Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборите от Академията на "Берое" със силно представяне през уикенда

Силно представяне записаха този уикенд отборите от Академията на "Берое".  Победи постигнаха и трите тима, които участват в първенствата на Елитните групи, трите отбора, които играха контролни срещи, а най-малките таланти на "зелено-белите" - "Берое" 2012 спечелиха трофея на детския турнир "Мистрал Къп", който се проведе в Свети Влас.

В шампионата на Елитната група до 19 години "Берое" U19 записа втора поредна победа след като разби с 4:1 "Хебър" у дома. Още в 4-та минута Христо Пенев се възползва от грешка в отбраната на съперника и откри резултата. Тони Николов удвои след хубава атака и удар по диагонала в 14-та, а до паузата „зелено-белите“ имаха още дузина изгодни ситуации. Третотото попадение обаче падна в 61-та минута, когато Георги Маджаров се разписа след бърза контраатака. Гостите получиха право да изпълнят дузпа в 75-та минута и Милен Николов бе точен. Само две минути обаче по-късно Димитър Спасов оформи крайното 4:1.В следващия кръг „Берое“ U19 гостува на „Лудогорец“ в Разград, а срещата е насрочена за 22 август от 18 ч.

Втори пореден успех в първенството постигна и "Берое" U17. Момчетата на Слави Жеков и Павел Димов се наложиха с минималното 1:0 над "Сокол" (Марково) у дома. Единственото попадение отбеляза Дамян Йорданов в средата на първото полувреме. Двубоят, който се игра на един от терените на спортна база "Берое" предложи доста борба и не малко нерви. "Зелено-белите" имаха и други възможности за попадение, но не успяха да ги реализират.

"Нервен мач срещу отбор, който знаехме че играе само с изритани топки напред и търсещ единоборства. Започнахме с голямо напрежение, което не ми хареса. Искам да играем с повече спокойствие и самочувствие. Променихме в хода на мача схемата на игра и смятам, че тогава отбора заигра по-добре. За втори пореден мач имахме много голови положения, но не успяхме да ги реализираме, което се надявам занапред да променим. Показаха мъжество момчетата и съм доволен. Но играчите, които влезнаха през второто полувреме трябва да показват повече, не съм доволен как се включиха някои от тях", заяви след срещата наставникът на "Берое" U17 Слави Жеков.

В следващия кръг тимът среща "Дунав", мачът е на 19 август в Русе.

При най-малките в Елитната група-Изток "Берое" U15 победиха с 2:1 ОФК "Хасково" . Попаденията за "зелено-белите" бяха дело на Живодар Жеков, който се разписа в двете полувремена. Успехът на "Берое" можеше да бъде и доста по-изразителен, след като старозагорци владееха инициативата и създадоха още доста възможности за попадение. Даниел Стефанов изпусна дузпа за домакините през първата част при резултат 1:0. През второто полувреме играчите на "Берое" удариха греда, а в средата на тази част останаха сериозни съмнение за неотсъдена дузпа в тяхна полза. Гостите отбелязаха своя гол пък именно от наказателен удар в края на срещата.

"Като цяло бяхме по-стойностния отбор, но прекалено много брак имаше в играта ни. Трябваше да играем малко по-спокойно, повече да държим топката, да проявяваме повече търпение в действията си. Трябваше да си вкараме и положенията, може би оттам дойде нервността в нашата игра. При децата една изпусната дузпа влияе, въпреки че не трябва да е така. Добре започнахме, но може би наистина след дузпата нещата се изравниха. Това не ми хареса. Защото мисля, че като качества нашите деца са много повече от Хасково. И все още смятам, че можем много повече и от това в началото", заяви след срещата наставникът на "Берое" U15 Виктор Димитров.

В следващия кръг "зелено-белите“ гостуват на Дунав в Русе, а двубоят е насрочен за 19 август от 9:30 ч.

В контролните срещи най-убедителни бяха играчите на "Берое" 2011. Децата на Трифон Панев се изправиха срещу "Лъвчета" (София) и спечелиха с 10:0. "Доволен съм. Този мач показва как работим и че се развиваме. Преди паузата заради епидемията от COVID 19 срещнахме същия противник и победихме с 2:0. Днес бяхме доста по-категорични, въпреки че изтървахме още доста ситуации. На моменти трябва да има повече динамика в играта", заяви след срещата наставникът на "Берое" 2011 Трифон Панев.

Преди този двубой отново на Изкуствения терен един срещу друг се изправиха отборите на "Берое" 2007 и ЦСКА-София 2007. "Зелено-белите" таланти, водени от Дидо Желязков спечелиха с 3:1. Двата тима изиграха добър двубой, гостите удариха и греда. За "Берое" 2007 това беше последна контролна среща преди старта на първенството в Зоналната група при децата. Шампионатът стартира този уикенд в първия мач "Берое" е домакин на "Локомотив" (Пловдив).

Успех записа и "Берое" 2010. Децата на Дончо Атанасов се наложиха с 2:1 над "Локомотив" (Пловдив) 2010 в проверка, играна на Изкуствения терен над стадион "Берое".

В Свети Влас на турнира "Мистрал Къп"  "Берое" 2012, воден от Стефан Динев постигна пет поредни победи и грабна трофея в своята възрастова група. По решение на домакините регламентът на надпреварата не предвиждаше финална фаза, за шампион бе обявен отборът с най-много събрани точки в груповата фаза. При набор 2012 участваха общо 12 тима, разделени в две групи по 6 състава. От сряда до неделя те играха по системата всеки срещу всеки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СКБ „Берое класически стил“. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са Деян Аврамов и..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06