Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Релсата от „Похода на свободата“ продължава пътя си към Орлов мост

Четвърти ден продължава протестната инициатива „Походът на свободата“. Протестиращи тръгнаха пеша от Свиленград с ЖП релса към София. В следобедните часове на пътя Пловдив –Пазарджик, близо до Стамболийски, ще се присъединят протестиращи от столицата, съобщи за „Час пик“ Атанас Бюлбюлев. Недоволни от управлението искат да построят „Грамада на свободата“ на Орлов мост и настояват за оставката на правителството. 

Интервю на Тошка Събева.


Още от категорията

Военнослужещи обезвредиха стара немска граната в землището на Свиленград

Военнослужещи от Хасково обезвредиха стара немска граната днес в землището на Свиленград по поречието на р. Левченска, съобщиха от министерството на отбраната. 4-ма души са обезвредили невзривената противопехотната осколочна граната, силно корозирала,..

публикувано на 01.12.20 в 16:50

Младежка кампания „Дари, за да зарадваш“ започва в Стара Загора

По инициатива на Младежки общински съвет Стара Загора днес за трета поредна година стартира предколедното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“. Тази година инициативата има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите,..

публикувано на 01.12.20 в 15:48

График за работа на COVID кабинета в Казанлък

В ДКЦ „Поликлиника“ Казанлък от утре, 02.12.2020 г., Кабинетът за пробонабиране на материал за PCR изследване за covid-19 ще работи с граждани по график, както следва: 1.  Насочените пациенти от личния лекар със зелен талон ще бъдат тествани в..

публикувано на 01.12.20 в 15:44

Общински съветници предлагат правилник за финансиране на иновативни културни проекти

Проект на "Правилник за условията и реда за съфинансиране на културни проекти в община Стара Загора" ще бъде предложен за разглеждане и за одобрение по време на декемврийското редовно заседание на Общински съвет- Стара Загора. Подробности за инициатива..

публикувано на 01.12.20 в 14:11

Стартира интелигентна система за управление на СИНЯ ЗОНА в Хасково

От 1 декември 2020г. в Хасково стартира интелигентна система за паркиране в СИНЯ ЗОНА. На пресконференция днес кметът на община Хасково Станислав Дечев, управителят на Тролейбусен транспорт Хасково Албен Маджуков и Хрисимир Илиев- член на екипа на..

публикувано на 01.12.20 в 12:41

Коледна благотворителна кампания за децата на община „Тунджа“

Предвид мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, община „Тунджа" няма да проведе традиционния Коледен благорворителен бал в подкрепа на деца, ученици и студенти със здравословни проблеми; с високи постижения в образованието, изкуството и..

публикувано на 01.12.20 в 12:12

Шест партии у нас ще се борят за забрана на фермите за кожи. Призовават за незабавно затваряне на фермите за норки

Ангажимент за край на фермите за кожи поеха политици от партиите: Българска социалистическа партия, “Демократи за силна България”, “Зелено движение”, “Републиканци за България”, “Да, България”, Български съюз за директна демокрация. Организатор..

публикувано на 01.12.20 в 11:56

Пътуващата изложба "Цветове" гостува в Хасково и Ивайловград

Изложба, показваща две култури в пограничните райони на България и Турция – Ивайловград и Кешан, носеща името „Цветове“ гостува на Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково. Изложението показва картини и фотоси на сгради,..

публикувано на 01.12.20 в 11:19

В Стара Загора организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора

По инициатива на кмета на Община Живко Тодоров продължава доставката на продукти от първа необходимост, храна и лекарства на самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни граждани. Доставките се извършват от служителите на Социалния патронаж..

публикувано на 01.12.20 в 10:57

Глобалната инициатива Щедрият Вторник се провежда за четвърти път в България

Първи декември е датата, на която през тази година за четвърти път в България ще се проведе световната инициатива Щедрият Вторник. Тя цели да популяризира дарителството и да провокира хората да подкрепят различни каузи и възниква като контрапункт..

публикувано на 01.12.20 в 09:30