Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През юли започва ремонтът на второкласния път Стара Загора - Чирпан

Снимка: Радио Шумен

До месец се очаква да започне ремонтът на второкласния пътен участък между Стара Загора и Чирпан. Отсечката е част от републикански път II-66 Сливен – Hова Загора – Стара Загора – Чирпан – Поповица до пътен възел „Чирпан – изток“ на автомагистрала „Тракия“, като втори подход към магистралата. 

Участъкът е с дължина 18,5 км. Сумата отпусната към момента е в размер на 3 мил. лв.- това заяви за Радио Стара Загора  Илия Златев , директор на Областно пътно управление Стара Загора. За тази отсечка има разработен проект за превантивен ремонт който е съгласуван с Института по пътищата и мостовете.

Илия Златев каза още , че до края на лятото ще бъдат извършени два аварийни ремонта на два моста, които са в лошо състояние. Единият мост е над река Марица на път II – 66 между селата Мирово и Милево , а другият мост е на Ягода на първокласния път Стара Загора – Казанлък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Променя се организацията на движение по централен старозагорски булевард за 3 дни

От 10 август до 12 август 2024 г., включително, ще се спре движението на личен, договориран и обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка в западното платно за движение по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора. Временната..

публикувано на 09.08.24 в 16:28

Европа остава зад "зелената сделка", ще очакват от нас повече ток от биомаса и газ

"Непроменена остава позицията на Европа по отношение на така наречената "зелена сделка"- цели се закриване на целия добив на въглища и закриване максимално много на тецовете които работят с въглища като местен ресурс".  Това е мнението на..

публикувано на 09.08.24 в 16:27

Община Свиленград получи над 2 млн. лв.от държавния бюджет

Община Свиленград е подписала 4 споразумения с МРРБ за финансиране на ВиК обекти и асфалтиране на улици с подменена водопреносна и канализацонна мрежа на стойност 2 156 00 лв.  0т тях почти 436 000 лв са за подмяната на ВиК мрежата на основната улица в..

публикувано на 09.08.24 в 15:19
Снимката е илюстративна

Затруднено е движението по пътя Гранитово-Лесово заради пожар

Поради задимяване на пътя, временно е затруднено движението в участъка Гранитово-Лесово. Движението се регулира от полицейски служители. По-рано днес е получен сигнал за възникнал пожар е района. Горят сухи треви, храсти и изоставени лозя.  Към момента..

публикувано на 09.08.24 в 15:02
Снимката е илюстративна

19 училища от областта с нови кабинети по национална програма

19 училища и един Център за специална образователна подкрепа от Стара Загора и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден...

публикувано на 09.08.24 в 14:50

35-годишен мъж е задържан за палеж на вила край Крън

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишен мъж за това, че на 07.08.2024 г.  в гр. Крън, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, е запалил сграда – вилна постройка, със значителна стойност собственост на другиго – на неговия баща –..

публикувано на 09.08.24 в 11:56

Криминалисти от Казанлък иззеха около 100 растения от рода на конопа

На 08.08.2024г., полицейски служители от РУ-Казанлък са извършили проверка в местност в землището на гр.Казанлък, където са установени замаскирани подходи към изоставена вилна постройка. Там служителите на реда открили воден резервоар с прикачени към него..

публикувано на 09.08.24 в 11:49
воден режим

Жителите на старозагорското село Михайлово се отнасят с разбиране към въведения воден режим

От близо месец жителите на старозагорското село Михайлово живеят при въведен воден режим. Въпреки трудностите, хората се отнасят с разбиране към проблема. От ВиК са обяснили, че предстои проучване на района и евентуален сондаж с цел подобряване на..

публикувано на 09.08.24 в 11:23

Въвеждат се временни промени в движението на МПС и градския транспорт в Стара Загора

За да се осигури безопасното организиране и изпълнение на проект „Реконструкция на водопроводна мрежа по бул. „Цар Симеон Велики" – от бул. „Св. Патриарх Евтимий" до ул. „Стефан Сливков" в Стара Загора, се въвеждат временни промени, съобщават от..

публикувано на 09.08.24 в 10:11