Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" изсипа гнева си върху "Ботев" от Враца

Старозагорци забиха цели шест попадения и са първи

СНИМКА: Ани Георгиева, beroe.bg

"Берое" разби на пух и прах гостуващия тим на "Ботев" Враца. "Зелените" записаха впечатляващ успех с 6:0 за радост на своите фенове по трибуните, които станаха свидетели на истинска голеада. Старозагорци всякаш си върнаха на врачани за резултата от предишния двубой срещу техните съименници от Пловдив. Макута, Фал, Лебон и страхотен гол на Иван Минчев белязаха наказателната серия на беройци. 

"Берое" започна срещата със здрава преса, която сериозно затрудни врачани. Гостите много трудно успяваха да разиграват, в резултат на което още в самото начало се откриха няколко възможности пред старозагорци. След първоначалния натиск играчите на "Ботев" все пак успяха да влязат в ритъм и на свой ред погледнаха към противниковата врата. В една ситуация врачани дори бяха близо до това да поведат на свой ред, но в днешния двубой очевидно всичко бе предначертано в ползва на "зелените". Наказателната акция на беройци започна с гол в 24 минута на Макута. Ибрахима Конте центрира успоредно на голлинията, където Гаюс Макута във вратата на врачани. Попадението видимо разколеба гостите, които буквално свалиха гарда.

Не бяха изминали и 10 минути от първото попадение, когато Иван Минчев показа само част от своя потенциал. Халфът отбеляза прекрасен гол с топовен удар от около 30 метра. Коженото кълбо прониза горния десен ъгъл на вратата пазена от стража Красимир Костов. 2:0 за "Берое" в 32мин.. Това обаче бе едва началото на тежката вече за тима от Враца. В 36мин. Фал пропиля прекрасна възможност, след като бе изведен сам срещу стража на гостите, но не успя да го преодолее. Третото попадение в мрежата на гостите никак не закъсня. Отново Макута прониза вратаря Красимир Костов за 3:0. 

Почивката между полувремената не промени по никакъв начин развоя на срещата. Старши треньорът на Ботев замени двама от своите играчи, а резултатът от тази смяна бе четвърто попадение за домакините. Стив Фуртадо центрира в наказателното поле, където Алиун Фал с глава реализира в горния десен ъгъл по-малко от 5 минути след подновяването на играта. След попадението Димитър Димитров-Херо прибегна до промени. Кийлън Лебон се появи на мястото на Александър Цветков в игра. Броени минути след смяната новопоявилият се на терена играч заби петото попадение в срещата за радост на феновете по трибуните. Лебон овладя в наказателното поле и с красив удар реализира под гредата. 

Разгромният резултат не отказа домакините, които продължиха с атаките към врата на "Ботев" всякаш искаха да си върнат на врачани за резултата от предишния двубой срещу техните съименници от Пловдив. В 70мин. катастрофата за гостите придоби застрашаващи размери. Алиун Фал бе изведен в половината на врачани. Нападателят преодоля Красимир Костов и останал на празна врата заби нов гол за 6:0. За жалост на старозагорци новото попълнение в редиците на "зелените", отбелязал и петото попадение в мача, Кийлън Лебон получи контузия две минути преди шестия гол и бе заменен от Димо Бакалов.

След шестото попадение играчите на Димитър Димитров леко свалиха оборотите. Това обаче не бе използвано по никакъв начин от играчите на "Ботев", които видимо вече искаха срещата да приключи. Последният съдийски сигнал на Никола Петков дойде при крайното 6:0.

С успеха старозагорци се изкачиха на първата позиция във временното класиране. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40