Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Юристът Светла Боянчева започна втория си мандат на председател на БСП в Гълъбово

Досегашният председател на БСП в Гълъбово Светла Боянчева, ръководител на местния парламент,  бе преизбрана за втори мандат. Общинската конференция, която се проведе днес,  гласува с пълно мнозинство единствената номинация, предложена от 19-те основни партийни организации. Според социалистите „Боянчева води политика на приемственост в партията, тя е последователна, с уважение към поколенията, укрепването на структурите и воденето на кампаниите”.

„За мен е важен всеки социалист и решенията, които взимаме заедно, радвам се, че имаме добра партийна и обществена дейност, която ни поставя за пример пред множество общински  организации”, подчерта новоизбраният председател. Делегатите избраха 19-членен общински съвет, като 8 от членовете ще бъдат за първи път в партийното ръководство, в тричленната контролна комисия - двама са  новите й членове, председателят Станка Андреева бе преизбрана за втори мандат. Делегати на Конгреса ще бъдат Светла Боянчева, Димитър Василев, Станислав Габровски и Павлина Драгиева.

Близо 60-те делегати от община Гълъбово се събраха на първо заседание на 22-та отчетно-изборна конференция на БСП  при спазване на всички епидемиологични и санитарни мерки. Гости бяха председателят на Областния съвет Румяна Динева и депутатът Драгомир Стойнев, който отчете дейността на ПГ „БСП за България” и своята в 44 НС.


Още от категорията

Протестиращи блокираха Прохода на Републиката

Протестиращи от Стара Загора блокираха движението през Прохода на Републиката.  Около 19 часа група недоволни от управлението на страната излезе на пътното платно в района на разклона за село Димовци, край град Гурково. Т Те отново поискаха оставката на..

обновено на 14.08.20 в 19:37
Президентът Румен Радев направи изявление пред медиите.

Президентът поиска предсрочни избори

  След като премиерът Бойко Борисов съобщи, че партия ГЕРБ ще предложи проект на нова конституция  и ще поиска свикване на Велико Народно събрание, което да я разгледа, президентът Румен Радев обяви в обръщение към народа, че този акт (на премиера – б.р.)..

обновено на 14.08.20 в 19:20
Илюстративна снимка

54 стопани от Хасковско ще бъдат обезщетени заради пожарите

В област Хасково общо 54 земеделски стопани - фермери и животновъди ще бъдат обезщетени заради загуби, причинени от пожарите този сезон. За целта днес УС на фонд "Земеделие" отпусна 400 000 лева, съобщи пред журналисти в харманлийското село Рогозиново..

публикувано на 14.08.20 в 17:32
Община Сливен

Кметът на Сливен отчете финансовата 2019 г. като най-успешната за общината

Кметът на Сливен Стефан Радев отчете финансовата 2019 година като най-успешната за общината. Това стана по време на общественото обсъждане за изпълнението на бюджета за миналата година. Той коментира, че е постигнат категоричен успех върху повечето..

публикувано на 14.08.20 в 17:21

Пуснаха билети за благотворителния концерт „Да помогнем на Йоана“ в Хасково

Хасково се обедини, за да помогне на Йоана. Тя е само на 11 месеца и вече е изправена пред сериозно здравословно изпитание. Йоана е с диагноза ембрионален рабдомиосарком и е на спешно лечение в чужбина. Момиченцето с лъчезарна усмивка се справя..

публикувано на 14.08.20 в 17:19
Снимката е илюстративна

Оставиха в ареста старозагорецът причинил катастрофа, при която загина 78-годишна жена

 Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й. Д. от гр.Стара Загора. Той е привлечен като обвиняем за това, че   на 12.08.2020 г. в гр.Стара Загора при управление на моторно превозно..

публикувано на 14.08.20 в 17:17
Лични документи

От днес удължено работно време на звената "Български документи за самоличност"

Във връзка с големия брой лични документи, които подлежат на подмяна през 2020 – 2021 година, и поради големия брой желаещи да подновят своите лични документи, сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Стара Загора въвежда от 14 август 2020 г...

публикувано на 14.08.20 в 16:26

С помощ от Инспекцията по труда започна прекратяването на трудовите договори на служителите на “Ремотекс”

Инспекцията по труда е връчила на назначения по Закона за особени залози управител на радневския машиностроителен завод "Ремотекс М" ЕООД 36 заявления за прекратяване на трудовите правоотношения на работниците с дружеството. Това съобщиха от..

публикувано на 14.08.20 в 16:16

Значителен спад на туристите по Черноморието, отчете министър Николова

Със 70 на 100 по-малко чуждестранни туристи и с 30 на 100 по- малко българи е очакваният спад за туристическия сезон. Това каза, на среща с бранша в курортното селище Лозенец, министърът на туризма Марияна Николова. На 20-и август се очаква първият..

публикувано на 14.08.20 в 16:12
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Общинският съвет на Ямбол прие правилник за подпомагане на "ин витро" процедури

Общинският съвет на Ямбол прие правилник за финансово подпомагане на "ин витро" процедури на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, съобщиха от съвета. Досега общината не е финансирала семейства, които са решили да се лекуват по този начин...

публикувано на 14.08.20 в 15:19