обстановка. След тази дата ще останат само социалните мерки, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание.

Според премиера Борисов заповедта за носене на маски в закрити пространства е недомислена. "Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски. Ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски", каза още Бойко Борисов.

По думите му всеки ден се създава проблем на хората с нещо недомислено. Премиерът се обърна към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да поправи още днес тази заповед.

"Така или иначе на 15 юни изтича санитарното извънредно положение. На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните", уточни Бойко Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

9 ОУ "Веселин Ханчев" спечели състезанието по „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“

Надпреварата в ежегодното състезание по  „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“ започна рано сутринта. В нея се включиха девет училища от града. Първият етап беше решаване на тест, с който участниците да покажат теоретичната си подготовка при..

публикувано на 25.04.24 в 13:41

Дискутират предизвикателствата пред животновъдната наука в Стара Загора

Международната научна конференция е посветена на 125 години животновъдна наука в България и 82 години Земеделски институт – Стара Загора. Темата за предизвикателствата пред животновъдната наука в условията на глобални климатични промени обсъждат на..

публикувано на 25.04.24 в 13:35

Примабалерината Анелия Димитрова и Ивайло Янев танцуват на 26 април в Сиена, Италия

Непосредствено преди Международния ден на танца, на 26 и 27 април 2024 г., танцовият фестивал Excelsior в памет на Бруно Весково се завръща в Teatro dei Rinnovati в Сиена със своето 12-то издание, организирано от Siena Ballet, под артистичното..

публикувано на 25.04.24 в 12:53

Не се стигна до вот за оставката на председателя на общинския съвет в Стара Загора

Предложената от съветниците на „Възраждане“ декларация за запазване престижа на институцията с призив за оставката на председателя на местния парламент Ивета Лазарова от групата на „Алтернативата на гражданите-ВМРО“ стана повод за три часови дебати още..

публикувано на 25.04.24 в 12:02
медали

За трети път ще излъчат математическите звезди на Стара Загора

Старозагорски математически таланти ще бъдат наградени в навечерието на 24 май. Инициатори за трети път са фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по математика и информатика в Стара Загора и елитни..

публикувано на 25.04.24 в 11:46
Снимка: община Хасково

Млади поети, участници в конкурса „Южна пролет“, засадиха кедър в парк Кенана

Младите творци, участници в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, засадиха кедър в парк Кенана.  Алея „Южна пролет“ беше възстановена по повод 50-тата годишнина на Литературни дни „Южна пролет“. Тогава там бяха засадени 50 кедъра...

публикувано на 25.04.24 в 11:29
Росен Желязков

Депутатите освободиха Росен Желязков като председател на Народното събрание

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков.  Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с..

публикувано на 25.04.24 в 11:26
Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза.

Представители на европейски държави са изявили желание да се запознаят с организацията на "Празника на розата"

Двадесет представители на 7 европейски страни са изявили желание да посетят град Казанлък, за да се запознаят с безценния опит на Общинското ръководство по организирането на “Празник на розата“, информират от община Казанлък. Делегатите са част от..

публикувано на 25.04.24 в 09:17

Енергетици и миньори на протест с искане за отлагане на либерализацията на пазара на ток

На протестен митинг в столицата излизат днес енергетици и миньори от комплекса, „Марица изток“, "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", както и "Топлофикация-Перник" . Протестът организиран от синдикатите е с искане за отлагане на либерализирането пазара на..

публикувано на 25.04.24 в 05:45

Иван Ланджев запали огъня на литературните дни "Южна пролет" в Хасково

Литературни дни „Южна пролет“  бяха официално открити в Хасково преди минути с традиционното запалване на огъня на националния конкурс за дебютна литература пред театър „Иван Димов“.Тази година честта да го направи получи Иван Ланджев, който е и сред..

публикувано на 24.04.24 в 18:51