Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсата на нападател лиши "Берое" от първа домакинска победа

10
Берое - ЦСКА 1948
Снимка: Живко Иванов

"Берое" не успя да победи тима на ЦСКА 1948 в първия си домакински двубой от новия шампионат. Срещата завърши при резултат 0:0, от което по-недоволни могат да бъдат домакините, които създадоха няколко опасни ситуации, но така и не съумяха да отбележат. Във втория двубой от новия сезон ясно си пролича липсата на типичен централен нападател в тима на старозагорци. От другата страна ЦСКА 1948 изчакваше своя шанс до последно, като на моменти играчите на Красимир Балъков подразниха феновете по трибуните с опитите си да бавят играта. 

Димитър Димитров не направи промени в състава си и излезе със същата единайсеторка от успеха над "Левски" преди седмица. Християн Василев застана под рамката на вратата, карето в отбрана бе съставено от Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Теди Мезаг и Крум Стоянов, в средата на терена оперираха капитанът Александър Цветков, Октавио и Гаюс Макута, по крилата атакуваха Димо Бакалов и Ибрахима Конте, а на върха на атаката бе единственият нападател Алиун Фал.


Двубоят започна с лек домакински превес, но без никакви ситуации и пред двете врати. Очевидно гостите от София подходиха внимателно към днешната среща с оглед на тежката си загуба с 0:4 под "Аязмото" преди двайсетина дни в приятелска среща. Столичани бяха прибрани в своята половина и пробваха контраатаки чрез бързите си крила Галин Иванов и Даниел Младенов. Беройската отбрана пък внимаваше за Мартин Камбуров, който само допреди месец и половина водеше атаката на старозагорци. Домакините се опитваха с постепенни действия да пречупят съпротивата на ЦСКА, но първата интересна ситуация за гол дойде чак в средата на полувремето. Октавио получи прострелно центриране в наказателното поле, засече топката, но стражът на гостите Даниел Наумов улови. В ответната атака Галин Иванов опита диагонален изстрел по земя, който не намери целта. Малко след това далечен удар на Серкан Юсеин облиза страничната греда зад Християн Василев. В самия край на полувремето Гаюс Макута получи идеална топка на границата на наказателното поле, но му се наложи да стреля с по-неудобния за него ляв крак и кълбото срещна страничната греда.


Още на почивката Димитър Димитров-Херо прибегна до първа промяна в своя състав. Неубедителният през първото полувреме Димо Бакалов бе заменен от Иван Минчев. Промяната даде резултат поне в първите няколко минути. Старозагорци на три пъти създадоха предпоставки за нещо по-интересно пред вратата на гостите, но и в трите случая последният пас не се получи. От другата страна на игрището при една грешка на Фуртадо Дани Младенов отне, напредна отляво и центрира към Мартин Камбуров, който с глава свали за връхлитащия на скорост Галин Иванов. Бившият играч на "Славия" стреля от границата на наказателното поле, но ударът му премина много над вратата на "Берое". 


След първоначалния устрем темпото и на двата отбора значително спадна. В тима на старозагорци осезаемо в тези минути се почувства липсата на типичен централен нападател, който да ангажира вниманието на противниковата отбрана. "Зелените" пробваха с центрирания по крилата, но и Крум Стоянов, и Фуртадо отдясно разочароваха феновете по трибуните с отиграванията си. Кийлън Лебон влезе в игра за "Берое", записвайки своя дебют с екипа на старозагорци. В 70-та минута домакините пропуснаха най-чистото положение в срещата. Първо Фал падна в наказателното поле на гостите, искайки дузпа от главния съдия, който обаче не отсъди нарушение. В създалата се суматоха Крум Стоянов успя да изпревари стража на гостите Даниел Наумов и овладя топката на самата аутлиния. Играчът на "Берое" без да се бави центрира в малкия пеналт, където  Макута засече с глава. Топката влизаше във вратата на ЦСКА 1948, но с фамозна спасяване Наумов попари надеждите на всички от "Берое". 


Малко след това отново Макута беше в центъра на вниманието. Халфът премина през отбраната на столичани, навлезе необезпокоян отдясно в наказателното поле на противника, но вместо да подаде на свой съотборник, направи по-трудното и прати топката в крака на футболисти на ЦСКА 1948. Грешното отиграване предизвика вълна от негодувание по трибуните. В последните десет минути гостите не бяха далеч на два пъти до това да отмъкнат трите при гостуването си в Стара Загора. Удари на Топузов и Галин Иванов обаче бяха отразени от вратаря на беройци Християн Василев. В самия край на срещата капитанът на "Берое" Александър Цветков опита да разпечата вратата на Даниел Наумов, но силният му удар от дистанция не бе достатъчно прецизен. 

Именно Цветков бе в основата на последната интересна ситуация, която можеше да донесе победата в актива на "Берое". Капитанът на старозагорци преодоля противников играч в наказателното поле и подаде остро топката в малкия пеналт, където обаче Наумов изби с крак, но коженото кълбо попадна директно на крака на Ибрахима Конте, който от воле стреля, но твърде анемично и ударът попадна в крака на противников играч. 

Така срещата приключи без отбелязани попадения и нулево равенство. В неделя от 20 часа "Берое" гостува в Коматево на "Ботев" в поредното издание на "Битката за Тракия".

"Берое" - ЦСКА 1948 0:0

"Берое": Християн Василев, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Теди Мезаг, Крум Стоянов - 60 мин. жълт картон, Александър Цветков - капитан, Октавио(66 мин. Кийлън Лебон), Гаюс Макута, Димо Бакалов(45 мин. Иван Минчев), Ибрахима Конте, Алиун Фал; старши треньор: Димитър Димитров

ЦСКА 1948: Даниел Наумов - 88 мин. жълт картон, Димитър Савов, Венцислав Василев, Димитър Пиргов - 39 мин. жълт картон, Димо Атанасов - 83 мин. жълт картон, Ивайло Климентов - 22 мин. жълт картон(56 мин. Денислав Александров), Серкан Юсеин(80 мин. Георги Иванов), Васил Шопов, Даниел Младенов - 45 мин. жълт картон, Галин Иванов, Мартин Камбуров - капитан(70мин. Марио Топузов - 78 мин. жълт картон); старши треньор: Красимир Балъков

Главен съдия: Станимир Тренчев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32