Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Първа среща със съседни общини за създаване на партньорски проекти с европейско финансиране се проведе в община Казанлък

Среща със съседни общини за създаване на партньорство за изработка на общи проекти с европейско финансиране през следващия програмен период 2021 – 2027 се проведе днес в Зала 6 на Община Казанлък. Срещата бе по инициатива на Кмета Галина Стоянова и с участието на областния управител на Стара Загора Гергана Микова. Интерес по темата изразиха кметове и предсатвители на общините Павел Баня, Мъглиж, Гурково, Николаево. Разговорите имаха за цел да се намерят допирни точки в развитието на Казанлък и на съседните общини, по които съвместно могат да бъдат изработвани проекти за кандидатстване по програмите, финансирани от Европейския съюз в следващите седем години.

Присъстващите обсъдиха възможностите, на базата на местните ресурси по места да се постигне развитието на всяка от общините, а така – и на региона. Представители на фирма „НСОРБ-Актив“ЕООД направиха разяснения за различните възможности за кандидатстване и форми на финансиране със средства от фондовете на Европейския съюз чрез взаимодействие и партньорство между местните власти и заинтересовани страни от общността в близкото бъдеще. Според новите правила за следващия програмен период, ще се финансират проекти, създадени в партньорство между местната власт, бизнеса, неправителствени организации и други (“заинтересовани страни”), на базата на разработени концепции за Интегрирана териториална инвестиция (ИТИ).


Още от категорията

Община Сливен

Общинският съвет в Сливен заседава днес

Общинският съвет в Сливен заседава днес. В предварителния дневен ред са включени 38 точки. Сред тях попадат изменението на общинския бюджет, приемане на Плана за интегрирано развитие на Община Сливен, както и отчет за изпълнението на общинската..

публикувано на 22.04.21 в 06:45

Община Тунджа отбелязва своя празник

В Международния ден на Земята, своя празник отбелязва една от най-големите общини в страната, община Тунджа. Тя е създадена през 1987 година и обединява 44 села в Ямболска област. Подробности от кореспондента ни Даниела Костова  Денят на..

публикувано на 22.04.21 в 06:10

Отбелязваме Международния ден на Земята

Международният ден на Земята е един от най-големите нерелигиозни празници, отбелязвани по света. За първи път празникът се отбелязва официално на 22 април,1970 г. в САЩ и Канада. Милиони американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници,..

публикувано на 22.04.21 в 05:56

2002 нови случаи на COVID-19, излекуваните са 3935

Почти двойно повече са излекуваните през последното денонощие от новозаразените с коронавирус, съгласно данните на Единния информационен портал, осъвременени в полунощ. 2002 са новите случаи. Това са 14 процента от направените 14 215 теста. Най-много са..

публикувано на 22.04.21 в 05:39

Община Хасково започва обработката на тревните площи срещу кърлежи

От утре, 22 април 2021г., община Хасково започва обработката на тревните площи срещу кърлежи. Първите обработени терени ще са парк Кенана и междублоковите пространства на кв. “Орфей“. Пръскането ще започне в 8,00 часа сутринта. Площите ще се пръскат с..

публикувано на 21.04.21 в 18:48

До края на юни ще са готови Станционната градина и Скейт парка в Стара Загора

Активни дейности се извършват по ремонта на Станционната градина в Стара Загора, която ще бъде изцяло обновена до края на следващите два месеца. Това обяви днес на пресконференция за изпълнението на проектите в Стара Загора, кметът на общината..

публикувано на 21.04.21 в 17:03
Идеен проект за бъдещата многофункционална спортна зала на Стара Загора.

Община Стара Загора ще води разговори с бъдещото правителство за дофинасирането на новата зала

Новата многофункционална зала в Стара Загора ще бъде построена във вече одобрените параметри с капацитет 5 хиляди места и 25 млн. лв. пределна стойност. Това обяви днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той припомни, че в петък Върховният..

публикувано на 21.04.21 в 16:36

Започна активният сезон по градозащита

Стартира активният сезон по градозащита. Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ разполага със 17 731 противоградови ракети за осъществяване на операции по изкуствени въздействия. Само през последните две години защитаваната от градушки..

публикувано на 21.04.21 в 15:36

Община Нова Загора поднови ремонтите на уличната мрежа

С подобряване на времето и стабилизиране на атмосферните условия, община Нова Загора поднови ремонтната си дейност на улици и важни инфраструктурни обекти. Предстои асфалтирането на ул. „Кузман Стойков“, паркинга зад НЧ „Д. П. Сивков-1870“,..

публикувано на 21.04.21 в 15:15

Онлайн представят "Спасяване на ранената дива природа на България"

Онлайн представяне "Спасяване на ранената дива природа на България" организират от Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" тази вечер от 19ч.  Лектор на виртуалното студио ще бъде д-р Христина Клисурова. На събитието ще бъде представено..

публикувано на 21.04.21 в 15:12