Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнали за стрелба с въздушна пушка по движещи се автомобили в Стара Загора са постъпили на телефон 112

Светофарът на спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ)
Снимка: Елена Недева
Три сигнала за стрелба с въздушна пушка по движещи се автомобили в района на кв. "Самара-1" в Стара Загора са постъпили на телефон 112 от началото на септември, това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Първо районно управление - Стара Загора, главен инспектор Николай Колев. 
Сигнали на потърпевши, шофирали в малките часове на деня, в отсечката по бул. "Никола Петков" между "ДЗУ" и "СБА" бяха публикувани нееднократно и във фейсбук. Част от тях бяха придружени със снимков материал, който показва следи от въздушна пушка по броните и стъклата на колите. Мненията под снимките варираха между двата полюса. Част от потребителите оправдаваха действията на неизвестния стрелец заради нетърпимия шум, издаван от автомобили и мотори в късните часове, а други - главно авто-мото любители, коментираха че липсата на обособени места за тази цел е причината да търсят подходящи участъци за изява в града.
Главен инспектор Николай Колев заяви, че по случая със стрелбата е заведена преписка и се извършва проверка, а при установяване на стрелеца може да бъде наложена парична глоба или дори мярка лишаване от свобода.

Припомняме ви, че в края на август жители на кв. "Самара-1" започнаха протестна подписка заради шума от среднощните състезания и агресивното поведение на събиращите се компании от млади хора на паркинга в непосредствена близост до бул. "Никола Петков".От  ОД на МВР – Стара Загора, заявиха, че по сигналите за силен шум от коли и мотори се работи не само в този квартал, но и в други части на града, за които жители са алармирали за нарушаване на обществения ред и спокойствието. Уведомени са и собствениците на търговските обекти, стопанисващи паркинга в близост до бул. "Никола Петков" като се обмисля монтаж на бариери, които да предотвратят използването на паркинга не по предназначение. 

Все още няма официален отговор и яснота кога ще се случи това, каза главен инспектор Николай Колев и допълни, че за проблемните участъци в града вече са взети мерки със засилване на полицейското присъствие. Той отново призова гражданите да се въздържат от саморазправа и при нарушаване на обществения ред да сигнализират на телефон 112.

Повече по темата чуйте от интервюто на Елена Недева с главен инспектор Николай Колев, началник на Първо районно управление - Стара Загора


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разхлаждат със сладолед животните в зоопарка в Стара Загора

Със сладолед от плодове разхлаждат питомците в старозагорският зоопарк в тези най-горещи дни от лятото. За днес е обявен оранжев код за опасно високи температури, а за да се разхладят мечките и маймуните получават специални лакомство във вид на..

публикувано на 12.07.24 в 10:15

Хората са причинили повечето пожари в Старозагорско това лято

Три пъти повече пожари са гасили огнеборците в област Стара Загора от началото на юни, в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на това лято се отчитат 303 пожара, а през 2023 г. те са били 90, съобщи в предаването „Репортер“..

публикувано на 12.07.24 в 10:05
снимка: Елена Балабанова

В град Шипка канят доброволци за ремонт на църквата

Започва възстановяването на църквата „Успение Богородично“ в град Шипка .  Покривът на сградата беше унищожен по време на градушката , опустошила населеното място преди месец. Само минути след като кметицата Василка Панайотова публикува в социалната..

публикувано на 12.07.24 в 08:55
Владимир Иванов

Отклонения в цените на храните нагоре миналата седмица сега са надолу

Точно с 1лв. по-евтина е тази седмица потребителската кошница спрямо същия период на миналата година. Ако днес си закупим по единица от 30-те хранителни продукта тя ще ни струва 97лв., уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Оранжев код за опасни жеги в цялата страна

"Оранжев" код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Предупреждението е на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите се очаква да достигнат 40 градуса. Специалистите съветват възрастните и хора с хронични..

публикувано на 12.07.24 в 08:08
снимка: община Чирпан

Промени в движението към село Могилово заради рок фестивал

Временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley се въвежда от община Чирпан, съобщават от администрацията на официалния си сайт. Определени са маршрути за пристигане и..

публикувано на 12.07.24 в 07:05

С още ден се удължава ремонтът на възлово кръстовище в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава, че във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики" и ул. „Св. Отец Паисий", се удължава с един ден срокът на затваряне на кръстовището до  16.07.2024 г ...

публикувано на 11.07.24 в 16:37

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода в петък, 12 юли, поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния..

публикувано на 11.07.24 в 16:35

Университетски симулационен център ще бъде изграден в Тракийски университет – Стара Загора

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков и главният мениджър и директор на Ветеринарния симулационанен център д-р Здравко Тодоров посетиха Бернския интердисциплинарен ветеринарен симулационен център към университета в Берн, Швейцария. Те бяха..

публикувано на 11.07.24 в 16:30

Започва ремонт на втората база за въздушните линейки край Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен" край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта...

публикувано на 11.07.24 в 16:23