Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилените противоепидемични мерки остават на територията на „Мини Марица-Изток“ ЕАД

При стриктно спазване и контрол на противоепидемичните мерки да протича присъствената форма на работа в клоновете на Дружеството и Управлението на „Мини Марица-Изток“ ЕАД. Това предвижда заповед на изпълнителния директор Андон Андонов. Носенето на защитна маска за лице остава задължително при пътуване в автобусите/микробусите, осъществяващи транспорта между месторабота и местоживеене,  при транспортиране от назначенията до работното място и при извършване на ремонтни дейности и експлоатация на тежкото минно оборудване, предвижда още заповедта, информират от пресцентъра на въгледобивното дружество.

Мерките важат и за Клуба на миньора, който също възстановява работа с посетители, при създадени условия за поддържане на хигиена на ръцете и спазване на физическа дистанция между присъстващите.

При стриктно спазване и контрол на противоепидемичните мерки ще се провеждатразвлекателни и културно масови мероприятия, изискващи пътуване и събиране на хора в затворени пространства. Провеждането на оперативки, технически съвети, заседания на комисии,  провеждане на комитети, обучения, одити  и други подобни  мероприятия, изискващи събиране на хора в затворени пространства ще се осъществява в достатъчно големи помещения, при спазване на физическа дистанция от 2/два/ метра между присъстващите, носене на лицеви маски за лице и стриктно спазване на мерките за дезинфекция.

Провеждането на ежедневните инструктажи, да се осъществява при спазване на физическа дистанция от 2/два/ метра между присъстващите, носене на маски за лице и стриктно спазване на мерките за дезинфекция и хигиена на ръцете. Рудничните столовете трябва да работят при същите условия, като се спазват „Указанията за функциониране на места за настаняване и заведения за хранене и развлечения в условията на опасност от заразяване с COVID-19 в България“-версия 4”, съгласувани с Министъра на здравеопазването.

Регламентираните почивки в рамките на работното време също трябва да се провеждат при спазване на физическа дистанция между присъстващите от 2 /два /метра, като се избягва събирането на големи групи хора във времето преди започване и след приключване на работната смяна.

Същите изисквания важат и при качване и слизане от автобусите, осъществяващи транспорт от и до месторабота, както и при изчакване на спирките или обособените за целта места.

Всеки работещ в Дружеството е длъжен да си остане у дома и да потърси личния лекар или съответната регионална здравна инспекция за съвет и консултация, при проява на симптоми на остро респираторно заболяване (повишена температура, кашлица, хрема,загуба на обоняние , загуба на вкус и др.). При необходимост и препоръка от компетентните медицински лица да се ползва отпуск за временна неработоспособност. Лица, с оплаквания за остро респираторно заболяване, съмнително за коронавирусна инфекция по време на работа да се изолират незабавно и да се следва плана за действие при възможен, вероятен или потвърден случай на заболяване, причинено от COVID-19.

Достъпът на фирмите, които осъществяват доставки и услуги по договор на територията на Дружеството да става при стриктно спазване на мерките за предотвратяване разпространението на коронавирусната инфекция.

При неизпълнение на предвидените мерки ще бъдат налагани санкции. Контролът по  изпълнението на заповедта е възложен на  заместник изпълнителния директор Димитър Чолаков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

35-годишен мъж е задържан за палеж на вила край Крън

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишен мъж за това, че на 07.08.2024 г.  в гр. Крън, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, е запалил сграда – вилна постройка, със значителна стойност собственост на другиго – на неговия баща –..

публикувано на 09.08.24 в 11:56

Криминалисти от Казанлък иззеха около 100 растения от рода на конопа

На 08.08.2024г., полицейски служители от РУ-Казанлък са извършили проверка в местност в землището на гр.Казанлък, където са установени замаскирани подходи към изоставена вилна постройка. Там служителите на реда открили воден резервоар с прикачени към него..

публикувано на 09.08.24 в 11:49
воден режим

Жителите на старозагорското село Михайлово се отнасят с разбиране към въведения воден режим

От близо месец жителите на старозагорското село Михайлово живеят при въведен воден режим. Въпреки трудностите, хората се отнасят с разбиране към проблема. От ВиК са обяснили, че предстои проучване на района и евентуален сондаж с цел подобряване на..

публикувано на 09.08.24 в 11:23

Въвеждат се временни промени в движението на МПС и градския транспорт в Стара Загора

За да се осигури безопасното организиране и изпълнение на проект „Реконструкция на водопроводна мрежа по бул. „Цар Симеон Велики" – от бул. „Св. Патриарх Евтимий" до ул. „Стефан Сливков" в Стара Загора, се въвеждат временни промени, съобщават от..

публикувано на 09.08.24 в 10:11

За втори път в историята жена става министър-председател на България

Президентът Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за нов служебен премиер на България. По този начин тя става втората жена в историята на този пост след Ренета Инджова. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя..

публикувано на 09.08.24 в 09:42

В Стара Загора набелязаха мерки срещу чума по дребните преживни животни

Конкретни мерки за недопускане на разпространение на чума по дребните преживни животни бяха набелязани по време на днешното заседание на Областната епизоотична комисия, свикано от областния управител на Стара Загора Методи Марков. Сред тях са..

публикувано на 08.08.24 в 16:41

Изложба „Рисунки“ на Слави Славов нареждат в зала „Лубор Байер“

На 9 август, от 18.00 часа, ще бъде открита изложба „Рисунки“ на художника Слави Славов. Желаещите ще имат възможността да я разгледат в изложбена зала „Лубор Байер“ до 27 август, включително. „Изложбата с рисунки на Слави Славов е своеобразна..

публикувано на 08.08.24 в 16:34

Само три са свободните места в Центъра за временно настаняване към Община Стара Загора

Центърът за временно настаняване към Община Стара Загора работи интензивно и през летните месеци. Към момента има реално три свободни места. Срокът за настаняване е от 1 до 3 месеца, като общо в рамките на година потребителите на социалната..

публикувано на 08.08.24 в 16:31

В Стара Загора ще задържат тротинетки, управлявани в разрез с правилата

От днес Община Стара Загора ще прилага нова мярка, свързана с превенцията на инцидентите с индивидуални електрически превозни средства. Това съобщи секретарят на Община Стара Загора Николай Диков. Повод за изявлението му бе поредното произшествие с..

публикувано на 08.08.24 в 16:24