Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник започва ремонт на магистрала "Тракия" между Белозем и Оризово

Снимка: БГНЕС

На 5 октомври започва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, между Белозем и Стара Загора, които ще бъдат обновени поетапно. Това съобщиха от пресцентъра  Агенция „Пътна инфраструктура“. В момента в участъка е въведено ограничение на движението от 90 км. в час, заради лошото състояние на пътната настилка.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че ремонтът ще стартира в отсечката от 12 км от пътен възел „Белозем“ до пътен възел „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/. Ще се работи в платното в посока Бургас. Предвижда се ремонтът да приключи в началото на ноември. По време на строителните работи трафикът ще преминава двупосочно в платното за София. По време на строителните дейности трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като скоростта на движение ще е до 70 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, предупреждават от пътната агенция.

Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в платното за Бургас към третокласния път Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Строителните дейности в 12-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. 

Ремонтните дейности в 12-километровата отсечка са по-леки в сравнение с тези, които трябва да се направят в останалите 40 км - между Оризово и Стара Загора. Ако времето позволи ще се продължи още тази година с ремонт и на тази отсечка, обясни инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. По думите му прогнозната стойност на ремонтните дейности в платното за Бургас в целия 52-километров участък е около 89 милиона лева.

Строителните дейности ще бъдат изпълнени от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има сключен договор по Закона за обществени поръчки за поддържане на автомагистрала „Тракия“. 40-километровата отсечка между Оризово и Стара Загора е завършена през 2007 г., а останалите 12 км между Белозем и Оризово са въведени в експлоатация поетапно през 1995 г. и 2000 г.

През следващата година ще се работи и по платното за столицата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борислав Гуцанов

От БСП допускат, че е имало политически натиск върху конституционните съдии

Решението на Конституционния съд за отмяна на промените в основния закон в частта за съдебната реформа беше очаквано. От БСП отдавна бяхме категорично против това лековато пипане на Конституция. Това заяви в Стара Загора заместник-председателят..

публикувано на 26.07.24 в 16:11
Антон Шиков, пред на Общински съвет - Ямбол

Общинските съветници в Ямбол даряват месечните си възнаграждения на пострадалите от Воден и Крайново

Общинските съветници в Ямбол гласуваха месечното им възнаграждение да бъде дарено на най - тежко пострадалите при пожара в селата Воден и Крайново.  Сумата от 45 хил.лева ще е насочена към хората останали без дом, уточни председателят на общинския съвет..

публикувано на 26.07.24 в 16:01

Атанас Зафиров: Правим заявка за истинска консолидация на лявото и за управление на страната

Над 300 души, представители на 15 политически сили подписват в Стара Загора програмният документ за сформирането на т.нар. широк ляв фронт. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров...

публикувано на 26.07.24 в 15:35
Снимка: МВР - Стара Загора

Откриха нива с канабис в Казанлък

На 25.07.2024г. в хода на специализирана полицейска операция, служители на РУ-Казанлък в землището на гр.Казанлък, са установили специално обработени площи с изградена поливна система, захранвана от соларни панели, засяти насаждения от рода на конопа,..

публикувано на 26.07.24 в 14:37

Ограничават движението на МПС над 3,5 тона по пътя Габрово - Шипка заради събора на Бузлуджа

Утре - 27 юли, от 8 ч. до 14:30 ч., ще бъде ограничено движението на автомобили над 3,5 тона по участък от път I-5 Габрово – Шипка за провеждането на събор в местността „Историческа поляна“ на връх Бузлуджа. Трафикът се спира в отсечката от..

публикувано на 26.07.24 в 14:29
Снимка: община Стара Загора

Кметът на Стара Загора определи кои служители ще работят със системата Bg-Alert

Двама служители на Община Стара Загора ще работят пряко със системата Bg-Alert, те са упълномощени със заповед на кмета Живко Тодоров. Това съобщи Делян Иванов, директор на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване", информират..

публикувано на 26.07.24 в 14:28

„Мини Марица-изток“ е натрупала загуба за 237 млн. лв.

237млн.лв. е отчетената в баланса на „Мини Марица-изток“ загуба към 31 май. Това стана ясно при изслушването на служебния енергиен министър Владимир Малинов в парламента, инициирано от „Възраждане“. Той уточни, че само за периода от 1 януари до 31..

обновено на 26.07.24 в 14:01

Общинският съвет в Казанлък гласува против волтаичната централа в Черганово

Общинският съвет в Казанлък отхвърли  с 29 гласа „против“ и 2 гласа „въздържал се“,  изграждането на фотоволтаична централа край Черганово. Преди това кметицата Славка Костадинова бе внесла двукратен отказ за предоставянето на 826 дка  от землището на..

публикувано на 26.07.24 в 13:06

Кметът и общинските съветници на Болярово даряват месечните си възнаграждения на пострадалите от пожарите

Съветниците на община Болярово даряват своите месечни възнаграждения на пострадалите от огнената стихия в селата Воден и Крайново. На проведеното днес заседание на Общинския съвет на Болярово кметът Христо Христов съобщи пред съветниците, че дарява своята..

публикувано на 26.07.24 в 12:27

Над 5 хиляди участници очакват на мотосъбора на Старозагорските бани

За поредна година клуб „Волните ездачи“ организират национален мотосъбор край езерото на Старозагорски минерални бани. Събитието започва в петък и ще продължи до неделя. Ще се проведе и традиционния поход на мотористите от Стара Загора до..

публикувано на 26.07.24 в 10:00