Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

През летния сезон ще бъде засилен контролът на скоростните режими по магистралите

Снимка: БГНЕС

През летния сезон ще бъде засилен контролът за спазване на скоростните режими на автомагистрала „Тракия“ и автомагистрала „Марица“, осъществяван с технически средства от ОДМВР – Стара Загора. Целта е недопускане създаването на предпоставки за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия с ранени и загинали.

През първите 6 месеца с камери за контрол на скоростните режими са засечени 4439 нарушения на автомагистралите „Тракия“ и „Марица“, в участъците контролирани от областната дирекция на МВР в Стара Загора, съобщи говорителят полицията в Стара Загора Ивелин Иванов. Той припомни и за случай от вторник, когато е засечен автомобил движещ се с 248 км./час.

Говорителят на полицията в Стара Загора съветва през летните почивки хората да не съобщават, че ще отсъстват от дома си, както и да не оставят ценности и големи суми пари в домовете си. В момента има дори намаление на домовите кражби на територията на Старозагорска област, те обикновено се извършват от гастролиращи крадци, коментира Ивелин Иванов.

ай-често се извършват кражби от апартаменти с лошо укрепени врати. Все още в много от жилищните блокове се използват талашитени врати, които се разбиват много лесно. Уязвимите части в тези врати са бравите със стърчащи навън патронници, крадците атакуват и касите на вратите. Обект на кражби са и апартаменти със значителни количества материални ценности. Тези кражби обикновено изискват предварителна подготовка и информация за жилището. В момента има дори намаление на този вид престъпления на територията на Старозагорска област. Те се извършват обикновено от гастролиращ криминален контингент, които преминават през града, извършват една или две кражби обикновено в часовия диапазон от 9 до 12 часа когато обикновено хората са на работа след което се оттеглят. Разкриването на такива престъпления обикновена продължава дълго време", коментира Иванов. 


Още от категорията

Все още не е овладян пожарът до елховското село Лесово

Все още не е овладян пожарът до елховското село Лесово. Няма опасност за населението, както и за граничния пункт на българо-турската граница. В гасенето на огъня се включи и хеликоптер. В момента горят сухи треви и храсти в посока българо-турската..

публикувано на 08.08.20 в 13:24

195 са новите случаи на коронавирус в страната, 9 от тях са в старозагорска област

Девет са новозаразените с коронавирус в Старозагорско през изминалото денонощие. Общо случаите в областта стават 316. По данни на Единния информационен портал за последното денонощие новозаразените с коронавирус у нас са 195 при направени 5837..

обновено на 08.08.20 в 12:56

Овладени са пожарите в Хасковско

Пожарите в Хасковска област, които избухнаха вчера, са овладени, но остават под наблюдение. Забранено е паленето на огън на открито. Заради пожарите в региона беше обявено бедствено положение в общините Харманли, Хасково, Димитровград и Тополовград,..

публикувано на 08.08.20 в 11:49

4 нови случая на коронавирусна инфекция в област Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети дванадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция.  От РЗИ-Хасково са взети десет проби - пет контролни положително установени лица и пет са повторни. Три от контролните проби са..

публикувано на 08.08.20 в 11:35

Рали „Твърдица-Елена“ затваря поетапно пътища в региона

Заради провеждащото се днес рали „Твърдица-Елена“ ще бъдат затваряни поетапно пътищата в региона, съобщават от Областната дирекция на МВР-Сливен. Състезанието ще се проведе в шест състезателни етапа, а движението на автомобили ще се допуска само между..

обновено на 08.08.20 в 10:54

Протестът в Стара Загора премина спокойно и под надслов "Завръщането на джедаите"

Спокойно премина първият протест по улиците на Стара Загора след свалянето на блокадата край летището. Недоволните от правителството и главния прокурор блокираха за кратко две оживени кръстовища в центъра на града, а преди това осъществиха и..

публикувано на 07.08.20 в 22:01

Бедствено положение в 4 общини - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград

Поради усложнената обстановка и във връзка с възникналите силни пожари на територията на четири общини, Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обявява бедствено положение на територията на  община Хасково, община Димитровград,..

публикувано на 07.08.20 в 19:50

Горят над 5000 дка край Харманли

Пожарът между селата Българин и Рогозиново, който възникна около 12:30 часа, обхвана над 5000 дка площ, от които иглолистна гора, млада смесена гора, пасища, сухи треви и храсти, съобщават от Община Харманли. На терен са 12 екипа на ПБЗН от Харманли,..

публикувано на 07.08.20 в 17:42

Пожарникари и горски гасят пожар в гора край язовир "Жребчево"

Пожарникари и горски служители гасят пожар в гора край язовир "Жребчево". Това съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Сигналът е подаден в 15.39 часа, като на място са изпратени два екипа на РС"ПБЗН"-Твърдица и един на РС"ПБЗН"-Сливен. Гасенето се подпомага от..

публикувано на 07.08.20 в 17:07

Рали "Твърдица - 2020" ще се състои при засилен контрол на противоепидемичните мерки

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски разпореди засилен контрол за спазване на противоепидемичните мерки по време на шестнайсетото издание на рали "Твърдица - 2020" на 8 август, съобщиха от Областния кризисен щаб. На горещия телефон в областната..

публикувано на 07.08.20 в 16:57