Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Избраха текст за химн на град Чирпан

Чирпан

Осем творци взеха участие в конкурс за написването на химн на Чирпан. Авторитетно жури избра стихотворението „Моят град“ на поетесата Виолета Христова, съобщи за радио Стара Загора зам.-кметът Мариана Кривошапкова. Комисията, която селектира предложенията, е в състав: съпредседатели: Ценко Минкин – Председател на Съюза на българските композитори, проф. д-р Димитър Михайлов – преподавател, Катедра „Българска литература“ на ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий”.
Членове: Марияна Кривошапкова – зам. кмет на община Чирпан, проф. д-р Ромео Смилков – преподавател по Пиано и История на клавирното изкуство Академия за Музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Ангелина Паскалева – директор на дирекция „Образованиe, култура, социални и младежки политики и туризъм”, Тодор Иванов – гл. експерт „Култура”, Яна Делирадева – асистент по хорово дирижиране в АМТИИ Пловдив и диригент на хор “Детска китка”.

До 15 септември комисията ще селектира три цялостни произведения /музика и текст/ за химн на Чирпан.  Чрез анкета гражданите могат да изберат едно от предложенията до 20 септември, а публичното обсъждане е на 25 септември.

Общинският съвет на Чирпан трябва да обсъди и утвърди едно от предложенията за химн на града.

Обявен е и награден фонд за класирания текст на химна-800 лева и 1 300 лева за музикалната част.
 

Още от категорията

Старши комисар Стоян Стоянов

МВР Стара Загора: Няма задържани лица за изборни нарушения в Мъглиж

Два сигнала за евентуални изборни нарушения са постъпили в Областната дирекция на МВР в Стара Загора във връзка с частичните избори за кмет на Мъглиж , проведени в неделя. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на полицията в областния град..

публикувано на 01.03.21 в 18:08

Общинската библиотека в Казанлък има нов директор

От днес Общинска библиотек „Искра“ има своя нов директор – временно изпълняващият длъжността Светлана Колева, дългогодишен служител на библиотеката. Тя уверява, че ще продължи красивите традиции, утвърдени от досегашния директор Анна Кожухарова. Кметът..

публикувано на 01.03.21 в 18:05

Дариха средствата от "голямото сърце" в Хасково за лечението на 2-годишния Георги

Средствата от събраните капачки от "голямото сърце" пред Областна администрация Хасково да бъдат дарени за лечението на двегодишния Георги от Хасково. Това решение взеха в свой фейсбук чат членовете на Младежкия областен съвет за иновации при областния..

публикувано на 01.03.21 в 17:06

Деца помагат на жена, останала без дом след пожар

Децата от Общинския център за танцово изкуство „Галаксико“ в Димитровград решиха да помогнат на 72-годишната Иванка Тилева от село Злато поле, чиято къща изгоря в пожар. Младите танцьори занесоха на възрастната жена събраните от тях 225 лв, хранителни..

публикувано на 01.03.21 в 16:23

Третокласници получиха мартеници от началника на Военното окръжие в Стара Загора

Началникът на Военното окръжие в Стара Загора полк. Димитър Матев зарадва 21 третокласници от XIII ОУ „Паисий Хилендарски“ с мартеници по повод 1 март.  Възпитаниците на старозагорското учебно заведение бяха гости на специално първомартенско събитие..

публикувано на 01.03.21 в 15:53

Нови дози от ваксината на "Астра Зенека" в Старозагорска област

Регионална здравна инспекция – Стара Загора получи 2180 дози от ваксината на "Астра Зенека". 1180 от тях се раздават на общопрактикуващи лекари от областта по реда на постъпване на заявките. 200 дози са предоставени на ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък...

публикувано на 01.03.21 в 15:34

Деца и младежи с увреждания дариха с мартенички медиците в болницата в Казанлък

Баба Марта мина и през общинската многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък. Лекарите и сестрите в лечебното заведение бяха закичени с мартенички, изработени от  децата и младежите от Дневните центрове за деца с увреждания  и и за..

публикувано на 01.03.21 в 15:09

Душо Гавазов: Продължаваме европейското развитие на Мъглиж

„В условията на една жестока битка показахме, че можем да водим нормална и европейска кампания Благодарен съм, че получих подкрепата на толкова много хора. Ще продължа с усилената работа." Това заяви на първата си пресконференция след частичните местни..

публикувано на 01.03.21 в 14:15

В Ямбол няма да има зелени коридори, ваксинират членове на изборни комисии

В Ямбол няма да има зелени коридори, тъй като ваксините са разпределени за групите от имунизационния план и членовете на Секционните избирателни комисии.  До средата на седмицата всички, ангажирани с изборния процес и пожелали да бъдат..

публикувано на 01.03.21 в 14:10

Договорът за павилионите на Lafka - валиден до края на годината

Срокът на договора за павилионите на Lafka е в сила до края на годината. Едва след изтичането му може да се говори са премахването на тези обекти, заяви в интервю за Радио Стара Загора секретарят на Общината Делян Иванов. Въпросните павилиони..

публикувано на 01.03.21 в 13:59