Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бедствено положение в 4 общини - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград

Поради усложнената обстановка и във връзка с възникналите силни пожари на територията на четири общини, Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обявява бедствено положение на територията на  община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград със заповед номер ОМП–02-6 от 07.08.2020 г. От министерството на отбраната е поискана помощ, като е изпратено искане до Началника на отбраната на българската армия за включване в гасенето на пламъците на бойците от Военно формирование 52 740 - Хасково за овладяването на пожара в общините. 

Бедственото положение е обявено за периода от 17:00 на 7.08.2020 до 23:59 на 9.08.2020 година.

В района на военния полигон село Корен, община Хасково е възникнал пожар, който заради силния вятър се движи в посока село Динево, община Хасково. Горят широколистна гора, храсти и сухи треви. На място работят 5 екипа от противопожарната служба в Хасково.

В община Димитровград между село Крим и град Димитровград горят сухи треви и храсти. На място са изпратени екипи на противопожарната служба Димитровград.

Заради сериозното задимяване в района на Харманли и селата Българин и Рогозиново, участъкът на АМ "Марица" от Харманли до Любимец остава затворен и в двете посоки. Спряно е движението и по пътищата от Харманли за село Рогозиново и от Харманли за село Българин. На място работят пожарникари от Хасково, Пловдив и Кърджали, общински и горски служители, доброволци. Ситуацията в община Харманли остава изключително сериозна. Още един голям пожар се разрази на границата между областите Ямбол и Хасково. Огънят е в община Елхово, област Ямбол и се разраства към община Тополовград. От "Пожарна безопасност и защита на населението"- Хасково са изпратили там три екипа, които са разположени по поречието на река Тунджа, за да прекъснат пътя на огъня към близките села.


Галерия

Още от категорията

Три междублокови пространства ще финансира община в конкурс за озеленяване

Три граждански проекта за близо 15 хил. лева ще финансира Община Димитровград за облагородяване на междублокови пространства. Те са избрани в рамките на десетия конкурс "За приветлива градска среда", съобщи Тинка Стефанова, отдел "Инвестиционна..

обновено на 25.09.20 в 10:00

290 са новите случаи на COVID - 19 у нас, 20 са в област Стара Загора

290 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие.   Направени са 4859 PSR теста, сочат данните на Единния информационен портал. Най-много новозаразени има в София – 61, следва Благоевград с 58 и Търговище с 27. За Стара Загора новите..

публикувано на 25.09.20 в 06:16

Трима лекари-инфекционисти ще получат отличия на община Сливен

Трима лекари ще получат отличия на община Сливен. Това гласуваха днес общинските съветници на редовна сесия. Предложенията са за удостояване със званието "Почетен гражданин на Сливен" на дългогодишния началник на инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Иван..

публикувано на 24.09.20 в 15:37

Среща "Родители и възрожденци за бъдещето на децата" ще се проведе в Стара Загора

Родителското движение „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“ и партия „Възраждане“ организират среща в Стара Загора с родителски общности под мотото „,РОДИТЕЛИ И ВЪЗРОЖДЕНЦИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА!“. Дискусията започва в 18,30 часа в зала 2 на хотел „Верея“...

публикувано на 24.09.20 в 15:13

Международни шофьори от Хасковско се жалват от нарушения на трудовото законодателство

Шофьори на международни превози от Хасковско са сред най-активно жалващите се хора на наемния труд от нередности при прилагане на трудовото законодателство. Това съобщи на пресконференция областният координатор на КНСБ Веселин Тодоров по повод т. нар...

публикувано на 24.09.20 в 14:32

В Казанлък приеха програма за облагородяване на междублоковите пространства

Общинският съвет в Казанлък заседава днес, като един от акцентите бе обсъждането на Програма за облагородяване на междублоковите пространства. Програмата за облагородяване на междублоковите пространства в Казанлък бе приета днес и ще заработи от..

публикувано на 24.09.20 в 14:31
Иван Гитев

Дадоха възможност на повече семейства с новородени в Казанлък да получат еднократна помощ

Общинският съвет в Казанлък прие днес изменения в Наредба № 17 за условията и реда за отпускане на еднократни финансови помощи. Досега по новосъздадената програма за еднократно подпомагане на новородени в община Казанлък са кандидатствали 132..

публикувано на 24.09.20 в 13:03

Временно се преустановява движението на МПС в района на трасето на "Писта Стара Загора"

С оглед осигуряване на безопасното организиране и провеждане на автомобилно състезание „Писта Стара Загора 2020", кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт, Община Стара Загора Ви уведомява, че на 26.09.2020..

публикувано на 24.09.20 в 12:10
Снимка: Фейсбук страницата на събитието

Открита благотворителна тренировка на Аязмото ще подкрепи Асоциация „Муковисцидоза България“

Боен клуб „Атила“ и клуб по художествена гимнастика "Импала" се включват в подкрепа на Кампанията за закупуване на разпрашители на Асоциация „Муковисцидоза България“ с открита благотворителна тренировка тази вечер от 18:30 до Летния театър на Аязмото...

публикувано на 24.09.20 в 11:57

Ростислав Курдов: Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини

„Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини. Няма принцип на равномерност, по който да бъдат разпределени. Не мога да кажа колко от първоначално доставените в страната са стигнали до област Стара Загора, но категорично мога да заявя,..

публикувано на 24.09.20 в 11:55