Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученик от СУ "Максим Горки" е сред новите 56 случая на COVID-19 в област Стара Загора

Два случая на COVID-19 - при санитар и рехабилитатор, са установили от РЗИ в Дома за хора с увреждания

| обновено на 23.10.20 в 12:59
Снимка: БГНЕС

Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие за област Стара Загора са 56. От тях 38 са от град Стара Загора, от Раднево-3 а от Казанлък са 8. Има и един ученик с положителен тест за коронавирус от СУ „Максим Горки“ в Стара Загора. Той е карантиниран вкъщи, съобщи директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. Паралелката, от която е деветокласника  е карантинирана, в помещенията е извършена крайна дезинфекция, потвърдиха по-късно от РЗИ - Стара Загора.
С коронавирус е заразен преподавател в 5-о Основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора. Той е ползвал лични предпазни средства и през последните няколко дни не е бил на работа, затова не се налага карантиниране.От 15 септември до момента, в област Стара Загора с коронавирус са заразени общо 37 ученици, 25 преподаватели в 26 училища, допълват от здравната инспекция.

Общо настанени за лечение в болницата са 51 души, вчера са изписани 5. Има и известно намаление на броя пациентите в болница.

В Пулмология се лекуват 26 души, в Клиниката по инфекциозни болести са настанени 16, а в Клиниката по реанимация има 9 пациенти, от които 3-ма са интубирани, допълни проф. Йовчев.

По думите му към настоящия момент не се налага оптимизация на легловата база, тъй като няма динамика по отношение на броя на приетите болни в лечебното заведение. 

При планирани изследвания в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора са установени два случая на COVID-19 при санитар и рехабилитатор. Контактните от първа линия са карантинирани. На всички домуващи и останалия персонал тестовете са отрицателни, съобщават още от РЗИ.

Още от категорията

Георги Гьоков

Георги Гьоков,БСП: "Наливането на милиарди в Бюджет 2021 няма да има ефект за хората"

БСП няма да подкрепи предлагания проектобюджет за 2021г.. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора депутатът на социалистите Георги Гьоков. Той подчерта, че наливането на повече пари, които правителството заделя в отделни сфери, няма да доведе до..

публикувано на 24.11.20 в 09:40

Радостин Танев, ГЕРБ: „Бюджет 2021 е следизборен, социален и анти-ковид“

Бюджет 2021 ще помогне за вдигане на страната след кризата. Той е следизборен, социален и антин-ковид“. Така коментира финансовата рамка на бюджета за 2021г. депутатът на ГЕРБ Радостин Танев. В предаването „Репортер на Радио Стара Загора народният..

публикувано на 24.11.20 в 09:36

Алерголог: Няма вредни маски

Вредни маски няма, има маски, които са изработени неправилно или са от неподходяща материя. Това каза за Радио Стара Загора старозагорският . Маската трябва да е мека, най-добре от памук и е важно да е бяла, тъй като може да се прояви алергична реакция..

публикувано на 24.11.20 в 09:00

Кръвният център в Стара Загора очаква до седмица апарат за даряване на плазма

Апарат за извличане на плазма от донори, преболедували Ковид-19, се очаква да бъде доставен  в Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на центъра д-р Петя Матеева. Апаратът е..

публикувано на 23.11.20 в 18:07

40 точки влизат в дневния ред на ноемврийското заседание на Общински съвет Стара Загора

40 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара Загора за редовното ноемврийско заседание, което ще се проведе на 26  ноември от 9,00 часа в зала „П.Р.Славейков“. Това стана ясно по време на проведената днес традиционна пресконференция..

публикувано на 23.11.20 в 18:05

Реставрират Паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Приключи първият етап от реставрацията на Паметника на Шести артилерийски полк в Сливен. Бетонната фигура е подменена с реплика от месинг, съобщават от Община Сливен. Проектът и пластичният модел на обновения монумент са дело на скулптора Стефко Кънев,..

публикувано на 23.11.20 в 17:12

Тракийски университет – Стара Загора и Технически университет – София подписаха споразумение за сътрудничество

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков и ректорът на Технически университет – София проф. дн инж. Иван Кралов подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на университета.   На събитието присъстваха..

публикувано на 23.11.20 в 16:28

До средата на декември фирмите плащат авансовия корпоративен данък за 2020 година

На 15 декември изтича срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2020 година. Това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за..

публикувано на 23.11.20 в 16:08

Затвориха за дезинфекция съда в Ивайловград

Районният съд в Ивайловград е затворен за дезинфекция до 30 ноември, съобщиха от там.   Откритите съдебни заседания са преустановени поради временна нетрудоспособност на всички деловодители и съдебни секретари, наред с установен положителен случай..

публикувано на 23.11.20 в 15:46

Министър Красимир Вълчев бе на посещение в Стара Загора

Министърът на образованието Красимир Вълчев посети днес Националното училище по ветеринарна медицина в Стара Загора. Целта на посещението бе да провери как се прилагат мерките срещу COVID-19, разговаряхме с ръководството и учителския състав за онлайн..

публикувано на 23.11.20 в 15:26