Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават фермерски пазар в Казанлък

Община Казанлък планира да създаде фермерски пазар, на който местни производители ще могат да предоставят прясна продукция директно на клиентите си. В момента се работи по проекта и план – сметката, вероятно той ще бъде разположен в квартал „Изток“, където ще бъде преустроен досега съществуващият пазар, съобщи зам.-кметът на община Казанлък Ахмед Мехмед.

Сред проведена среща със земеделски производители, пчелари и животновъди се установи че интересът към създаването на фермерски пазар е голям от тяхна страна. Има запитвания от земеделски производители и от съседни на Казанлък общини, каза Ахмед Мехмед.

С директора на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков са уточнени изискванията, на които трябва да отговаря Община Казанлък, за да обособи фермерски пазар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановено е движението при 148 километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас

Възстановено е движението при 148 километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, информираха от Агенцията "Пътна инфраструктура".  По-рано днес от МВР съобщиха за три катастрофи в участъка на 148 - 150 километър на автомагистрала "Тракия"...

публикувано на 10.08.24 в 13:05

Откриха новия ловен сезон на дребен пернат дивеч

Официалният старт на новия ловен сезон беше даден рано сутринта край ловния дом в радневското село Трънково. На събитието присъстваха заместник-министърът на министерство на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов, изп. директор на..

публикувано на 10.08.24 в 11:52
Снимката е илюстративна, архив

Ограничено е движението при километър 148-ми на АМ "Тракия" в посока Бургас

Ограничено е движението при км 148 на АМ "Тракия" в посока Бургас поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  От агенцията призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут, който е пътен възел..

публикувано на 10.08.24 в 11:07

Изложба „Рисунки“ на Слави Славов представят в зала „Лубор Байер“

Днес, от 18.00 часа, откриват самостоятелната изложба „Рисунки“ на художника Слави Славов. Желаещите ще имат възможността да я разгледат в изложбена зала „Лубор Байер“ до 27 август, включително. „Самостоятелната експозиция на Слави Славов е..

публикувано на 09.08.24 в 17:40

В Стара Загора ще ревизират площадките за игра и спорт

В Стара Загора започва прецизна проверка на техническото състояние на площадките за игра, както и на спортните уреди и съоръжения на територията на града. Инициативата е на кмета на общината Живко Тодоров, с негова заповед е определена 5-членна комисия..

публикувано на 09.08.24 в 17:29

Зоопарк Стара Загора въведе още една опция за закупуване на билети

С цел по-голямо удобство на посетителите, в Зоопарк Стара Загора вече е наличен още един алтернативен метод за закупуване на билети за посещение. Това ще се случва чрез машина, която се намира непосредствено преди входа на зооградината и работи с банкови..

публикувано на 09.08.24 в 17:14

Променя се организацията на движение по централен старозагорски булевард за 3 дни

От 10 август до 12 август 2024 г., включително, ще се спре движението на личен, договориран и обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка в западното платно за движение по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора. Временната..

публикувано на 09.08.24 в 16:28

Европа остава зад "зелената сделка", ще очакват от нас повече ток от биомаса и газ

"Непроменена остава позицията на Европа по отношение на така наречената "зелена сделка"- цели се закриване на целия добив на въглища и закриване максимално много на тецовете които работят с въглища като местен ресурс".  Това е мнението на..

публикувано на 09.08.24 в 16:27

Община Свиленград получи над 2 млн. лв.от държавния бюджет

Община Свиленград е подписала 4 споразумения с МРРБ за финансиране на ВиК обекти и асфалтиране на улици с подменена водопреносна и канализацонна мрежа на стойност 2 156 00 лв.  0т тях почти 436 000 лв са за подмяната на ВиК мрежата на основната улица в..

публикувано на 09.08.24 в 15:19
Снимката е илюстративна

Затруднено е движението по пътя Гранитово-Лесово заради пожар

Поради задимяване на пътя, временно е затруднено движението в участъка Гранитово-Лесово. Движението се регулира от полицейски служители. По-рано днес е получен сигнал за възникнал пожар е района. Горят сухи треви, храсти и изоставени лозя.  Към момента..

публикувано на 09.08.24 в 15:02