Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Масово четене на проектоконституцията на Марешки организираха недоволни старозагорци

Недоволни граждани организираха протестно автошествие, което премина през централните улици на Стара Загора и за кратко блокираха достъпа до бензиностанцията на Веселин Марешки в града. Акцията бе провокирана от подкрепата за проектоконституцията на ГЕРБ и признанието на лидера на партия „Воля“, че е подписал документа без да го е чел. 

Протестното автошествие, в което участваха около 30-тина автомобила тръгна от паркинга на езеро „Загорка“. Колоната, която бе съпровождана от органите на реда премина през централните улици на Стара Загора. За кратко протестиращите спряха на кръстовището на булевард „Руски“ и пешеходната зона, блокирайки движението. От там автомобилите огласяни от клаксони и аварийни светлини потеглиха към бензиностанцията на Марешки. С пристигането си недоволните граждани блокираха достъпа до търговския обект. "Целта на акцията е да прочетем проектоконституцията на господин Марешки, защото той заяви в ефир, че е подписал документа, без да го прочете", обясни мотивите на протестиращите Галин Динев.

Със символичното четене на проектокноституцията, протестиращите граждани разлепиха нейните листи на входа на бензиностанцията, за да може тяхното съдържание да бъде прочетено и от лидера на „Воля“, обясни Живка Чертоянова.

Недоволните старозагорци за пореден път обявиха, че ще продължат с протестните инициативи, а основните им искания продължават да бъдат оставка на правителството и главния прокурор, както и предсрочни парламентарни избори.Галерия

Още от категорията

В Болярово искат укрепване на дигата на река Поповска

За незабавно укрепване на дигата на река Поповска и почистване на коритото, настояват от община Болярово в писмо до областния управител на Ямбол. При проливните дъждове в село Попово бяха наводнени дворове, мазета и приземни етажи на 13 къщи, информира..

публикувано на 17.01.21 в 11:58

Спада броят на новорегистриранит случаи на коронавирус

620 са ваксинираните до днес лица в област Стара Загора, 5 са новорегистрираните случаи на   коронавирус от последното денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Общият брой на установените новозаразени през последното денонощие са..

публикувано на 17.01.21 в 10:20

Ямбол чества 143 години от Освобождението на града

Ямбол отбелязва днес 143 години от Освобождението си от османско владичество. Официалната церемония ще се състои пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати руските войници от 23-ти Донско-казашки полк през 1878 година, предвождани от..

публикувано на 17.01.21 в 09:00

Почитаме св. Антоний Велики

Днес православната църква отбелязва Антоновден. На този ден се почита паметта на Св. Антоний Велики, чийто живот преминал в пост и молитва. Той прекарал 20 години на пълно усамотение в пустинята, като помагал на болни и страдащи хора. Изкарвал прехраната..

публикувано на 17.01.21 в 08:30

14 специализирани машини обработват пътищата на област Стара Загора

14 специализирани машини обработват пътищата при зимни условия на територията на област Стара Загора към 16,30 часа  днес, информира инж. Денчо Денев, дежурен в Областно пътно управление. На прохода Шипка температурата към 16,30 часа е -8..

публикувано на 16.01.21 в 16:50

Разхлабват част от противоепидемичните мерки

От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната. Разрешават се присъствени приравнителни изпити при преместване на ученик и изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден..

публикувано на 16.01.21 в 08:34

552 са новите случаи на коронавирус у нас

552 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 8 850 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Броят на положителните проби e малко над 6,2% от всички изследвани. Най-много са новите случаи в..

публикувано на 16.01.21 в 08:31

Министър Вълчев е поел ангажимент за редуциране на наемите на общежитията

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е поел ангажимент, че там където това е в неговите правомощия, наемите на студентските общежития за януари и февруари ще бъдат редуцирани с 50%. Искането бе отправено от Националното..

публикувано на 15.01.21 в 16:06
Емил Христов

Текат срещи за сформиране на общински предизборен щаб на ГЕРБ

Работи се по сформирането на общинския предизборен щаб на ГЕРБ, съобщи общинския председател на партията Емил Христов. В качеството си на заместник-председател на 44-тото народно събрание той коментира как ще бъде гарантирана безопасността и..

публикувано на 15.01.21 в 16:01

Няма промяна в условията за кандидатстване по програмата „Родители в заетост“

Няма да има промяна в условията и изискванията по програмата „Родители в заетост“ за календарната 2021 година, каза за Радио Стара Загора Галина Коларова –експерт „Програми и проекти“ към Дирекция Бюро по труда Стара Загора. По програмата могат..

публикувано на 15.01.21 в 11:04