Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извършват проверка на осветителните тела в община Стара Загора

Проверка се извършва на осветителните тела на територията на община Стара Загора. За целта е създаден екип от специалисти, в който влизат представители на Общината. До проверката се стига след инцидент с 10 годишно момче, което бе ударено от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя, община Елена. В резултат на това ВАП разпоредила проверки на мрежите и съоръженията за външно осветление на общинските имоти в страната. „Докладът от проверката в община Стара Загора ще бъде готов до 6 ноември“. Това разкри Нася Иванова - Гл. инспектор „Електрификация“ към отдел „Устройство на територията“ в Община Стара Загора.

Около 21хил. са осветителните тела на територията на община Стара Загора. В момента се възстановява парковото осветление в градината на „Баня пиперка“. Работи се по ново изграждане на осветление на ул. „Петкана Захариева“ и на новоизграждащия се паркинг на Тракийския университет. Изцяло ново енергоефективно осветление е заложено и при ремонта на Станционната градина“, припомни Нася Иванова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа затруднява движението между Стара Загора и Могила

Катастрофа затруднява движението по пътя Стара Загора – Раднево в района на отбивката за земеделския институт преди село Могила. Челно са се блъснали два автомобила. Движението е ограничено в едната лента. Пътна полиция регулира трафика. 

публикувано на 09.05.24 в 17:42

В Ямбол тържествено отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа

„Без Деня на победата, можем да си представим как би изглеждала Европа сега. Важно е да имаме дълга и справедлива памет, а не избирателна. Нека само да си представим колко деца са останали сираци и колко семейства и до ден днешен носят болката от..

публикувано на 09.05.24 в 17:13

Започват проверки на лекари за поставянето на ваксини срещу коклюш

От Здравната инспекция в Ямбол започват проверки на семейните лекари за изпълнението на имунизационния календар при децата и поставянето на ваксини срещу коклюш. Общопрактикуващите лекари ще бъдат санкционирани при неглижиране на имунизационния календар..

публикувано на 09.05.24 в 16:47

Африканско бодливо свинче и 6 муфлона пристигнаха в Старозагорския зоопарк

Драги гости от Плевенския зоопарк пристигнаха днес в зоологическата градина на Стара Загора и ще останат за продължителен период от време за радост на посетителите. „Колегите от Плевен ни донесоха 1 африканско бодливо свинче, 5 женски муфлона и 1 мъжки..

публикувано на 09.05.24 в 16:00

Над 100 са участниците в "Цветовете на джаза" през юни

В „Цветовете на джаза“ ще бъде обагрена Стара Загора в седмицата от 10 до 14 юни. За първи път фестивалът ще се проведе през делничните дни. Причината са предстоящите избори 2 в 1, съобщи Милена Желева, зам.-кмет „Култура и туризъм“ в Община Стара..

публикувано на 09.05.24 в 15:52

Нови 20 фиданки в Деня на Европа в алея „Европа“ в Хасково

Децата на Хасково засадиха 20 фиданки в парка в кв.“Куба“ по повод Деня на Европа 9 май и 20 години от историческото най-голямо разширяване на Европейския съюз на изток след края на Студената война. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев..

публикувано на 09.05.24 в 15:11

Среща на възможности и умения предлага на всички кандидат-гимназисти XII Областна панорама

За 12-та поредна година в Стара Загора се провежда Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране.  В Културен център днес и утре 13 училища, Тракийски университет и техни бизнес партньори представят пред кандидат -..

публикувано на 09.05.24 в 14:23
Община Стара Загора

Община Стара Загора свързва работодатели с работници от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток“ 3 с предизвестия за съкращения

Община Стара Загора организира среща с участието на работодатели от областта ни и работници от ТЕЦ „Контур Глобал Марица изток“ 3, които са с връчени предизвестия за съкращения. Инициатори на събитието са още Министерството на труда и социалната..

публикувано на 09.05.24 в 12:43

МВР открива денонощна линия за нарушения за изборите

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния..

публикувано на 09.05.24 в 10:02