Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Казанлък обявиха допълнителен прием в детските ясли до края на август

Община Казанлък обявява допълнителен прием в детски ясли през месец септември, извън утвърдения график на дейностите. Допълнителната възможност за записване в детски ясли е поради незаети обявени свободни места от класирането на 20 август 2020 г. за постъпване на децата през месец септември 2020 г., уточняват от пресцентъра на общината.

Допълнителното класиране за електронен прием ще се осъществи от 21 август до 31 август, включително, по следния начин тук: https://dy.kazanlak.bg/allDay/article/MTQ=

  • 28 август - Обявяване на свободните места - Системата е отворена за редакция на съществуващите заявления на некласираните деца и за регистрация на нови заявления.
  • 1 и 2 септември - Системата е затворена за редакция и регистрация на заявления
  • 3 септември - Обявяване на резултатите от класирането
  • от 3 септември до 11 септември, включително - Записване на класираните деца
  • от 15 септември - поетапно по изготвен график от директора, но не по-късно от 45 дни от записването - Постъпване на класираните деца в детската ясла - извършва се поетапно по изготвен график от директора - Системата е отворена за редакция на съществуващите заявления на некласираните деца и за регистрация на нови заявления.

  Родителите ще могат да регистрират/редактират заявления в електронната система в периода от 21 август до 31 август, включително, както онлайн, така и на място в избрана от тях детска ясла. Класирането ще бъде обявено на 3 септември, а записването на приетите деца ще започне от 3 до 11 септември, включително. Приетите деца от допълнителното септемврийско класиране ще постъпват поетапно в детските ясли от 15 септември 2020 г. по изготвен от директора на институцията график, но не по-късно от 45 дни от записването.

  Обръщаме внимание на всички родители, които вече имат активни заявления в електронната система за прием, в  които са посочили, че желаят да участват в класиране от месец септември, че не е необходимо да регистрират нови. Редактиране на вече регистрирано заявления може да бъде направено в посочения период. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Ограничения в движението заради честванията на 147 години от Шипченската епопея

От 9.00 до 15.00 часа днес се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“. Причината е програмата за честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея...

публикувано на 24.08.24 в 09:29

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Днес дейностите по неговото локализиране ще продължат, на място са 11 противопожарни екипа и горски служители.  Пожарът пламна в четвъртък следобед в гориста, труднодостъпна местност,..

публикувано на 24.08.24 в 09:25

С мащабна възстановка отбелязват 147 години от Шипченската епопея

С мащабна възстановка на историческите сражения на Орлово гнездо днес ще бъдат отбелязани 147 години от Шипченската епопея.  Официалната част започва в 11 часа пред Паметника на свободата с церемония по поднасяне на венци и цветя, като се..

публикувано на 24.08.24 в 06:05

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40

Старозагорският клуб "Традиция" ще се включи в честванията, посветени на годишнината от Шипченската епопея

На 24 август, събота е кулминацията на националните чествания по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от откриването на Паметника на Свободата. Днес се състоя традиционното състезание за скоростно изкачване на стъпалата към Паметника, а..

публикувано на 23.08.24 в 15:24

Фестивал събира майсторите на народни инструменти край Ямбол

Живописната местност Бакаджик край Ямбол ще оживее с фестивала на народното творчество и занаятите, на 31 август (събота), от 10:00 ч. Събитието обещава да събере майстори на народни инструменти от цялата страна, както и любители на българските занаяти...

публикувано на 23.08.24 в 14:50

Водата в езерото в парк "Йордан Капсамунов" не е мръсна, а мътна

Водата в езерото на парк „Йордан Капсамунов“ категорично не е мръсна, а мътна. Това заяви за Радио Стара Загора Александър Мечев от Клуба по спортен риболов.  По думите му мътността на водата се дължи на фито и зоопланктона, които живеят в нея. Те..

публикувано на 23.08.24 в 14:40

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. В борбата с огъня са включени 12 противопожарни екипа от Ямбол и съседните области, на място са горски служители и доброволци. Пожарът е под контрол, но остава рискът от ново..

публикувано на 23.08.24 в 14:18

167 дами, кръстени Наталия, ще отбележат имен ден в понеделник

167 дами с настоящ адрес в община Стара Загора ще почерпят за здраве и късмет в понеделник, 26 август. На този ден православната църква почита паметта на мъчениците Свети Адриан и Наталия. Съпрузите са живели в началото на четвърти век по времето на..

публикувано на 23.08.24 в 12:19

72-годишен блъсна непълнолетна пешеходка в Стара Загора

Непълнолетна пешеходка е била блъсната в Стара Загора преди обяд. На пострадалата се оказва медицинска помощ, а водачът на автомобила не е употребил алкохол. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. В 11:26 часа днес е..

публикувано на 23.08.24 в 12:14