Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подпомагат 27 семества с деца за първия учебен ден

През тази седмица сдружение "Самаряни" получи дарение от 1820 лева от фондация BCAUSE /БиКоуз/ за кампанията „Ежедневен хляб“. Със средствата ще бъдат подпомогнати 27 семейства с деца за първия учебен ден,  съобщи в интервю за Радио Стара Загора Мария Данева от сдружението. Пакетите са индивидуални и отговарят на нуждите на всяко едно от децата.

В рамките на летните месеци юни – август сдружение „Самаряни“ е подкрепило с индивидуални пакети още 43-ма души, 27 от които деца. 

Пакетите са съдържали хранителни продукти от първа необходимост, санитарни консумативи, облекло и други лични принадлежности по кампанията „Ежедневен хляб“, съобщи още Данева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Художничката Петя Христова представи изложба от стъкло в Ямбол

В навечерието на Великденските празници в ямболската галерия LP ART своята самостоятелна изложба „Иконите и стъклото“  представи художничката Петя Христова.  Изложбата на Петя Христова, в която са представени 33 икони от стъкло, е уникално явление в..

публикувано на 03.05.24 в 10:58

Провериха църквите в Старозагорско преди Великден

При проверките на големите православни църкви в Стара Загора преди Великден не са констатирани сериозни нарушения на противопожарните изисквания, съобщи в предаването „Репортер“ началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“..

публикувано на 03.05.24 в 09:32
Висшето образование в Нидерландия привлича студенти от цял свят

Расте интересът на българските кандидат-студенти към Ирландия и Швеция

Броят на българските кандидат-студенти, желаещи да учат висше образование в чужбина, се е увеличил с 60 процента спрямо миналата година, показват последните данни на изложение "Световно образование". В проведеното неотдавна в Пловдив 20-то издание на..

публикувано на 03.05.24 в 09:10

С 6% е по-евтина Великденската трапеза тази година спрямо миналата

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата. 137лв. е стойността й тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата година,..

публикувано на 03.05.24 в 08:45

Времето: Облаци, дъжд и градушки

През деня в много райони на страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд.  В планинските райони валежите ще са значителни и ще са придружени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните райони на..

публикувано на 03.05.24 в 07:15

Разпети петък - денят на Христовите страдания

Разпети петък, наричан още Велики петък, е най-тъжният ден за християнския свят. Денят, в който Божият син е разпнат на кръста, за да изкупи греховете на човечеството. Исус Христос приел смирено съдбата си. Издъхва на Голгота след тежки мъчения. Учениците..

публикувано на 03.05.24 в 07:00
Снимка - ВМРО

Красимир Чревилов е водач на листата на ВМРО в 27 МИР - Стара Загора

Листа от 16 кандидати за народни представители регистрира в Районната избирателна комисия – Стара Загора за предстоящите предсрочни парламентарни избори  ПП „ВМРО – Българско национално движение“ .  Красимир Червилов е водач на листата, член на НИК на..

публикувано на 02.05.24 в 18:09

Кметът на Ямбол и екипът му зарадваха възрастните хора в града с над 1000 великденски козунаци

На Велики четвъртък в Ямбол беше проведена благотворителна акция, организирана от кмета Валентин Ревански , неговия екип и общинските съветници, използвали платформата на „Пряка демокрация“. По време на инициативата бяха раздадени над хиляда..

публикувано на 02.05.24 в 16:25

Литийно шествие с иконата на свети Георги в Ямбол на 6 май

Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия организират тържествено честване на 6 май, Гергьовден, съобщават от пресцентъра на местната администрация . Утринната служба в храм „Св. вмчк. Георги Победеносец“ ще..

публикувано на 02.05.24 в 16:23
Община Стара Загора

Две срещи с бизнеса и търсещите работа предвижда Община Стара Загора през месец май

„Успяхме да създадем профил на посетителите на тазгодишното изложение WorkIn Stara Zagora. От 20 до 75-годишна възраст са били участниците в кариерния форум. Проследихме също, че 2/3 от тях говорят поне два езика и сме приятно изненадани  колко..

публикувано на 02.05.24 в 16:20